Oglununannesi Daha demin bir post gördüm ve bundan esinlenerek bunu paylaşmak istedim bilen vardır bilmeyen vardır diye paylaşıyorum yanlış anlaşılmasın herkesin kendi inancı kesinlikle saygı duyuyorum ...bilginize;🙂 - Çocuğa güzel isim koymak. Çünkü, kıyamette herkes ismi ile çağırılacaktır. Hadis-i şerifte: "Allah indinde sevgili olan isimler, (Abdullah, Abdurrahman)'dır." (Müslim, Adab, 2, (2132); Ebu Davud, Edeb 69) buyurulmuştur. Mehmed, Ahmed gibi medhi anlatan isimlerle çocuklara ikramda bulunulması; meşru olmayan (çirkin mana taşıyan) isimlerin değiştirilmesi hakkında hadisler rivayet edilmiştir. (Çocuklara kafir isimleri verilmemelidir. Bir de uydurma isimlerden de sakınmalıdır. Cengiz, Temuçin, Atilla, Ateş, Alev, Özbay gibi)
PasaninAnnesi Oglununannesi çok güzel bir yazı olmus. Allah izin verirse oğlumuzun ismi Ömer Efe olacak kulağına sadece Ömer okunacak insallah adının özelliklerini taşır 😊
UluElif İsim konusunda çok kararsızız hem dini açıdan anlamlı olsun istiyoruz hemde karakterine ağır kaçsın istemiyoruz bakalım neyde karar kılıcaz 🧐
Oglununannesi UluElif canım dini açıdan bilmiyorım ama abidik gubidik olmasa caiz olsa yetermiş batıya özenmesek yeter bence bu benim fikrim
Oglununannesi PasaninAnnesi inşaaallah canım rabbim ismiyle yaşatsın size hayırlı evlat olsun inşaallah🙂