Herkese merhaba, burada pozitif bir doğum hikayesi yazmak istiyorum diye tartışma başlamıştım. Aslında negatif değil ama benim istediğim gibi gitmedi diyebilirim. Hemen başlıyorum. Benim doğumum aslında 9 ağustosta başladı. Öğlen saatlerinde ishal oldum. Akşam 19.00a kadar ishal sancısı çektim. İlk doğumum olduğu icin aacaba doğum sancısı mi diye düşündüm ama kasik bel ağrısı hiç yoktu. Sadece karın ağrısıydi. Doktorumla görüştüm bir gel Nst’ne bakalım dedi. Akşam 20.00 gibi gittik. Nst de sancı çıkmadı. Çocukda aşırı hareketliydi. Böyle olunca salgın var dedi eve gönderdi. 10u ve 11inde iyi oldum baya probiyotik falan kullandım ishal geçti. He bu arada o gece açıklık kontrolü yapıldı açıklık hiç yok dediler. Daha doğuma vardı yani .( Bana kalırsa o açıklık kontrolü doğumu tetikledi) neyse 12 Ağustos Perşembe kontrolüm vardı 39+2. Direkt Nst ye girdim. Çocuğun hareketleri ciddi oranda yavaştı bende farkettim. Nst sonrası doktorun odasına gittim. Niye böyle az hareket etmiş dedi gel bakalım suyuna dedi. Her şey süper dedi. Ama hareketleri azalmış yemek ye yine nst yapalım dedi. Yedim geldim yine değişmedi. Problem yok suyu iyi, kan akışı iyi dedi. Eve gönderdi. Bu arada ben yine açıklık kontrolü istedim pişmanım. Yine açıklık yoktu ve bebek kanalda değildi. Daha gelmez dedi. Haftaya randevu bile.verdi. Ama hareketlerini takip et hala az devam ederse gel doğumu başlatalım dedi. Neyse eve geldim o akşam Bebek aşırı hareketliydi. Oh dedim süper daha var bekliyoruz. Çünkü ben doğal başlasin istiyordum. O gece uyudum . Günlerden 13 Ağustos cuma oldu. Gece 3te akıntı geliyor sandım uyandım . Anlamadım tam ne olduğunu geri uyudum. 5 te bu sefer çiş yapıyor gibi hissedip uyandım 1 su bardağı kadar suyum geldi. Hemen eşimi ve annemi uyandırdım. Ağırdan alarak duş aldım hazırlandım hastaneye gittik. 07. 00 gibi ordaydik. Neyse nst falan derken bebeğin hareketleri yine yavaş dedi ve doktor doğumu başlaticam dedi. Kahvaltı yaptım. 09.40 da fitil konuldu. Acı verici hiç bir şey yok bu zamana kadar. Fitil den sonra 10.30 da sancılar gelmeye başladı. Hiç zor değildi. Adet olunca vajina da bir baskı ve uyuşukluk olur ya işte öyle. Neyse böyle böyle çeke çeke sancılar 30 sn de bir gelmeye başladı. İşin kötü yanı o fitil araları kısaltıyordu. 12 de 5 cm oldu. 13.00 de 6 cm oldu. Ben hala dayanıyordum. Zor evet ama katlanilir. Eğer kendi sancım ile baslayabilseydim dhaa güzel olucakti ama olmadi. Sonra doktorum epidural yapalım çekme dedi. Yine ben istemedim annem yapalım dedi eşim.yapalom dedi tamam dedim. Epidural büyük kolaylık sancılar durdu. Ohh bir rahatlama geldi. Sonra 14.00de yine bakıldı 7 cm olmuştu. Doktor güzel gidiyor ama Bebek kafasını kanala soktu aşağı inmesini bekliyoruz dedi. İkinma hissi gelince çağır dedi. Benim sadece vajinamda baskı vardı ama makatta yoktu. Bekle bekle yok. Sguat yürüyüş hepsini yapıyorum. Sancı hissetmiyorum. Gayet iyiyim epidural sayesinde . Ama onun kötü yanı bence bebeğin aşağı inişini durdurdu. Neyse akşam 6a kadar 7 cmde kaldı. Doktor 3te dogurmani bekliyordum olmadi dedi. 5te bekledim olması dedi. Artık akşam en geç 18.15 e kadar beklerim. Sonra sezeryan inse inerdi Elif dedi. Başladım aglamaya saat 17.30dan 18.15e kadar her hareketi yaptım. Yine kontrol etti ve ilerle yok dedi. Ve sezeryana karar verildi. Çok ağladım hep hayalim.normal doğumdu yıkıldım resmen. Neyse 18. 40 gibi ameliyata alındim . Epidural aldığım için her şey hazırdı. Hemen yapıldı . Uyuşukluk geldi . Neyse titremeye başladım . İstemediğim bir durumdu. Sürekli bana sakinleştirici yapın dedim. Yok bebeğini gör dediler. Aşırı konuşuyordum sağ olsunlar benimle.bol.bol.konustular o esnada.18.55de bebeğimin sesini duydum gerçekten güzel bir duygu. Onu göturduler bı 5 dk sonra geri getirdiler ten tene temas yaptık o ara ağladım. Allah’ıma şükür ettim. O gitti hemen bana sakinleştirici yaptılar uyumuşum , geri uyandigimda sanki günler geçti Zannettim ama oysaki 10 dk falan geçmiş. Odama götürduler. Ağrı acı hiç bir şey yoktu. Kac gün geçti dedim . Oysaki saat daha 19.30 falandi. Bebek odadaydi. Eşim çok mutluydu. Ben sezeryana mutsuz girdiğim için çok üzgündü gözleri kıpkırmızı olmstu. Hatta bebeği gördüğü an neden aşağı inmedin oğlum anneni üzdün diyordu videoda izledim ben . Bu da benim doğum hikayem
Normal başlayıp sezeryanla bitti. Normal de yapılabilir. Sezeryanda asla korkunç değil. Belden uyusmali ameliyati tavsiye ederim. Şimdi 3. Günüm iyiyim ama daha iyi olucam. Size tavsiyem kendinizi her ikisine de hazırlayın. Doğumun başlamasını kesinlikle bekleyin. İyi okumalar ❤️