Aylinsemih Kizlar 14 gün önce doğum yaptım bebeğim 6 gün kuvezde kaldı hatırlayanlar vardir belki hastanede hemen sütüm gelmediği için hazır mama verdiler oğlum da alıştı onu istiyor ama aynı zamanda emmek te istiyor sutum çok emmediği için gelmiyor zor geliyor damaklayip emmek hazır mama cabuk mideye iniyor sağıyorum sütünü ama çok fazla gelmemeye başladı düzenli etmediği için e bebekteki mavi kutu alkolsüz promalt lardan içiyorum arada da hipp marka süt arttırıcı ama benm sütümu acilen çok fazla arttirmam lazim tek sağımda 30 ml in üzerinde çıkmadı lazım 15 ml anca çıkmaya başladı elimle sıkınca geliyor devamlı ama karşıya fışkırcak kadar değil ne öneriyorsunuz eczanede çalışıyorum hazır çaylardan falan önermeyin varsa şunu denedim de baya sütüm geldi veya özel karışık yaptım gibi her şeye açığım bebeğinde sarilik olduğu için mama vermek zorundayım sütüm yetmiyor şimdiden tesekkurler
serozzz Aylinsemih cok alakasi olmayabilir ama bende 16 gun once dogum yaptim kilo azligindan dolayi mama basladilar hastanede . Mamayi biberonla degilde siringayla veriyorum kucuk parmagimida agzina damagina yapistiriyorum. Meme ucu gibi geldigi icin memeyle ilgili bir problem yasamadim. Acaba siringayla mi versen memeyi de kabul eder belki. Seni emdikce artacaktir sutun. Incir kuruyemis vs yiyebilirsin uzum yiyebilirsin. Cay demek isterdim ama demeyin demissin. Komposto icip su icip bol bol uyuyup dinlenmen lazim. Birde dus alirsan sutun iner. Birde pompayla dene sutunu sagmayi tikali kanallarin icilir
Taze_gebe Aylinsemih süt arttırma ile tavsiye veremiyorum zira benden 15 ml çıksa kutlama yaparım 3-4 ml anca sağdığımda çıkıyor😔 bunun dışında ben de şırınga ile başladım sonra doktor öyle hava yutar vs tarzı bişe demişti kaşık biberona geçtim meme istememe olmadı ama dediğin gibi mama bol geldiği için memeyi oyalanmak ve güvende hissetmek için kullanıyor bence
Gupssse Aylinsemih öncelikle stres yapma sakın ol psikolji çok önemli. Aynı durumu ben de yaşadım doktorum galactago adında damla önerdi suya damlatiyrsun ayrıca hurma yeşil mercimekli bulgur pilavı ayran su tahin helvası bunlar da sütü artıran besinler
Dbe24 Aylinsemih çiğ badem yiyim o çok arttırıyor sütü bolca su için sıcak duş alın yada göğüsüminüze tutun suyu oda yararlı bebek memeyi emdiği sürece sütünüz artar zaten manuel pompa alın onunla sağım yapın oda çok faydalı benimde ilk günler sütüm 1 2 damla geliyordu kızım ememediği için sarılık oldu pompayla sağıp çay kaşığıyla içirdim sütü 1 hafta sarılığı geçti bu sırada memeyi yine veriyordumki tutmaya alışsın diye sizde deneyin
Aylinsemih serozzz sürekli sağmaya sagiyorum şırınga ile denedim ama durmuyor yerinde memeyi de alıyor ama çok süt gelmediği için sürekli emmek istiyor 5 saat memede kalsın hayır demez birde mama verdikten sonra memeyi emerek uyumak istiyor ne yapacagimi sasirsim birde mama yi daha karşıdan görür görmez havada nasil kapcagini sasiriyor
yaren-1 Emzirme danışmanı bir hemşireden fikir almanızı öneririm kesin tavsiye vericektir, burda herkes farklı şeyler söyleyerek kafanızı karıştırabilir instagramda bebekhemsiresibianne isimli hemşireye sorarsanız çok yardımcı olucaktır ☺️
Aylinsemih Taze_gebe dediğim gibi memeyi alıyor süt geldiği yere kadar emiyor sonra oynuyor veya memede uyumak istiyor ilk zamanlar 1 ml çıksa deli gibi sevinirdim ama sarılığı geçmiyor hastaneden çıkınca her gün emzirdim ama birgün bezinde farklı renk çiş gördüm doktora sordum yetersiz beslenme dedi bende istiyorum ki mama yi bırakıp anne sütüne devam etsin
serozzz Aylinsemih aslinda bende de oyle memede 5 saat durur ama annesi bu dunyada tanidigi kokusuna asina oldugu bir tek sen varsin ve sana muhtac en guvenli yer sensin 😊 ben pompayla kapali kanallari actim simdi mamayi hafiften azalttim memeye yogunlastirdim sut artisi olsun ne kadar emerse o kadar sut olusur. Birde moralini yuksek tut ki sutunu etkilemesin
Dbe24 Aylinsemih ben sarılık için şekerli suda vermiştim geçti çok şükür doktorlar vermeyin etmeyin diyorlar ama cidden faydası oluyor yani sütle veya mamayla bi yere kadar gidiyor sütten sonra çok az şekerli suda verebilirsiniz sarılığı için benim kızımın sınırdaydı bu yöntemle geçti
balyanak2geliyor Aylinsemih daha çok küçük sizin kokunuzla uyumak ister bırakın memede uyusun sıkıntı yapmayın şuan sütünüz az olduğu için de memeyi bırakmak istemiyordur doymuyor çünkü her saat başı 10 ar dk her iki göğüsü emdirin emdirdikçe göğüs uyarılır ve süt artar arkadaşın dediği gibi bende galaktago yu kullanmıştım süt arttırıcı takviye gıda olarak geçiyor bol su tüketin hoşaf komposto tüketin ve taze incir mevsimiyken bol bol yiyin bende süte çok katkısı olmuştu zaten incir yapı gereği aynı memeye benzediği için çok etki sagliyor
Sarew Yeppudaa eğer öyleyse çok iyi olur ben tek göğüs emziriyorum kilosu falan iyi ama bu aralar soyup doymadigini anlamıyorum yada ilerleyen zamanlarda yetmez diye korkuyorum. Sizin sorununuz ne acaba
Aylinsemih Dbe24 memeyi alıyor ama mama cabuk mideye iniyor ondan istemiyor bazende mama üstüne meme de şekerleme yapip uyumak istiyor bizim sarilik doğuştan doğduğu gibi sarılıktan kuveze girdi elektrikli pompa ile sağıyorum ama sürekli eklediği için sütüm geri gidiyor farkediyorum göğsüm sertlesiyor
Yeppudaa Sarew biz sarılık geçirdik belki bilirmisiniz sarılığımiz uykulu idi uykulu sarılık olunca uyandiramiyordum ve doktor bana onu aç bırakmamami söyledi bende mamada verdim arada uykudayken onu icebiliyordu ama memeyi ağzına koyamiyordum bu yüzden sütüm biraz çekildi .var olan sütüm sarılık yüzünden çekildi… Bende süt artırmanın yollarını arıyorum. Günde 3 kez mama veriyorum memeden sonra.diymadiginida arandığı zaman ağlıyor mamayı içtiği zaman uykuya dalıyor öyle anlıyorum.
Sarew Yeppudaa anladım bol sıvı ve çok çok dinlenmek önemli bence süt artmasın da umarım bian önce düzene girer.
Aylinsemih Yeppudaa bizim ki de aynı böyle acıkınca ağlayarak uyanıyor mama yi verince daha biter bitmez uykuya geçiyor bana hastaneden bitter çikolata ye icebildigin kadar su iç dedi azcik faydası oldu sende dene belki sende fazla etki eder
Sarew Yeppudaa 46 gun oldu bize de en başından beri tutmadi tek taraflı emzirmek zorundayım böyle nereye kadar gider bilmiyorum yada ilerleyen zamanlarda nasıl doyar hiç bir fikrim yok
Bebelak Aylinsemih canım solgar brewers yeast with vitamin var inanılmaz bir etkisi varmış denemeye değer bence umarım faydası olur gönlünüzce olsun💜
Selin12- Aylinsemih semizotu dereotu bunlar hem sütü arttırıyor hemde kalitesini artırıyor hurma birde