Esradmrkl Merhaba Kızlar hep buralardaydım okuyodum ilk defa bişey sormak istiyorum 29+2 hamileyim 3. Oğlum olacak inşallahhh ilk hamilelikte 13 kilo ikinci hamilelikte 30 kilo bu hamileliğimde ise 11 kilo aldım 64 tüm 75 kgyim şu an yani doktorum biraz fazla almışsın dedi 1 hafta önce gittiğimde bebek 1172 gr bana 50 cc lik şeker yüklemesi yaptırmamı söyledi ama ben yaptırmak istemedim sizce hata mı yapıyorum yaptırmalımıyım??
begumge Esradmrkl 50lik yükleme 2 dilim baklava yapıyor endişelenmeyin. Gebelik döneminde şeker hastası olup kalıcı olan kadınlar var. Bence şeker yüklemesi çok önemli pankreasınız gebeliği kaldırabiliyor mu bu araştırılıyor.
Ozteber Şeker testi zararlı bişey değil zararlı olsa doktor önermez zaten şöyle düşünün 1 tabak tatlı olsa bayıla bayıla yeriz ya onun kadar bile şeker yok sonuçta içinde ben 75lik yaptırdım ve tadı ayni elmalı maden suyu gibiydi öyle abartı bi şeker yok yani doktor önerdiyse yaptirin çocukta şeker fln çıkarsa en azından diyetle önüne geçilebilir sonucta
Ozteber Esradmrkl aç gidiyosunuz kan alınıyo şekeri icio kan alınıyo sonra 1 saat daha bekleyip kan veriyorsunuz 3 kere veriliyo kan yani