Herseyinhayirlisi Nasil başlıcami bilemiyorum arkadaşlar ikiz gebeligim var geç ise başladım pandemiden dolayı ikiz gebelikte 30 haftadan itibaren calisilmiyormu şayet çalışırsam hak kazanirmiyim dogum parasini alabiliemiyim
Mavi34 Herseyinhayirlisi ikiz gebelikte fark varmı bilmiyorum. Normalde 32.haftana girince çalışabilir raporu alıp ise devam edebilirsin gebelikte 90 gün pirim.odemen varsa doğum parası alabiliyorsun
Prensmmmm Herseyinhayirlisi ikiz gebeyim normalde 32. Haftada alınabilen çalışamaz raporu 30. Haftada alıyor ikizler ben 30da çalışabilir raporu aldım kendimi iyi hissediyordum 33. Gaftada artık bıraktım ve çalışamaz eaporu aldım
Mavi34 gazetecianne hâlâ calisiyiormusunuz ! Sgk ya sorduğumda gebelikte 90 gün pirim.odenemao şartı olduğunu piromニodemesi olanların doğum.parasi alabildiğini söylemişlerdi. Ama 32.haftadan önce iş bırakınca yinede alınırmı onu bilmiyorum
Mavi34 Herseyinhayirlisi Evet çünkü bende gebeliğin 22.haftasina kadar hep pandemi nedeniyle kısmi çalışmaya ayrılmıştım.hic sigortam yatmadı hatta iş yerim.cikis verecekti ve sgk yi arayıp sordum o hafta icon başka yerde ise başlayıp 3 ay çalışıp doğum iznine ayrılsam olurmu diye evet dediler. Sadece önemli olan 90 gün priminizin olması farklı işyerlerinden de olabilir yeni girmiş te olabilirsiniz farketmez dediler
Mavi34 gazetecianne 32 haftaya kadar galiba sgk nizin aktif olması gerekiyor ve gebelikte 90 gün pirim ödemesi yapılmış olması gerekiyor bu koşulları taşıyorsanız e2.haftada çalışamaz raporunuzu alıp dogumニiznine ayrılıp doğum paranızı alabiliyorsunuz
Annesininbitanesi1 Prensmmmm 32 de çalışır alıp daha sonrasında 37 den önce çalışamaz alabiliyor muyuz acaba
Herseyinhayirlisi Herseyinhayirlisi bisey daha sormak istiyorum şimdiden bir yere müracaat etmek gereklimi yoksa ben çalışıyım 90 gün tamamlıyor ondan sonra mi
Prensmmmm Annesininbitanesi1 32de çalışabilir alınca otomotikmen 37ye kadar çalışabilir alıyorsunuz sonra çalışamaz raporu için ayriyeyyen almanız lazım