bilnazo68o
bilnazo68o canım benim benim annem babam 60 62 yaşlarında insanlar ve babam Vertigo hastası annem tek bırakamıyor azıcık eğilip doğrulsa midesi bulanıyor ağır iş yapamıyor annem tek bırakamado 2 kızımda da ilk kızımda da. Bunda o yüzden annem gelir mi beklentim olmadı annem gelmeyince kaynanamdan da bekleyemedim hani kınarlar vs diye anası gelmemiş a a ne ayıp vs derler diye ama demesi kaynanam anlayışla karşıladılar. O yüzden benim annemde kızkardeşimi yolladı ilki de de ikincisinde de çok emeği var kardeşimin tabi kaynanamında.
Ama sonrasında 40 bitince 1ay daha kardeşim yardım etti annem dediki gel buraya bizde kal ben bakıyım ama kayınvalidem şer yollamadılar kaynaması geline bakamamış gelin kalkmış İstanbul’dan 13 saatlik anasının evine girmiş lohusa lohusa derler diye yollamado annemde gelmeyince ben de kimseyi istemedim artık yanımda. ALLAH BANA VERDİYSE Bİ ŞEKİLDE ELİMDEN GELENİN EN İYİSİ ŞEKİLDE BÜYÜĞÜ DE ÇOK İHMAL ETMİyecek şekilde bakmaya gayret ettim.
Mesela küçüğü ayağımda sallayarak gündüzleri uyuttum yada emzirirken uykuya dalmadan koydum kendi uyumayı öğrensn diye 5 ay rahat etmiştim ama nazar ettiler eşimin memleketine gidince uslu kendi uyuyor vs vs atıyor yatapa uyuyor diye halbuki o şekilde uyusundiye Yenidoğan dan beri uyku eğitimi verdiğimi kimse bilmez.
İşte şimdi gündüz ablasının artık kullanmadığı HAMAK BEŞİK 3 4 5 YAŞINA GELENE DEK KULLANABİLİR şekilde netten ilk kızımı memeden bırakmada destekçi olan hamağı almıştım gündüzleri şimdi onda sallayarak uyutuyorum ki ilerde doğum olursa nasibse birini ayağımda birini hamakta uyuyayım diye. Şimdi büyük kızım meme bağımlısı gibi kulak bağımlısı ona onu untturup tek uyumaya alıştırmaya çalışıyorum bir yandan dişi çıkıyor
Bir yandan uyku eğitimi veriyorum artık ten teması olmayacak şeklde denemeye geçtim 1.5 hafta böyle yaptıktan sonra biraz daha uzağa durcam o şekilde odadan çıkana dek uzaklaşcam bir uyku eğitim sürecine girdim KIM WEST METODU DİYE.
İLK KIZIMA YEMEL YEDİRME NOKTASINDA EN BAŞTAN BERİ BLW YAPTIM ŞUAN KENDİSİ YİYOR 3YAŞINA YENİ GİRDİ. UYKU VE BEZ BIRAKMAYI HALLEDERSEM ÇOK RAHAT EDECEĞİM.
BEŞİK VE EMZİK KURTARICIM OLDU VE TABİKİ İLK KIZIMDA BİBERON SAYESİNDE SÜT İHTİYACINI KARŞILAMIŞTIK .Bİ ÇOK PAHALI BIBERON DENEDİK ALMAMIŞTI 9 AYLIKKEN EMMEDEN BIRAKTIRMAK İSTEDİOL A9LAMILTI 11 AYKKRN BEN Hmle kaldım tekrar denedik yine başarısızdık BEBEK REZİL OLMUŞTU VE PSKOLOJİSİ BoZULCAK EMDİĞİ KADAR EMSİN ALLAH 2 MEMEYİ BOŞA VERMEMİŞ AMA TEK SORUN YATARAK MEMEDR UYUYORDU BU DURUMDA 2.COCUK NAPACAKTI BİLMİYORUM DEYİP DOĞUM YAPANA DEK EMZİRDİM HALADA EMZİRECEKTİM AMA ARTIK DOZU ARTIRMIŞTI İLK KIZIM VE 18 AYLIK OLDUĞUNDA KARDEŞİNİDE BU ZAMANDA BIRAKACAĞIM SĞT HAKKI GEÇİRMEYECEĞİM ZİRA ÇOK BUNALTTI. DK BAŞI GECE YENİDOĞAN GIBI SENİ EMZİRİYORUM ANNECİM SĞREKLİ YANNDA İSTİYORSUN BAK MAMMALAR ARTIK KANIYOR DEDİM KIRMIZI OJE SÜRÜP BAKTI ÜZÜLDÜ ÖRT ANNE ANNEMİN MAMMLAR UF OLMUL DİYE GEZDİ 2 3 GÜN TEK ZORLUK UYUTMADA YAŞADIK HAMAK İMDADIMIZA YETİŞTİ EMEREK UYUYRDU VE TEK BİLDİĞİ ÖYLE UYUMAKTI 9 AY EMZİRDİM
HALADA EMZİRİRDİM BÖYLE UYUMASAYDI.
AMA ARTIK YENİDOĞANA ENGEL OLUR HAK GEÇER DİYE KARARLILIKLA BIRAKTIM geceleri hangi yatakta kalktığım belli değildi çünkü
https://www.bebekhamakmodelleri.com/magaza/0-5-yas-bebek-yastikli-ahsap-hamak
Arkadaşım dediki benm hamak 0 3 yaş kızım şuan 3yaşa yeni girdi ama ayakları sığmıyor bu sitede 0 5 yalı var benimki swawa ve en fazla 3 yaşa dek var bu benmkime benziyor ama benimkinden uzun 4 yaşında bile ayağı çıkmadan sallarsın al bunu fiyat nerdeyse aynı dedi bunu aldım cidden şuan sığıyor kızım. 03 yaş alma alırsan 05 al. Çok kaliteli sök tak yapıp seyahate bile götürdük kirlennce çıkadım çarşafnı söküp ama ben asıl çarşaf dışında bir çarşaf daha doladım salıncak yapar gibi o sağlam oldu.
İlk kızım böyle memeden kestim kırmızı oje çatlak ve parlak görğnüyordj ama kızım bir-iki bakmada döküldüğünü anlayınca hemen keçeli kırmızo tahta kalemlerinden alıp sürdüm mürekkepli gibi olunca o çıkmamıştı gelip gidip açtı emmeyip gitti ve anladım ki memeden bırakma en erken 18 . Aymış.
Şimdi bezdede çiş ve kakayo söylüyor ama yaptıktan sonra daha erken diye erteliyorum.
2.kızı. Doğunca ilk aylar zorlandım hangi yatak ta kalkıp uyandığımı hatırlamıyorum ilk bş büyüğü hamaklıyor küçüğü emzirip kenara koyup ninniliyordum sonra nazar olunca küçüğü hamakladım büyüğe sarılıp yatmaya başladım bi elim hamağa ip bağladım onu sallar diğeri büyüğe sarılır o şekilde gündüz mesela bazen ayağımda salladım kızımla oyun Oynarken. Şuan en zor süreç akşam uykumuzdu ondada büyük kızıma sessiz ol adını söylüyorum ne kadar gürültülü olursan kardeşin okadar çabuk uyanır yada uyuyamaz o zaman da seninle uyumam zorlaşır diye.
Ama şimdi büyük kızımda beraber uyuma alışkanlığı oldu onu bıraktırmaya çalışıyorum tek uyusun artık diye.
Biberon büyük kızıma 9.ay verdö direttim anne sütü biberon olmaz beni bırakır diye alakası yokmuş bebek 2sinşn farklı olduğunu biliyor hangisiyse ona göre emiyordu.
O yüzden küçük kızımda biberon ve emzik kullanma çalışmalarına 3 aylkken başladım emzik alacak gibi arada yemek sularına bandırıyorum bu arada ek gıdaya geçtim 4 aylkken iri bebekti ve alması gerek. Kg da normal bebekler gibi değil daha fazlaydı ama gelişimi iri kategoriden düşünce ek godaya başlatılar. 4 . Ay sadece mama kaşıkla 5. Ay mama ve. Ev yoğurdu dediler ama ben 5 ye yemek suları +su kabız olmasn sıvı yapsın barsapı zorlanmasn diye suda verdim ılık su içme sıcaklığa a yakın mama yaptımzdaki gibi sıcak şokta+ mama olacak şeklde. Bişey de olmadı suyu verince barsaklar sadece emiyor gibi tepki verdi gelişimi düzeldi
.
İlk kızıma yumrta vermedim di 6 AYKken reddetmişti buna rafadan yapıyorum şuan 5aykık Su kaynayınca 3 dk daha bekleyip hemen alıyrm toplamda 10 dk kalınca rafadan oluyor onuda veriyorum ince çelikmiş kıyma etsulu yemekler hepsni veriyorum ki ablası gibi yememezlk yapmasn diye beyaz süzme peynir labne peynir de veriyorm.
Emiyorda
Ek gıda destekcim oldu . Biraz erken başlamamda işime geldi. En azında. Durmadan emmek istemiyor öğün şeklinde emiyor artık . Ve karnı doydupu için sürekli ağlamıyt ben büyük kızımı sadece süt veryrdum bebek büyüdüğü için doymak istiyordu ve ben anlayamıyorum ilk kızımda meğerse açlık ağlamasaymış .
Sana 3.tavsiyem doymasnı sağla
1.si uykuslarnı düzenle hamak yardımcın olur
2.si hamak al uyuturken gündüz onda salla gece emzir göğsünde uyumadan yatağa koy yatakta uykuya daldım birincide yapamadıysan 2.de yap emzirerek uytma heleki yatakta uzanarak emzirmek mi asla yapma sosyal hyatta mesela saat 12 11 9 ikindi gibi saatlerde dışarda gezemedim ilk kızımda hep evdeydim neden mi hep yatarak emziriyordum ve öyle emzirmemi istiyordu hep çok zorluk çekince bunda onu yapmadım. Bir diğer tavsiyemdir bu olsun 4.sü yani.
3 Side yukarıda dediğim gibi doymasını sağla ağlamması kesilmiyor sa muhakkak açtır ek gıdaya geç mama ver mesela sulandır 5 aya geçince ev yoğurdu ve mama birde yemek suları artı ılık su ver karnı doyar altı ıslak kalmazsa cok ezeyet çekmezsn bide ben gebeliğin son aylarında patikleri çıkarmadım ayağımdan köylü işi gibi geleblir ama işe yaradı gazsız oldu doğmadan 1 2 ay öncesinde hep patkliydim. Doğduktan sonrada 4 ay park giydim .
Diğer tavsiyem ilk 4 ay muhakkak sen rezene iç sütünden emzirmede çocupa da geçer gazıno alır ve kolay uyur sende rahatlarsın. Sütünde artar hergün bebeğin akşam uykusundan 1 saat önce emzirmeden 1st önce Çayını.
ve rezene
Diş çıkarma evresinde biberon mamasına rezene çayı koyuyordum 1yk uykusu ve ağrısı düzene girmiş azalmıltı .
Bezleri slepeydi başka bez kabul etmemişti ama sonra pişik yaptı ve ince olduğu için KALÇA cıkıklıpı yapar diye ebeler konusunda zaten her an istediğim her yerde yok bulamıyordum istediğim boyu bedeni. BENDE PİYASA PRİMA MOLFİKS DENEDİM İÇLERİ BOYALIYDI MOLFKS KÖTÜ DE KOKUYRDU PETROLSÜ Bİ ÇOK BEZ DENEDİM SEVEMEDİM İSTEDİĞİM GİBİ YIKANAN BEZŞER GİVİ KALIN BEBEK BACAPINI SAĞLIKLI TUTACAK VE İÇİ BOYASIZ HER YERDE BULABİLCEĞİM TEK BEZİN EVET SIKI DUR
BİM BEZİ OLDUĞUNU FARKETTİM DOKUSU HOŞUMA GİTTİ LAYLONSU DEĞİLDİ KOKUSUX PAMUKLU ÇİŞİNI YAPINCA 2 3 DK SONRA KURUYORDU ASLNDA HEMEN KURUMAMASO HOŞUMA GİTTİ BUNA RAĞMEN PİŞİK YAPMADI ÇOCUK ÇİŞ VE KAKASNI YAPTIĞINI ANLIYRDU VE HERYERDE VARDI BİMİN ISLAK MENDİLİ YEŞİL OLANIDA SON ZAMANLARDA KEŞFETTM SLEPY KULLANMIYRM ARTIK BİMNKİ HEM DAHA KALIN HEM DAHA YUMUŞAK VE BÜYÜK.
VE BİRDE BİMİN COCUK DEVAM SÜTÜ.BĞYĞK KIZMA BİBERONA YÜZDE 25. NORMAL KUTU YAPLI SÜT YÜZDE 25 SU İNCELTMEK İÇĞN YÜZDE 50DE O DEVAM SÜTÜNÜ KARIŞTIRIYORUM HEM HEMEN BİTMİYOR HEM KALSİYUMI DAHA FAZLA OLUYR HEMDE KUTU SÜT KATIP SUYLA SEYRELTİNCE KABZ OLMUYORDU KIZIMN GELİŞİMİ İYİLEŞİYOR KARNO DOYUYRDU BÜYÜĞÜN HEMDE DİPER MARKA MAMALRDAN DAHA COK SEVMİŞTİ BU ŞEKLDE TADINI ONUDA TAVSİYE EDERM HER TÜRLÜ VİT.DE VAR MINERALDE .
EV İŞLERİ NOKTAIÇSINDADA ŞU TAVSİYEM VAR
TEZGAHI BİRİKTİRME BİRİKTIRİNCE 2CPCUKLA COK ZOR OLUR YA SABAH KAHVALTIDAN ÖNCE İFLAHIN KESİLİR YA GECE YATARKEN VE TABAKLAR KURUYUNCA TENCERELER KURUYUNCA TEMZLĞİ DAHA ZOR .BEN YMEEKTEN HEMEN SORA HIZLICA COCULLARIN ÖNÜNE OYUNCAĞI KOYUYORUM BAZENDE KENDİ SEÇTİĞİM ÇİZGİ FİLMİ TV YE YANSİTOYORUM KESİNLİKLR BASİTE KAÇIP TEL VERMEDİM BU SAYEDE MİSAFRLKTE YADA YANMZDA TEL İSTEYİP KENARDA ONLA ASLA OYALANIP İÇİNE KAPANMADI. BURADA TV MİZ YOK MALESEF EVE GİDİNCE BENİM BELİRLEDİĞİM SAATTE SÖZÜMÜ TUTACAPIM diyebiliyor UZ.
İŞTE YA OYUNCAK YA SEÇME EĞİTİCİ ÇİZGİ FİLM AÇIYRM YA LEĞENLERİ VAR SU DOLDURUYORUM KUM DOLDURUYRM BAZEN ONALRLA OYNAYN BEN HEMEN GELİCEM DİYORUM TV HER ZAMAN TELE GÖRE DAHA SAĞLIKLI HEM GÖZLERİ BOZULMAZ UZAKTAN BİZİ İZLER GİBİ İZLEYEBİLRSİN DİYORUM ŞU KADR MESAFEDEN FAZLA YAKLAŞMADAN OTURUP BUNU İZLEYEBİLRSN DİYORM TV MİZ ARÇELIK UYDULU SMART TV.
İŞTE YEMEK YAPIYRM O ARA HIZLICA TABİ KARNLARO TOK OLMALI KI USLU DURSUNLAR ÖNCESNDE 2SNİDE SANDALYEYE KOYUP DOYURUYRDM BİRŞ ESKİDEN DİZİMDE DİĞERİ MAMA SAMDALYESNFEYDİ ŞİMDİ 2SİDE SANDALYEDE İÇINE YASTK BASNCA KUCAKTA OLUYOR GİBŞ OTURUYOR KÜÇÜK 5 AYLIK . SONRA ÇİZGİ FİLM YADA OYUNCAK YADA SU YADA TOPRAK KOYUP HEMEN YEMEL YAPIYRM.
SU VE TOPRAKLA OYNAMASNI ENERJİSİNİ YENİLEMEK DİNELNEDİRMEK İÇİN YAPIYRM ALTINA ALTA SU GEÇİRMEYEN SOFRADAN SERİYORM HALIM BATMIYR SU SIÇRTA SIÇARATAOYNUYOR RAHATLIYOR
YEMEK SONRASI HEMEN BE DE OYUNA KATILIYORUM YOKLUĞUMU ARAMASN DİYE.
BU ARADA KIZIMA BAKABLMEK İÇİN İŞİ BIRAKTIM MUHASEBECİYD. EKONOMİ MEZUNUYUM VE KPSS A YA ÇALILIYRDUM ÖÜFETTİŞLİK VE UZMANLKLAR İÇİN ARA VERDİM KENDİ COCPUMA BENM VERCEM TERBİYEYİ KIMSE VEREMEZ İSTEDİĞĞM GİBİ DİYE VE COCUKLARIMI KIMSEYE EMENAT EDEMEM DİYE BEN BÜYÜRMEK İSTEYİP AYRILDIM İYİKİ ÖYLE YAPMIŞIM İLERDE MESLEK HAYATIMA DÖNEBİLRİM AMA COCUKLARIN BU ZAMANO KAÇINCA ASLA GELMEZ PSİKOLOJİLERİ KİMLİKLERİ BU ZAMANLARDA ŞEKİLLENİYOR ÇÜNKÜ.
DİĞER TAVSİYEMDE BU OLSUN SANA YEMEĞİ YAPACAĞINDA SENDE BÖYLE YAP BİRGÜN OYUNCAK BİR GÜN ÇİZGİ FİLM BİRGÜN SU BİRGÜN TOPRAK BİRGÜN BOYA BEN BÖYLE YAPIYORUM ANAOKULU GİBİ OLUYOR.
BİDE DEDİĞİM GIBI BULAŞIKLARI ASLA BİRŞKTRME SICAPI SICAĞINA TELLE SIYIRIVERİYORUM LAVABOYABAZEN İNCE SU AKITOYORUM SUSUZLUK VAR DİYE TEL YAPIYORUM SÜNGER PİS OLUYOR SEVMİYORUM SÜNGERİN RENK DEĞİŞİMİNİ. Teli ince açıyorum inceltip tekliyor. 2 güne bir telide makinaya atıyor. Bakteri tutmuyor .
Bulaşıklar daha hızlı sıyrılıp maknaya giriyor.
Birde diğer tavsiyem 2 günlük yemek yap ki bir gün yemek diğer gün çamaşır as kurut topla katla yapabilesn yoksa cocukalr ihmal olur.
Evimide remzi tutmaya çalışıyorum yani psi biter görnce o an yapıveriyorum krilenmyor haftada bir evi temzliyorm ama mutlaka hergn yüzünden süpürüyor um.
Camlar artık ayda değil 3 ayda temzliyorm kıyafetleri ütüyü az yapacağım 3v kıyafetleri alarak çözdüm ince pamuklu.sadece dışarıya giderken giyeceğizkıyafetler ütüleniyor artık ve eşarpşarım. Ev kıyafetlerimi ütülemiyorum cocuklarım ihmal oluyor ve ütüleyince mikroplar sıfırrlandığı için bağışıklığı azalıyrmş Dr ütüleme mümkünse dedi hasta olması azaldı o günden beri.
Diğer önerim ASL KALIN GİYDİRME TERLERSE HASTA OLUR AMA İNCE GİYMEYE ALIŞINCA SERİN HAVADA DA HEMEN HASTA OLMAZ TERLEMEDİĞİ İÇİNDE HASTA OLMAZ. BEN KIŞIN EVDE ÜSTÜ AÇIK ÇORAPSIZ UYUTUYORUM YAZIN SADECE İNCE ATLET ŞORT ÜSTÜ AÇIK VEDE CEYRAN YAPAN YERDE YANİ HAVA AKIMI OLMADA. OKSİJEN OLMUYR BAZEN CEYRANDA KALIYORLAR AMA KÜÇÜKLÜKTEN ALIŞTIRDIĞIM İÇİN ETKİLENMİYORLAR MAŞALLAH DEYİN DİLİNİZİ ISIRIN.
KALIN 1 KAÇ KEZ GİYDIRDŞM TERLEDİ DONDU ĞSTNÜ DEĞİŞMEME RAĞMEN HASTA OLDU. BİRDE DONDURMA VE SERİN SU VERMEKTEN KORKMA Kİ CABUL HASYA OLMASMLAR BEN 5 AYLLKEN VERMEYE ALILTIRDIM İSTEKLERNDE VERİYORUM ŞİŞMİYOR BOĞAZLARI MİLELT ŞAŞIROYR BUNLAR SERĞN SU DONDURMA ÖIPLAK ÇIPLAKLAR NASIL HASTA OLMUYRLAR DİYE OLMUYORLAR ALIŞINCA….
Diğer öneri. Artık kıyafetleni katlamıyrm çocukların tüm yukarda bahsettiğim artık şunu yapmıytm dediği şeylerin bir sebebi var ONLARA ZAMAN AYIRDIK ÇA COCUKLARMIN İHMAL OLDUĞUNU GÖRDÜM. GEREK YOK DEDİM TAKINTIM OLAN OLMAZSA OLMAZLARMDAN VAZGEÇTİM. ÜTÜ TEMİZLİK KIYAFET DĞZNELİ KATLAMA VS VS. BİZİM KIYAFETLERİ KATLIYRM AMA COCULARNKİ ÇEKMECELERNDE ŞİFONEYER 4 KATLI 2ŞER 2ŞER PAYLAŞTIRDIM
SAĞ ÜST RAFLARINDA KAZAK TSHRT ÇITCITLILAR DÜZGÜNCE UZUNLAMASINA ÜSTÜSTE
ONUN SOLUNDA ATLETLERİ
ALT KENDİLERİNE AİT OLAN ALT ÇEKMECELERİNİN SAĞINDA PANTOLON SOLUNDA KÜLOTLU ÇORAP VE NORMAL ÇORAPLARI YŞNE AYNI ŞEKLDE KATLANMAMIŞ AMA ÜSTÜSTE DİZİLMİŞ BİR DÜZENDE NASILSA TEK TEK HERGÜN ALIYORUM DİYE SENDE BÖYLE YAP .
Epey uzun oldu ama hakknı helal et inş işine yarar.