Evet kızlar bu da benim hikayem.. Hep burada okuyordum acaba benimki nasıl olacak diye düşünürken, hiç aklıma gelmeyecek bir olay yaşadım,, 🤦🏼♀️ her şey normal gidiyordu, tansiyonlarım, bebeğin gelişimi vs. Normal doğum bekliyorduk doktorumla.Muayeneye gitmeye 1 gün kala şiddetli bir baş ağrısı başladı fakat arada zaten olurdu benim ağrım ama tansiyonum falan hep normal olurdu. Neyse o günlerde de biraz stres yaptığım günlerdi. Muayene günü geldi nst girip geri dönecektik 15 20 dk. 39+1 nst diye gittim, nst de bir sancı kasılma vs çıkmadı her zmanki gibi ama doktorum son ana kadar normal doğum için beklemeyi tercih eden doktorlardan.neyse ultrasona girdim falan derken rutin tansiyon ölçümüm yapıldı bir baktık ki 13 9. Hiç olmamıştı daha önce. Doktorum bu tansiyonu görünce bekletti sürekli ölçtürdü 1 saat boyunca fakat hiç Düşmedi 14 den aşağıya.Küçük de 9 dan aşağıya düşmüyordu. Baş ağrısı şikayetimi de söyleyince hemen idrara baktırdı ve +3 ile protein çıktı acil olarak 2 saat sonraya sezeryan oldum.. Fakat doktorum beni telaşlandırmamak için protein olayını hiç söylemedi riske atmayalım tansiyon önemli sezeryana alalım zaten gelişimi vs çok iyi şu an dedi ben de sonsuz güvenirim ona hemen kabul ettim tabi. Sağ olsun benim ve bebeğimin hayatımı kurtardı kendisi. İhmale getirmedi hemen idrarıma baktırdı vs. Neyse tabi bir anda duyunca sezeryanı şok oldum ağladım hem beklemiyordum hemen doğum yapmayı hem de aklıma normal doğum diye kazımışım 🤦🏼♀️ Neyse geldi çattı spinal sezeryan oldum şu an şükür ben ve bebeğim çok iyiyiz 13 günlük olduk bile 😍🙏 İyi ki sezeryan kararı vermiş doktorum bu arada çünkü benim 1 hafta geçti doğum yapalı tansiyonum 14 15 in altına asla düşmedi o şekilde idrarıma bakmayıp beni eve yollasaydı Allah korusun daha kötü şeyler olabilirdi.14 15 ile 40 haftaya girseydim neler olurdu düşünemiyorum 🤦🏼♀️ bu arada mutlaka tansiyonunu 2 farklı cihaz ile takip edin ve tansiyonlarınızı hep takip edin kendinizde farklı bir durum hissediyorsanız doktorunuza mutlaka bildirin.benim hikayem kısa şekilde bu şekilde idi. Sorularınız var ise alabilirim sezeryan ile ilgili vs 😊