Öncelikle bende doğum hikayelerini okumayı çok seviyordum çok şükür banada nasip oldu 🤗 burda doğuramıyorum diye post açan arkadaşlara bende doguramadim diye hep yazıyordum taki tam 40+0oldugum güne kadar 😁 40+0 oldugum gün bebegimin sürekli sertleşip toplandığını farkettim ve 2 3 gündür hareketlerinde azalmalar vardı bende randevu aldım o gün doktoruma gidecektim. Doktor muayeme gidiceegiim için öz bakimimi yaptım dusumu aldım yaticaktim. Duştan çıktım karnıma bir agri girdi ben ilk önce gaz sancısı falan sandım ama bir baktım bir anda yine ağrı olmaya başladı ve 5 dakikada bir geliyordu ayrıca makatim çok zonkluyordu sanki cikicak gibiydi:( eşime dedim bir acile gidelim nst cektirelim dedim saat 2.30 olmuştu acile geldik nstye girdim düzenli ve şiddetli sancılarım cıktı ebe Alttan bir muayne etti 5cm açıklık var doğum başlamış dedi ve ben sokk😳 şuana kadar şancı hissetmedin mi dedi bende yok hayır dedim şanslısın o zman dedi;) kendi doktorumun bulunduğu yerle benm yaşadığım yer arasında 50km vardı eşim annemi getirip öyle kendi doktorumuza gidelim dedi ebe yarim saatiniz var gidemezsiniz sizi gönderemem arabada olur doğum yoksa dedi çünkü bir daha muayne etmişti yarim saatte 8cm olmuştu açıklık eşim annemi getiresiye vakit geçmişti ebe gonderemem doğum başladı masaya alicam dedi😳 hepimiz çok olduk ben bu kadar hızlı olacağını hiç zannetmemistim ayrıca bu ikinci gebeligimdi ilk gebeligimde de 7 saat sanci cekmis hastaneye vardigimda 8cm aciklikla gitmistim 😅 neyse artık ebeye güvenmek zorundaydim çok şükür ebede çok iyi bir insan cıktı benimle çok iyi ilgilendi sabretmemi basarabilecegimi söyledi. Masaya aldılar beni diger ebe dikişsiz doğum yapmam icinn ikinmam konusunda çok uyardi ama malesef ben ikinmayi beceremedim nefesim kesildi. Diğer ebe uğraşmayalım kesi atalım dedi ve kesiyi atti hiç hissetmedim kesiden sonra 2 3 ikinmada oglusumu kucagima verdiler😍 o an benm için çok essizdi 💙 bebeğimi giydirmek için aldılar sonra eşimi düşürmek için ikindim oda kolaylikla oldu . Sonra ebe uyusturdu ve dikiş atti onuda çok fazla hissetmedim. Beebgim 3450gram dogdu biraz iri olduğu icinn kesi attim yoksa atmazdım dedi ebe 😀 gelelim doğumu başlatmak için neler yaptığima 38. Haftadan sonra yuruyusler merdiven inip çıkmalar günde 20serden 3 set squat yapıyordum , günde 5 7 tane hurma yedim 1 bardak ahududu yaprağı çayı ve papatya çayı içtim. Ama bence en etkili yöntem karanfil yagi oldu 😅 burda bir postta okumustum bir bayan tampona karanfil yagi damlatip 2 sonra doğum yaptım demişti bende evde denedim ama ben tampon kullanmayi bilmediğim için pedime damlattim yağı kullanmaya basladiktan 3. Günü doğum yaptım 😍 benim doğum hikayem böyle hanımlar sorularınız varsa cevaplamak isterim seve seve 🙋♀️