Gulceefe-00 Busra_korkmazz evet verdiğiniz linki okuyunca bir an insan koymamasi gerektiğini düşünüyor ama sanırım bu gibi durumlarda çok yönlü araştırmak da gerekiyor. Linkte Türkiye diyanet vakfı sayfasından alinmis bir yazı var aynı şekilde Türkiye diyanet vakfı sayfasinda can kelimesiyle ilgili başka bir yazı da https://islamansiklopedisi.org.tr/can Bu yazı bizim çocukların isminde kullandığımız manaya geliyor diye düşünüyorum. Zaten sayfanın birinde arapça cenn kokunden gelen sizin dediğiniz uygun olmayan anlamı var birinde ise ruh gönül gibi anlamlara gelen yazı var ki sanırım çoğunluğun kullandığı bildiği anlam da bu. Zaten bu Sabah gazetesindeki link dışında öyle herhangi bir hoca ya da fetva sayfasında da can isminin uygun olmadığına dair bir şey yazılmamış. İsim meselesi hassas bir konu tek bir duruma bağlı kalmadan güzel araştırmak gerekiyor. ☺️Herkesin gönlüne göre güzel isimler olur umarım
Mevludedamgaci Sancarefeem kızlar da mutlaka lina var en çok onu duyuyorum koymayanı dövüyorlar sanırım 😅
bukbuk_bjk İki isim çok saçma geliyor bana sonuç olarak hep tek isimle sesleniliyor mantıksız buluyorum oldu olacak üçüncü isimde koysunlar göbek adı ile birlikte😅
Elifgoktug1 bukbuk_bjk iki ismi var oglumun ikisini birlikte söylüyoruz kişiye göre değişiyor bence tekini söyleme olayı
SSinemG Sancarefeem Allah kısmet ederse cuma doğumum var oğlumun ismi Göktuğ olacak. Daha önce dikkat etmediğim için mi neden bilmiyorum ama isme karar verdikten sonra bende heryerde Göktuğ ismini görmeye başladım😃
Yusuf566 SSinemG Bende o kadar Göktuğ ismini gördüm ki bugradan vazmigecsem diye düşünüyorum demekki çok begeniliyomus
1blgn1 Sancarefeem asel, ela, lina, zümra, alin, duru, berra, yağız, poyraz, ayaz aklıma ilk gelenler bunlar🤦🏼♀️hiç beğenmiyorum o kadar zorlama geliyor ki bana bu isimlerde olan çocukların hangi yılda doğdugunu direk anlıyorsun isimden çok etiket gibi🙄
b_e_b_e Bu iki isimler hep büyüklerin benim adımı koy dayatmasından türedi sonrada moda oldu. Misal dedenin adı mustafa söylemekte istemiyorlar koymamazlıkta yapılamayan durumlarda oluyor. Sonra oluyor isim mustafa asaf😅😅
Busramazan09 mommasBoys yani olması gereken o. Bi zaman kiraz mevsimi vardı herkes cocuguna ayaz ismini koydu öykü koydu sonra mesela sefirin kızı cıktı nare duyuldu herkes nare koydu o dönem ne duyuluyorsa kulağa ne hoş geliyorsa onu koyuyor anne babalar. Ayrıyetten dediğim gibi herkes aile yapısına göre cocuklarına isim koyuyor bence hani benim ailemde yok eşimin ailesinde o isim yok bence bu güzel olur diyoruz koyuyoruz kimse aaa belediye bu ismi dağıtmış gibi herkes de var hadi bizde koyalım kafasıyla çocuğuna bi isim vermiyordur. Allah herkesin bebeğini ismiyle yaşatsın önemli olan ahlaklı vatana millete ana babaya hayırlı bi evlat olabilmesi 🌸
Meloo1 Sancarefeem ben de erkek olursa Göktuğ koyarım diyordum çok yaygın olduğunu hiç duymamıştım 🤭😂