Anesanne
History86
Kanamam oldu sabah 6 da gittim açılma 1,5 cm dediler geri gönderdiler sancımda vardı. Akşama kadar sancılar aşırı vurdu ve düzenli vurunca tekrar gittim 3-4 cm dediler nst ye de başlandım sancım çok çıktı yatış verildi eşimle görüştürmediler bile sanki o an doğuruyormuşum gibi hemen her şeyi bırak çık yukarı dediler görevli kadının biriyle çıktım sancıyla kıvrana kıvrana önlüğü bile git şurdan al giy hemen hasta bezini al tak hemen yaptım gittik nst ye bağladılar tekrar sancı ilkten göründü sonra benimle görevli olan ebe geldi adı ilknur bişeyler yaptı cihaza gitti sancılar cihazda 0-1 e düştü naptıysa artık. Sonra odaya doğumhaneki odalardan birine geç dediler gittim sancımı çekiyordum tek başıma bi oda da çok kötüydü ama ben hep üstüne gittim yürüdüm pilates topunda hareletler yaptım vs sonra biraz süre geçti tekrar nst bağladı o ebe sancı yine görünmüyo ama var sancım oda farkındaydı kendi yapamadığının diyordu çünkü niye olmadı falan diye. Sonra 3 kişi doktor muydu neydi bilmiyorum 2 si erkek çatala geç dediler çatı muayenesi yaptı önce biri aşırı canım acıdı kaç kere yapılmıştı hiç öyle olmamıştım bağırdım bitince oh çektim erkek olan doktor diğer erkek doktoru göstererek oda yapcak dedi bide o canımı aşırı yaktı sonra 3.de yaptı derken bayılcak gibi oldum kalk dediler kıvranıyorum kalkamıyorum biride yardım etmiyo acele et diyolar sanki doğuruyormuşum gibi. Doktor ebeye bişeyler söyledi duymadım pek ben odaya tekrar geçtim ebe geldi lavman yaptı bağırsaklarım temizlensin diye arkasından da geldi serum taktı ne olduğunu bilmiyorum tabi gerekli bişeydir sanıyorum 5 dk sonra bi baktım nefesim kesilene kadar sancı çekiyorum kapıya çıktım zorla bu ne taktın dedim suni sancı dedi, niye benim sancım zaten aşırı ağır dedim e doktor dedi diyo. Bende dedim vardı benim nst de sancım bişeyler yaptınız gitti görüntüsü vs dedim cevap vermedi çıktı. Ağrıdan ölüyorum ne oturabiliyorum ne kalıyorum ne doğruluyorum bide tuvalete gitme ihtiyacı geldi mi lavmadan dolayı o demirli serumla resmen sürüne sürüne ha bire tuvalete gidiyordum ama dedim ben tamam ölüyorum çünkü artık sancı gelince nefes alamıyordum tıkanıyordum yüzümdeki damarlar çatladı resmen. Artık bağırmaya başladım nolur çıkarın diye kapının önünden geçen en az on kişi oldu doktor hemşire ebe hiçbiri cevap vermedi gülerek kakara kikiri muhabbetler ediyolar ben can savaşı veriyorum. Baya zaman geçti tabi 4 saat en az. Ebeye bağırdım ısrarla nolur çıkar şunu dedim yok doktor öyle söyledi dedi bak dayanamıyorum kalbim durcak epidural yapın dedim gündüz 8-4 arası dedi bende ücreti neyse fazlasıyla veririm nolur dedim yine cevap yok. Sezeryan yapın diyorum keyfe göre yapmıyoruz canım diyo. Yav ne keyfi ölüyorum ben beni bırakın bari çocuğu alın içimden diyorum açılmana bakayım dedi baktı 4 cm. Tabi ben böyle anlatıyorum ama benim halimi görmeniz lazımdı ağlamaktan ve acıdan konuşamamak.. Baktım kalbim dayanmıyor bağırdım çabuk beni çözün diye yine takmadılar ebeye bağırdım kendim çözmeye başlayınca geldi çıkardı hemen, yakınlarımı çağırın çabuk dedim bağırarak hemen annem eşim ablam geldiler benim o halime görünce kıyametler koptu tabi kendi sancısı vardı suni verilir mi bide üstüne siz insan mısınız diye hır gür çıktı beni burdan götürün direk dedim hemen ebe koştu evrak için beni giydirdi eşim ablam gidiyorduk ebe durdurdu yazı alması gerektiğini yoksa çıkamıycamı söyledi ben veya bebek ölürsek sorumluluk onlara ait değilmiş bende dedim eşime imzala yoksa bunların elinde ölcem. Beni görenler tabi tekerlekli sandalyeyle yarıştılar arabaya bindik zorla adatıpa geçene kadar Allah biliyor neler çektim gittik orda dört dörtlük ilgilendiler detayları anlatsam çok uzun olcak baştan sona ve bebeğimi 15 dakikada aldım kucağıma. Kalbimi çok zorladığımı da söylediler 6.günümüz dikiş falan geçti ama kalp göğüs sırt ağrısı aynı tazelikte. Biraz daha beklicem geçmezse kardiyolojiye çıkıcam. Kusura bakmayın kızlar uzun oldu. Kızımı kucağıma sağlıkla aldım şükürler olsun.