Cansuu33 Asyaninannesi sandalyede oturarak kılmak daha doğru olur canım namazın rukunlarini daha rahat yaparsın inşaAllah
NekwaSultan Asyaninannesi Canim sana sikinti vermiyorsa elbette ayakta kilman en doğrusu. Hem pilates hareketleri gibi namaz da doğumu kolaylastiriyor. Ilkimi normal dogurdum ben simdi 2. Bekliyorum. Hocayim bu arada baska sorularınız varsa cevaplayabilirim. ;)
Dml1234 Asyaninannesi islamda sandalyeye oturup namaz kılmak diye bişey yoktur sadece zorunlu hallerde vardır yere oturup kılabiliyorsan secdeyi ima ile yapsan dahi yerde oturup kılmanız gerekir. Malesef şuanda sandalyeye oturup kılmak gittikçe yaygınlaşıyor ama dogru bişey değil. Ayaklarını katlayıp oturamıyorsanız ayaklarınızı uzatarakta kılabilirsiniz ama çok çok zorunlu olmadıkça sandalye ile namaz olmaz 😘 rabbim namazlarımızı kabul eylesin
Snur94 Asyaninannesi yere oturuyorum ama çok zorlanıyorum bi tarafım çıkacak gibi oluyor secdeye giderken sandalye daha mı kolay
Asyaninannesi Cansuu33 sandalyede oturupu kilmak dogru deyil diye duydum bugun.insaallah. kizlar nasil kiliyo diye merak ettim
Asyaninannesi Ozdemiryksl sunneleri kilmayip farzlari kilsam olurmu.sicakda oturmak zor oluyor.gunaha yazilirmi?
Cansuu33 Asyaninannesi ben bunu bir sorayım canım bende tam tersi biliyorum öğrenince yazayım inşaAllah yanlış biliyorsam bende öğrenmiş olurum hem
Eagil Normal her zamanki gibi kiliorum secde de bacaklarımi ayiriyorum kalkarkende yataktan destek alıyorum
Ozdemiryksl Asyaninannesi benim düşük tehlikem olduğu için ben hep farzları kılıyorum. Çünkü ilaç aşırı uyku yapıyor. Saatim saatimi tutmuyor. O yüzden gücüm ancak farza yetiyor maalesef:( seni çok iyi anlıyorum. Bence farzı kaçırma.
Eliftuba @Asyaninannesi Oturup kalkmak bi anlamda spor hareketi gibi pluyor gerekirse koltuktan destek alarak namazı normal kılmak yararlı olur diye düşünüyorm .çok nadirde olsa ayağa kalkacak gücü bulamıyrm ayakta başlayıp oturarak devam ediyorm namaza. Sandalyede kılanlar genelde dizini bükemediği için öyle kılıyor bizim için gerek yok bence
Pinkmom Dml1234 Ayet hadis belirtirmisiniz lütfenn?? Bu ne kesin hüküm böle? Yaşlılara hastalara Rabbim bu kolaylığı tanımış.Tabiki keyfi olmaz.Rabbim merhamet edior kolaylık sağlıyor sizler yanlışşş olmaz! Yok öle bi dünya
Masallina Asyaninannesi ben oturarak kiliyorum. Ve farzi tamamen bırakmadığın sürece sünneti tek kilabilirsin. Dini bilgisi olan teyzemle görüşmüştüm teyzemde farzini hic kilmamazlik yapma ama arada kilamiyorsan kılma sunneti tek kıl ve yeterki namazi birakma demişti. Istersen yinede bilgisi olana sor.
Goncaygl [bilinmeyen] hareket hiç edemediğinde öyle evet ama... Sandalyede secde olmadığı için sıkıntı. Bu yüzde oturarak yapılabiliyorsa oturarak tercih edilmeli.
Masallina Asyaninannesi ben secdeye giderken kafami sadece öne biraz eğiyorum öyle kiliyorum. Insallah rabbim kabul eder.
Dml1234 Masallina hastadan hasta ibadeti beklenir canım dinimiz buna izin veriyor Allahın izniyle kabul olur inşaAllah 😘 Ama ellerini seccede nasıl koyuyorsan o şekilde yüzüne koyman gerekiyor rukudan ayrılması için
Masallina Dml1234 canim seninde dedigin gb hastadan hasta ibadeti beklenir🤗 sen göbeğinden dolayı egilemiyorsun bu yüzden yüzünü secdeye koyamiyorsun. Yani haklı sebebin var. Allahta görüyor zaten yapamadığını. Dini bilgisine güvendiğim kişilere sordum demistim ya onlarda sorun olmaz demişlerdi. Zaten InşAllah bu geçici bi süre olacak. Dogumdan sonra yine normal kilariz 😊
Dml1234 Pinkmom yazdığım şeyi net okursan anlayacaksın. Zorunlu olmadıkça yazıyor! Zorunluluk sizin dediğiniz şeyleri kapsıyor.