Gmzkc ben kendi aldıklarımı yazayım canım. Benim alışverişim çok minimal oldu. İlk zamanlar olan ihtiyaçları aldım diğerlerini zamanla gerektiğinde alırım dedim.
0-3 ay olanlar
2 adet battaniyesi de olan 10lu hastane cıkısı birini babası begendi birini ben
10 tane Çıtçıtlı body
1 tane beşli hastane çıkışı
2 tane tulum
2 şapka
2 çift eldiven
3 çift çorap
2 tane üçlü takım
4 müslin
Ateş ölçer
Babyjem reflü yatağı
Asansörlü Anne yanı Park yatak
2 çıngırak
1 tane patik
1 tane pelus battaniye
1 tane nevresim takımı yorgan vesaire
Uyku seti(yatak koruyucu falan)
Bebek odası (yatak şifonyer dolap perde halı vs)
Bebek arabası portbebe ve pusetli olandan
Kundak Havlu
Küvet seti
30 ml biberon wee baby
Emzik
250 ml biberon tommee tippee
Bebek bezi
Pişik kremi
Bebek losyonu
Bebek şampuanı
Bebek bakım örtüsü
Bebek temizleme pamuğu
Bebek sıvı çamaşır deterjanı (ben almadım onun yerine az ariel koyup 2 kez durulatıyorum yumuşatıcı koymuyorum)
Gül suyu
Islak mendil
Gögüs pedi
Emzirme sütyeni 3 adet
Depend / ped
Meryem Ana otu
Bebek önlüğü 3 tane
Limon yağı (dogum anında koklamak dogumu kolaylaştırır dediler)
Emzirme örtüsü
Emzirme minderi
Oyun halısı/minderi
Lohusa korsesi
2 adet lohusa pijama takımı
Puset/Bebek arabası örtüsü
Biberon temizleme fırçası
Tırnak makası
Tarak/fırça
Evim baya büyük bu yüzden Bebek telsizi de aldım mecburen cunku mutfakta olunca onu duymam imkansız )
3-6 ay olanlar
Gözüme kestirdiğim her sey ve hediye gelenler.
Yaklaşık 10 takım var.
Bebek için 6 ay sonrası bir şey almadım belki ckk kilolu bir Bebek olacak belki de çok zayıf yani. Mesela bazı 6 aylık bebekler 9 ay bedeni giyiyorlar. Bu yüzden mevsim sıkıntısı yaşamamak için gerisini almadım zamana bıraktım. Mesela 9 aylıkken yaz olacak ama yazlık elbise alsam belki olmaz. Belki o esnada 1 yas bedeni giyecek bilemiyorsun o yüzden bence sonrasını sonra al 😊 şimdiden oyuncak vesaire de almadım cunku dikkatini çeken şeyleri henüz bilmiyorum dogunca gidişata göre alacağım. Meme pompası da almadım mesela. Calısan Anne değilim su an. İşe son verdim. Bu yüzden gerekli görmedim eğer fazla sütüm olur ihtiyaç duyarsam alırım. Şimdiden almaya gerek yok belki de hiç kullanmıcam. Gerektiği zaman artık her şey kolay ulaşılabilir oldu. Eskisi gibi değil. Anında tak alabilirsin her şeyi tek gerekli şey para. Mecburi ihtiyaçları aldım gerisi bıraktım.