busra1485 25 günlük taze anneyim kızlar aynı zamanda bilen bilir şeker hastasıydim sorularınız varsa alabilirim
MinikGrilBaby busra1485 Aramızda 1 gün varmış, ☺️ bende spinal oldum. Kolay mıydı sizin herkeste aynı mı oluyor merak ediyorum açıkcası. Şimdi nasılsınız?
aslanreis busra1485 bel baş agrısı oldu mu ?ayaklarınızı nekadar süre sonra hissettiniz? igne yapılırken canınız yandı mı?
Burcak-28 Gözünüz aydın benim de iki hafta sonra olucak kaç adet gecelik ya da pijama takımı götürdünüz kararsız kaldım
busra1485 Burcak-28 Teşekkür ederim ben iki adet alt pijama 3tane de üst kısa kol gotirdum hepsini de kullandım tam geldi 1gunde çok terliyorsun üst o yüzden şart muhakkak kahve bitter ve kayısı hoşafı alın yanınıza
Gulgcck1 Spinal anestezi nasıldı benim kafam karışıyor hangisi iyi bilemiyorum, kimi genel anestezi yapın diyor anlamadım 🙄
busra1485 Gulgcck1 Valla benim hamilelik de sorunluydi bebek çok öndeydi 36+6da 4 kiloya yakın suyu fazlaydı şeker hastasıyım doktorum özellikle strese girmeyeyim diye spinal önerdi genel uyu uyan daha zorluymus
busra1485 MinikGrilBaby Benim şeker hastalığim var ameliyattan önce ona göre tedavi aldım çok bı de kan değerlerim çok düşüktu doktor bana kan ilacıni illa kullan vs demedi kullanmadım ameliyatt ünite ünite kan gelmiş kizilaydan bana mısın dememiş o yüzden iyilesmem geç sürdü 15 günde tam ayaklandim bir de koronaymisim (hastaneden geldik annem korona bakanım da olmadı maalesef)koronayken sezeryan oldum onun da etkisi olmuştur 😏 Aksilikler beni buldu ama şükür bebiş 37+6da doğmasına rağmen 3905 doğdu tosunum 😁 sukur ki onda bı sağlık problemi olmadı sizin nasıl geçti peki
MinikGrilBaby busra1485 Çok geçmiş olsun aksilik aksilik üstüne olunca demek ki. Rabbim Bi daha yaşatmasın beterinden korusun inşallah. Ben 3 hafta yattım bebeğimin taşkardisi yani kalp ritmi yüksekti stresten hastanede şekerim ve tansiyonum çıktı benimde gözetim altında kaldım 3 hafta. Sonrasında 3 gün aç bırakıldım normal doğuma zorlandım. 2 kere suni sancı verildi acılmam olmadı. 3. Günün sabahında propes taktılar zorladılar sadece 2 cm acılmam oldu. Gündüz vakti gelip konuştular bebeğimin kalp atışı yüksek diye alırsak bebeğin ölebilir bile denildi. Onun stresi üzüntüsü beni mahvetmiişti. Akşama kadar beklettiler kontrol için geldiklerinde kanamam oldu acil sezeryana alındım. Bebeğim solunum yetmezliğinden bana bile gösterilmeden yoğun bakıma alındı. 4 gün ayrı kaldık. 4 günün sonunda kavuştum ama o kadar zordu ki. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın . 🤲🏻
Gulgcck1 Strese girdim resmen, kimilerinin yorumlarını okuyorum, yok spinal de başıma şu geldi ayaklarımda ödem oluştu aylarca doktor doktor gezdim, en iyisi genel anestezi, epidural de zor diye yazmışlar, benimde doğal olarak kafam karışıyor.
busra1485 Gulgcck1 Hiç strese girmeyin kimseyi dinlemeyin hatta araştırmayın çok doğumu ben bilmeden gittim öğrenmek istemedim ki koronaymisim kansızlık vs kötü zamanda doğum yapmama rağmen öyle çok bı zorluğu olmadı şimdi eski devir değil ih desen ağrı kesici iğne serum yapılıyor ne ağrı ne acı yaşamıyorsun yine eve gelince en etkili ilaçların oluyor yalnız çokça yürüyün çabuk iyileşmesmek için ben acıyo diye yurumedim pek ondan da geç iyileştim. Bir de doktorunuzu iyi seçin o gerçekten önemli benim doktorum ben demeden göğüs ucu kremi ne kadar düşünüp yazmıştı receteye
busra1485 Gulgcck1 Ayrıca o ödem olanlar spinalde değil bünye kaynaklıdır benim ne doğuma kadar ne doğumdan sonra bir gram ödemim olmadı yan komşum şuan 36 haftalık eller ayaklar duba gibi olmuş spinalle ilgisi yok onun olumsuz yorumlari cok okumayın sonuçta sezeryan bu normal doğum kadar sıkıntısı acısı olacak değil ben hep böyle avuttum kendimi
busra1485 aslanreis Ameliyattan çıkar çıkmaz çokça bitter ve acı kahve tükettim o yüzden zerre baş ağrım olmadı zaten 6-7 saat yatakta çıplak sonta takilisin 3 saat sonra yavaş yavaş ayaklarımı hissetmeye başladım çok şükür zerre bel ağrım da olmadı özelde oldum ben doktorum bizim ignemiz farklı pahalı spinal ignesinden bel agrin olmaz demişti, koluma damar yolu açılırken daha çok acidı spinal ignesinden öyle diyeyim sadece kendinizi kasmamaniz lazım saniyede yapıp çekiyorlar sinek ısırığı gibi
Gulgcck1 busra1485 Anladım canım çok geçmiş olsun umarım bundan sonrası sıkıntı çekmeden rahatça geçer 🤲🏻
busra1485 MinikGrilBaby Çok geçmiş olsun siz de çok zor şeyler yasamissiniz şükür şimdi iyi değil mi bebeğiniz ? Allah kimseyi evladiyla sinamasin bana da doktor istersen normal deneyelim dedi ama o kadar acı çekip çekip sezeryan olsam üzülüyordum o yüzden hiç riske atmadım ben 3 gün aç kalmak nedir ya yazık size insanlara acı çektiriyorlar resmen çok geçmiş olsun
MinikGrilBaby busra1485 Rabbime bin şükür suan bunu size yazıyorken koynumda kuzum. Çok fazla zordu hemde çok yaşamayan insan anlayamaz bu zorluğu. Hele evlattan uzak kalmak cok başka bir şey. Beni 3 günde mahvettiler mahvoldum Ama Allah görsün ne diyim ki.