Öncelikle bütün anne adayları sağlıkla alın inşallah yavrularınızı kucağınıza. İlk baştan uyarayım uzun olabilir ☺️30 temmuz sabah 8de haftamın dolması sebebiyle hiç sancım yokken ama açılmam 4 cm olmuşken yatışım yapıldı. Hemen nst sonra suni sancı bağlandı ama bende tık yok. Yürü yatarak bekleme dediler yine sancı yok. 10 gibi nst ye bağladı yine sancı yok. Doktorum 12 gibi geldi suyumu patlattı açılmam 5 olmuş dedi. 1 saat sonra elinde şırıngayla gelip bi ilaç sıktı vajinama ve hızlandıracak süreci dedi. Bu arada suni sancının dozunu arttırdı. 3 ebe sürekli gelip açılmama bakıyor. Yarım saat geçtikten sonra sancılar başladı ilk başta dayanırım diyordum ama sıklaştıkça yapamıycam beni uyuşturun sezaryene alın diye ağlamaya başladım. Annem karnımı kayınvalidem sırtımı ovalıyo, eşim saçlarımı okşuyo az kaldı diyo. Doktorumu aramışlar hem pilates topu verin(öncesinde istememiştim) hemde duşa girsin demiş. bu arada saat 2 buçuk oldu. Sancılarım 3 dkda bir gelmeye devam ediyor. Nefes egzersizi öğretiyor ebeler, sancım geldiğinde çömel diyorlar ama o anda hiç birşeyi ne gözüm gördü ne kulağım duydu.açılmam 7 cm olmuştu. Pilates topu değil ama duş çok iyi geldi bana. Sıcak suyu karnıma sırtıma tuttu eşim saatlerce, arada nstye bağlamak istedi ebeler bebeğin kalp atışını duymamız gerek diyolar yatarken sancı dayanılmaz olduğu için ben yine ağlıyorum geri duşa gircem ama diye 🤣🤣 tam 1 buçuk saat duşta kalmışım artık bayılıcam galiba deyince apar topar doktorumu aramışlar hem ebeler hem eşim. Doktorum tam 4 te odama geldi açılma 10 cm bebeğin başına dokunuyorum hemen doğumhaneye alıyoruz dedi. Doğum haneye inince tekrar suni sancıyı taktılar tamm doğurcam nolur çıkarın diyorum tamm çıkarıcam diyo doktorum. Ebemin bi tanesi doktorum bana donda takarken sırtımı ovalamaya devam etti. Bu arada sonda korkulacak bir şey değil, çok az hissettim . Doktorum sancı gelince ıkınacaksın, sanvın ypkken bekliyorum seni canım, bebeğin başı görünüyor diye sürekli motive etti hem ıkındım hem kendimi kasmışım. İlk denemede olmayınca iki ebede beni desteklemek için üstten kollarıyla bastırarak bebeği ittirdiler. İkinci denemede çenemi gögsüme yaslayıp hem ıkındım hem bağırmışım. çok az kaldı diyo doktorum ama olmuyo nolur kesin çıkmayacak galiba dedim. Doktorum iğne yapıyorum kendini geri çekme dedi ve kesi attı. Daha fazla ıkınamayacağımı düşünerek var gücümle ıkındım va içimden kayıp çıkan bi sıcaklık hissettim. Hemen bebeğin yüzünü silip kucağıma verdiler o arada kesti doktorum göbek bağını. Tam 16:16da doğdu bebeğim. İlk doğuma göre suni sancınla toplam 5 saatte doğum yaptın harikasın diyo doktorum dikerken ama benim gözlerim oğlumda. Su istedim o arada 2 kez su içirdiler. 15 dk da doğurmuşum ama bana 15 saat gibi geldi o anlar. Bebeğimi hemen giydirmeye sonrada çocuk doktoruna götürdüler. Eşimden kıyafetlerimi istemişler. Hasta bakıcı doğum hanede üzerimi elime varıncaya kadar silip giydirdi. Saçım başım dağılmış saçlarımı topladı. Beni tekerlekli sandalyeye oturttu üzerime örtü serip ebeler odama çıkardı. Benden yarım saat sonrada oğlum geldi odaya.. Yarın 15 günlük olacağız inşallah sarılık ve gaz sıkıntımız var. Sorusu olanları yanıtlayabilirim….