Gamze_nur_nergis 20.hafta kontrolumde perinatolojiye göründüm bebeğimin kalbinde 2 tane parlaklık görüldü bunun dowvn sendromunun küçük başlangıç belirtileri olabileceğini söylediler ne yapmalıyım sizce 🤲🏻
Mmoommlife Gamze_nur_nergis merhaba emın olmak ıcın fetal dna nifty testı yaptırabılırsınız. İnşaAllah saglıkla kavusun yavrunuza🤲🏻Fetal dna testı sadece sızden kan alınarak yapılıyır herhangı bır rıskı yok
Llkk Gamze_nur_nergis canım benim benim bebeğim dede var kalpte parlaklik perinotol dedi kendi Dr ise buna göre karar verilemeyeceğini birden fazla bulgu olması gerektiği söyledi o yüzden sıkma canını ikili testim normal ense kalınlığı ve burun kemiği o yuzden bana hiç birşey önermesi Dr ile konuş en mantıklısı i o soyleyecektir
Buketkls Gamze_nur_nergis merhaba benim bebeğim de kalpte parlaklık çıktı ama perinatoloji uzmanı bu tek bir belirtiyse başka bir belirti yoksa anlamlı bir bulgu değil dedi tabi gen testi yaptırırsanız kesin sonuç alırsınız dedi umarım sağlıkla doğarlar
Ulkukaracam Gamze_nur_nergis benim bebeğimde hem parlaklık hem böbrek genişlemesi hemde en kalınlığı yüksek çıktı 4 tane doktora gittim hepsi aynı şeyi söyledi sonun amniyosentez yaptırdım çok şükür down sendromlu değil🙏🏻 Sizde sadece parlaklık varsa bence çok endişenlenmeyin doğuma kadar geçiyormuş 🙏🏻
Gamze_nur_nergis Mmoommlife Amin inşallah Rabbım hiç kimseyi evlatları ile sınamasın cok zor gerçekten yaptırmak istedim ama fiyatı çok yüksek yaptiramadim onu da
Gamze_nur_nergis Cansu88 hayir efendim ilk çocuğumda da yaptirmamistim bundada gerek duymadım akrabalık felan hic bir sey yok cunku
Deniiiza Gamze_nur_nergis yalniz dowv sendromunun akrabalikla ilgisi yok. Sağlıkla kucaginiza alin insallah
Gamze_nur_nergis teletabi bilmiyorum ki pazartesi gününe kadar bir hakkım var bunun yuzdeligini öğrenmek için o da ücretli kan testi 3000 tl civarında ama durumum el vermiyor onu yaptırmaya devlette karşılamıyor ne yapacağımı bilemez oldum
teletabi Gamze_nur_nergis uhh Allahım sağlıkta bu fiyatları duydukça sinirlerim geriliyor ya. İnsan sağlığı bukadar pahalı olmamalı 3000 tl çok fazla. Testin adı ne acaba fetal dna mı
Gamze_nur_nergis teletabi evet birde öyle bir devir ki insan neyden kisacagini bilmiyor efendim evet fetal dna testi adı. Cok pahalı fiyatı hemde o da indirimli hali o kadar olur söylediler düşünün
Gamze_nur_nergis Buketkls doktor çok korkuttu beni yüzde 10 20 civarlarında doğruluk payı olabilir dedi o yüzden farklı doktorlara da görünecem dua edin o da normal kadın doğum doktorları göremiyor perinatolijide çok zor bakiyor 1 tanesine anca görünebildik efendim
Gamze_nur_nergis Ulkukaracam cok şükür o zaman 🤲🏻 amniyosentez bende bebegi direk düşüreceği için yaptırmadım efendim inşallah dediğiniz gibi olur çünkü öğrendiğimden beri psikolojik olarak iyi değilim kızım 28 aylik covit atlattı yakından gözleri kör oldu hem onun stresi hem bu artık dualarınızı esirgemeyin benden 🤲🏻🤲🏻
Ulkukaracam Gamze_nur_nergis şuan 26 haftalık olduk biz 1 buçuk ay bekledim testi inanın çok çok zor bi süreç bizde bir çok belirti olduğu için kesin sonuç alıcağımız sıvı aldırmaktı yaptırdık çok şükür bi sorun yaşamadım ama içinizi ferah tutun 4 doktor bana her bebekte parlaklık oluyor dedi yani bu geçiyor vs dedi 🙏🏻 Başka bişeyi yoksa içiniz rahat olsun çok geçmiş olsun bu arada Rabbim şifalar versin bebeklerimize çocuklarımıza🙏🏻
teletabi Gamze_nur_nergis yani şuan o 3000 indirimli hali öylemi 😧 vah ki ne vah rabbim yardımcınız,yardımcımız olsun inşallah🤦🏼♂️🤲🏻
Gamze_nur_nergis Ulkukaracam size de çok geçmiş olsun efendim Amin amin Rabbım sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah hepimizin evlatlarını sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin 🤲🏻
Gamze_nur_nergis teletabi evet indirimli hali o kadar yapabiliriz dediler efendim 😩 Amin inşallah Rabbım isitsin dualarımızı
PurpleTail Gamze_nur_nergis ikili test yaptırmamışsınız fakat nazal kemiğin ve ense kalınlığının ölçülerini 12.haftada ölçüyorlar onlar nasıldı?
Gamze_nur_nergis PurpleTail kendi doktorum hiçbir şekilde ense kalınlığında ters bir durum olduğunu söylemedi açıkçası normal dedi perinatolijide ense kalınlığında 6.3 çıktı
PurpleTail Gamze_nur_nergis perinatolojiye 20li haftalarda gidildiği için ense kalınlığı ölçüsüne birsey diyemem en sağlıklı hali 12.haftada ölçülen.Umarım sıkıntı yoktur içinizi ferah tutun