Gokce91 Her videoda karşıma çıkıyor, mastitler yaralar… daha Doğuma 2 ay var korkmaya başladım bile. Her annede oluyor mu bu yaralar? Tavsiyeniz var mı olmaması için?
turkankrbyk Gokce91 gogus yarası olmadi ama goguslerim emince çok fazla acidi doktorum ilac verdi fakat ise yaramadı en son gümüş kapak aldim müthiş rahat ettim şu an acısı yok
Eminos123 Gokce91 bende olmadi dofum öncesinde masaj yapardım aktif ve duzgun emzirdim emzirmeden oncede susam yağıyla yagladim
Blablabla Gokce91 26 günlük anneyim mastit de olmadı yara da. Hem incia göğüs kremini hem gümüş kapağı kullandım. Kullanmadığım zamanlar acıyordu bazen oldukça fazla acıyordu ama hiç yara olacak kadar olmadı. Mastit de olmadı çünkü hem sütüm öyle çok bol bol değil hem emzirip hem sağıyorum gerekirse. Bir kere de Hagi’nin üstündeki yağı sürdüm bu arada ama kokusu çok yoğun ve kalıcı sevmedim. Önlem alırsanız sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum. Doğru emzirme de çok önemli kayınvalidem sadece ucunu ver demişti ama öyle olmaması gerekiyor mutlaka hemşireden yardım isteyin. Doğru emzirme hepsinden önemli.
Sunay10 Eminos123 emzirken yağı temizledinizmi bende alayım bulunsun evde ilk doğum sonrası nasıl emziriliyor bilmediğim için çok fazla yara oldu
Gokce91 Blablabla emzirme videoları izledim, kahverengi kısmı tamamen alması gerekiyormuş onu biliyorum. Krem olarak lansinoh demişler hep ama Bebek onu emmesin diye de önce yıkamak falan gerekiyormuş, özellikle gece zahmetli olacak gib
Beyzan Gokce91 gümüşun tedavi edici özelliği var. O nedenle sürekli değil ama günde yarım saat kullanmak iyi geliyor. İlk doğumda lansiloh aldım kullandım ve göğüs pedi takıyordum çok yara oldu günlerce geçmedi. İkinci doğumda gümüş kapak aldım ve hiç göğüs pedi takmadım pamuklu tişört giydim sütyen takmadım meme ucu açık kalmis gibi oldu hava aldı hiç yara olmadı çok şükür. Gümüş kapak alıp da memnun kalmayan çok az insan vardır bence.
turkankrbyk Gokce91 ben cok rahat ettim aldığımdan beri hep takiyom çıkarınca zaten tisort falan değince bile aciyor
Blablabla Gokce91 kremi sürekli kullanmıyorum açıkçası ben. İçeriği iyi olduğu için de yıkamıyorum siliyorum. Kremi max günde iki kez kullanıyorumdur. Gece bebek uykudan tam uyanmadığı için daha güzel ve kolay tutuyor memeyi. Refleks olarak bildiği için. Daha az acıma oluyor haliyle.
Mom726272 Gokce91 benim de hi yara olmadı sadece ilk zamanlarda hafif acı oluyodu emmeyi iyice öğrenince geçti oğlumu memeden 2 yaşını 2 ay geçerek kestim ama 4 sefer mastit oldum malesef acile gitmeden atlatamadım sonuncuyu kalan antibiyotikle geçirdim çok zordu ya 2. Gebeliğim bu gene aynı korku var ya olursam diye ha neyin iyi geldiğini biliyorum ama inşallah hiç olmam
Mom726272 Gokce91 ay hepsini yaptım ters emzirme sıcak suda tarakla masaj sonra sağma derken zar zor geçirdim gitsin gelmesin o günler Allah kimseye yaşatmasın
E-Y Gokce91 Bende sadece angorjman oldu 2 gün sürdü oda mastite cevirmedi şükür. Onun dışında ağrı sızı yara vs hic olmadi. 😊 hic korkma herkeste olacak diye birsey yok.
Eminos123 Sunay10 normalde tahinin ustune yagi cikar ya hani ben onlari biriktirdim oyle yapabilirsin veya aktardan susam yağı diye satin alabilirsin
kaderelmci Gokce91 bebeğin memeyi olması gerektiği gibi kavrayamamasından kaynaklı oluşuyormuş yaralar doğru emziren kişilerde olmuyor genelde