Llkk babymom16 ikisinide tek doğumda olmuş biri olarak hemen aydınlatayim öncelikle normal doğum olarak başlayan hikayem 20 saat sancı ile devam edince epidural oldum yani belden uyusturuldum sadece sancı zamanlarinda elimde bir butonla ağrı kesici bastım kendime ilacı direk omurilikteb kendiniz veriyorsunuz tabi makina her zaman onay vermiyor belli bir zamanla ve dozu var. 20 saatin sonunda bebeğimin ve benim kalp atislarimizda sorun olunca acil sezeryan karar verildi o zamanda spinal oldum yani belden aşağısı komple uyusturulfu hiç birşey hissetmiyorsun yarım saat sonra hiç bir şey olmamış gibi devam ediyorsun inşallah anlatabilmisimdir. Epidural da sadece ağrı azaltılıyor yürüyüp oynayabiliyorsunuz😀
Hilaldemirrr Spinal anestezi. Belden assagi tamamen uyuşturuyor kar bunu genelde sezeryanda kullanıyorlar . Epidural ise içerden uyuşturma yapıyorlar suni sancı veya normal sancı ağrı hissetmiyorsun ıkınınca vs normal doğumu ağrısız sizisiz yasiyosun .
Rukiye_kelce Hilaldemirrr peki normal doğumda epidurali devlet hastanesi yapıyor mu? Yoksa sadece özelde mi yapılıyor bilginiz var mı??
Llkk Hilaldemirrr ben gayet yaşamış biri olarak söylüyorum Google pek inanan biri değilim herkes kafasına göre yazıyor herzaman Dr doğrusunu bilir sanciyida hissetmezsin demez hiç bir Dr sadece azaltır.
Milenka babymom16 epidurali sezaryanda da alabilirsiniz.normal doğum dada alabilirsiniz. Ağrı ve sancilariniz hissetmenizi engelliyor. Spinal anestezi ise uyaniksiniz ve sezaryan ameliyat oluyorsunuz. Genel anestezide full bilinç kapalıyken spinalda bebeği doğar doğmaz görme sansiniz oluyor
Gonul_enes babymom16 epidural kisa sureli daha cok bolgesel uyusma, ben omurilikte ki 2 kemik arasina uygulanan bi igne, spinalde direk kemige ve belden asagi uzun sureli uyusma saglayan bi yontem… epidurali hem normal ve sezeryan dogumdada tercih edebilirsin