Evet canlarıım ciğerlerim şimdi başlıyorum biraz uzun olabilir..
36+4 haftalığa doğum yaptım ben, bu zamanıma kadar çam sakuraya 1 kere gittim daha öncesinde özel hastaneye gidip muayne oluyordum ve bu hastaneyi duydum bi gideyim nasıl yer eğer gönlüme uygunsa memnun kalırsam orada doğum yaparım dedim gittim bi kere normaldi memnun kaldım fakat şu sorun vardı ki doğumum zorunlu sezaryan olacaktı bundan bahsettim benden rapor istediler daha sonra gittim rapor almaya ama beni röntgene alamayacakları için kafalarına göre rapor vermediler ve kaldım ortada🙄 bebeğim hep 2 hafta önde gidiyordu kilosu gelişimi , özel hastanede ki doktorum ben seni normal yaptıramam bebek iri olucak zaten sıkıntıların var diye konuşmuştuk. Neysee bu böyle..
gelelim iki gün öncesine 🙄
geceden başlayan mide bulantı kusma ve ishal😪 su içsem kusuyordum o haldeydim kiiiii 3-4 gün önce eşim görümcem kaynım hepsi bu şekilde hastaydı ve dedim ki aha bende enfeksiyon kaptım😏 o gün yaniiii dün akşam saat 4 de kadar dayandıııım sonra artık yemeksizlikten susuzluktan helak olunca gidelim acile dedik çam sakuraya😩 gittim şikayetimş anlattım beni bi 40 dakka beklettiler acilde, beni direk alttan muayneye aldılar ortada ne sancı ne ağrı hiç birşeyim yok😣 bebeği 32 hafta ölçüyorlar değişik şeyler söylüyorlar ve aslaaaa uzman yokkkkk asistanlar var, beni alttan muayne etti yan sedyeye aldı nstye bağladı ve bi an bommm suyum patladı hiç bişeyim yokken 🥺 altım ıslanıyor bi bakar mısınız diyorum duyan ilgilenen yok😡 seslene seslene duyurdum sesimiii hemen yatış verdiler ve ben durumumı analttım sezaryan olucak falan filan doğumhanede karar verilicel dediler çıktık doğumhaneye tabi hemen değil yine orda 40 dakka bekledimmm😪 çıktık neyse beni çatal odasına aldılar bekleee bekleeee bekleee ki biri gelecek bana bakacak oluk oluk suyum geliyor . Bi tane asistan geldi baktı ultrasonla bebeği küçük ölçtü başka biri çağırdı ben yapamadım sen yap dedi… sonra alttan baktı yine bana, diyorum ki beni doktorla görüştürün zorunlu sezaryan olacagım beni burda boşa bekletmeyin diyorum çünkü çok sancım vardı açılmam da 2 cm di. Tamam diyip gittiler 1 saat bekledim tam odada oluk oluk suyum kanamam varken hasta bezi bile vermediler bende yatak koltuk pislenmesin diye oturmuyorum🙄 neysse bekle bekle artık delirdim ben ne bekliyorum ya dedim ne hasta bezi veriyorsunuz ne ilgileniylrsunuz bişey demeden çıkıp gidiyorsunuz dedim bana ne dese iyiler AAA BİZ SİZİ UNUTTUK YA SİZ DOĞUMHANEYE GİDİCEKTİNİZ!!! Allahım aklıma geldikçe deliriyorum, eşim ayrı uğraşıyor bi uzman ile konuşmak için ben ayrı. Neyse ben gittim doğumhaneye baktım bana suni sancı vermeye çalışıyorlar ben yataga bile yatmadım bakım sezaryam olucak zorunlu diyorum anlatıyorum anlaayam yok . Neyse ben yattım nstye bağladılar beni o esnada abartısız 10 ekip 7-8 erkek bi anda geldiler biri bi bacagımı biri bi bacagımı tuttular doktor soktu eliniiii , doktor değil kasaptı size abartısız söylüyorum ya gerçekten aklıa geldikçe deliriyorum. Durumu anlatıyorum bakım diyorum zorunlu sezaryanım. Ben sana sezaryan yaptırmıyorum normal yapacaksın burda öyle bişey yok ha istemezsen tedavi ret yap çık git hastaneden dedi😳😳 tamam hemen belge getirin çıkıp gidicem dedim ama delirdim yerimden duramıyorum sancım var bide giden gelen elini sokuyor😖 eşimi çağırdılar eşimde ayrı kavga etti ambulans verin benim çocuguma karıma bi risk olursa dava ederim sizi dedi bizi kovuyorsunuz dedi devlet hastanesi değil mi burası dedi ben buranın vatandaşıyım siz bize hizmet etmek Zorundasınız diye bir sürü laf etti çünkü artık çok korktuk ortada bişey yokken su patlaması vs. Neyse biz imzaladık çıktık ve kendi doktoruma hemen yazdım suyum geldi hastaneye geliyorum dedim gece 11 , çam sakuraya gidişim saat 5di. Doktorum geç hastaneye geliyorıum sakin kal dedi ama yolda öyle sancım var kiiii açlıktan susuzluktan bayılıcam artık. Geldik hastaneye ve beni yarım saat içinde hemen sezaryana aldılar. O kadar ağladım ki aslaaa aslaaaa korkulucak bişey değilmiş ben kii bi sinekten korkan ben kiiii bi kelebekten korkan sezaryanı yendim👍🏻 Gittik güzelce ameliyathaneye gözler dolu dolu tüm sevdiklerim yanımda😪 girdik ben oturdum sedyeye güzelce geldi anestesizi uzmanıı ve tam bir makara beni sakinleştirdi korkmaaa seni keserle bayıltmıcam dedi😂 o kadar rahatlattılar ki benii o kadar ağlamam boşmuş😂 güzelce eğdim omzumu iğneyş yaptı ve hiç bişey anlamadım bitti dedi ve bumuydu dedim gerçekten kan aldırmak çok daha zor buna inanın ve asla korkmayım😍 sonra hemen sıcaklık geldiii uzandım beni test ettiler hiç bişey hissetmedim hiç bir acı sızı aslaaa yoktu sadece masa sallanıyor ya onu hissediyorum başka hiç bişey yokk inanın🙏🏼 Ben ağlarken hemşire gözlerimi silip alnımı okşayıp beni teselli ediyordu çünkü bebeğim erken geliyordu bişey olucak sanıp korkuyordum🥺 3 dakka da bebeğim geldi yanıma getirdilerr ahhh o ilk temas o sıcaklar🥺😭 tarifsiz duygu tüm acım sızım yok olup gitmişti dünya durmuştu. Ah annem keşke yanımda olsam🥺 dikişlerim atıldıı 10 dakkada hall oldu bittiii gittiii toplam 40 dakka da odama geldim gözler dolu dolu herkes havalarda uçuyor iyiyiz😍 bebeğim yogun bakımın da haftası erken oldugu için solunum desteği alıyor 3-4 gün yanıma gelemicek ah bebeğim bugün gördüm içim paramparça oldu onu o halde görmek çok çokk çokkk zor🥺😭 odama geldikten 4 saat sonra hafif hafif karnımda ağrı oldu bol boll ağrı kesici ve serum verildi asla dayanılmıcak acı değil içinizden bi can çıkıyor elbette ağrımız olacak dünyanın sonu değil ki😪 sonra sabah 8 gibi ilk ayaga kalktım hemşireler destek oldu tuttuu tabiki ağrım oldu ama ayaga kalkımca geçti sadece bende çok fazla baş dönmesi oldu çünkü çok sıvı kaybı yaşamıştım🙄 o yüzden 1 tur attırdı hemşirem ve yatırdı hatta yatmak istemedim yürümek istedim müsade etmediler😂 sonra çorba su içtim hoşaf kesinlikle yapın alın yanınıza gaza bire bir beni direk gaza çıkardı hoşaf🥰 sonrası çorap söküğü o ilk kalkışı yaptıktan sonrası geliyor inanın ben ikinci kendim kalktım ve kimseden destek almadan yürüdüm koridor boyu😂 sonra eşim destek oldu başım döner diye. Hafif hafif adet sancım gibi oluyor oda normal rahim yerine geliyor diyeymiş… buda benim hikayem sormak istedikleriniziii sorabilirsiniz efeniiiimmm❤️