Deletedmom9823 merhabalar
2 ay önce doğum yaptım objektif olarak nelere ihtiyaç duyulduğunu paylaşmak isterim size yardımcı olmak adına💙 öncelikle süt sağma makinasına asla gerek yok çünkü normalde olsa sezeryanda olsa ilk 3 gün koyu süt yani kolostrum adı verilen yoğun süt geliyor oda ilk 2-3 gün çok az geliyor tabi bunu pompayla çekmeniz yalnızca göğüs ucunuzu yara yapmaktan başka bir işe yaramıyor 🤗 ben götürdüm pişman oldum acısını çekmekte cabası🤗 eğer sezeryan olacaksanız şampuana gerek yok çünkü ertesi günü pansuman yapıp su geçirmeyen bant takıyorlar😉o gün için duş almak mümkün değil normal doğumda nasıl olur bilemem 😘
bebeği yıkamıyorlar siliyorlar ilk gün
Biberon konusu sıkıntılı olurda sütünüz gelmez mama verirseniz bebek ilk gün biberonun ağzına alışacaktır. Kendi göğsünüz kalın ve ucunu kahverengi kısma kadar alacağı için ağzını çok büyük açması gerekecek ama bu biberonda geçerli değil minicik açsa bile biberon ağza girecek ve bebeğinizinde kolayına gelecektir Buda ileriki durumda meme reddine yol açacaktır 🤭 kıyafetler için emin olun 3 tulum yetecektir yalnızca zıbın fazla alın bebiş erkekse altını açınca işeyiveriyor😂 Emzik içinse ilk gün uyuyor oluyorlar emziği tutmuyor bebişler hemde doygunluk hissi verdiği için sizi emmez sarılık riski artar😞 size tavsiyem bebiş sizi hastanede emdikten sonra muhakkak çay kaşığına 2-3 damlada olsa süt damlatıp ağzına vermeniz emzirirken doydu sanarsınız ama bebeğin emme reflexi gelişmediği için memeden o yoğun sütü alamaz🤭 umarım faydalı olmuştur