Merhaba canımız annelerimiz, maalesef bildirilmediği için çok geç gördüğümüz postlar var. Kurallar dahilinde açılmış hiçbir içerik yargılanamaz, sabote edilemez. Biz her gördüğümüzde müdahale ediyoruz ama herkesin özgürce kullanım sağlaması için desteğinize ihtiyacımız var.
Gördüğünüz yorumları sağ altta bulunan 3 noktadan bize bildirir misiniz?
Burada bahsedilen farklı görüş bildirmek ya da eş-elti postlarında eleştiriye açılmış tartışmalarda tarafların eleştirilmesi değil.
1) 10 haftalık cinsiyet tahmini isteyen bir anneye “saçmalamayın yaaa, daha küçücük ne bilelim!” yazılması. (Kimsenin kimseyi rencide etme hakkı yoktur, hamile bir annenin hevesini kimse kıramaz)
2) Hamilelikte mastürbasyon yapmak sakıncalı mı? “Biraz tut kendini öldün mü” ya da “haram” gibi yazılması. (Kimse kimsenin inancını sorgulayamaz ve yargılayamaz)
3) Kanamasını, tahlil sonucunu danışan anneye “doktor muyuz biz? Git doktora sor” denmesi. (Doktora yönlendirme yapmanızda asla sakınca yok ama bunu kişileri rencide ederek, post açtığına pişman ederek yapamazsınız)
4) 30.haftada kasılmasını danışan anneye “ilaç da yazalım istersen, bu da buraya sorulmaz ki. Doktor niye var???” denmesi. (Burası birbirinize kurallar dahilinde danışabilmeniz için kurulmuş bir platform)
5) Eşi ile sorununu paylaşmış bir anneye “açmayın böyle postlar, sizin derdiniz bizi ilgilendirmez!” denmesi (Anneler gün odası etiketi annelerimizin istediği ve oy birliği ile eklenmiştir)
6) 2 aylık hamile kalmak için öneri isteyen birine “Bir dur daha acelen ne!” denmesi. (Buna nasıl açıklama yapacağımı bilemedim, ne münasebet diyebiliriz. Kişilerin istediği öneriler kimseyi rahatsız etmemeli)
Bir kaç örneklendirme yapmak istedim anlaşılır olması için. 🙏 Bildirme yapamıyorsanız beni etiketleyebilirsiniz.
Bunlar benim görüşümce sözlü şiddettir, birlikte dur diyelim. ✋
Tabii bu postlardan rahatsız olunmasını da anlıyorum. Sağ üstte bulunan Takip Et kısmından gizleyebilirsiniz.