Bsrafth Merhaba kızlar dün doktora gittim rahim ağzı uzunluğu 1 cm kalmış. 34.haftadayım bebek 2 kilo. Sizinkini ölçtü mü doktor kaçıncı haftada kaç cm sizin. Bebek erken doğacak galiba
fatmacos Bsrafth 1 cm çok kısa değil mi benim 23 de söylenmişti 4.9 5 e yakındı sonra da hep normal dedi cm söylemedi ama sizin 1 cm kısa geldi bana çünkü bende erken doğum tehdidi vardı ilk kızımda 2.5 bile kısa denilmişti
Bstg Bsrafth bende 34 haftalikken kontrole gittiğimde 26mm çıktı rahim ağzı uzunluğu. Doktor ilac falan vermedi sadece dikkat et dinlen bol bol agrin olursa gel hemen dedi. Baskı hissi bende de vardı bas asagi olduğu icin. Dinlendikçe geçiyor ama
Tugba61 Ben daha 20. Haftadayım 32 mm ölçtü, 3.2 cm istirahat ve fitille geçiriyorum şu an bu süreci daha haftam erken olduğu için daha da incelmemesi için uğraşıyorum
Sebnem9 Tugba61 benimde sizin gibi 32 mm ama bana gayet iyi sıkıntı yok dedi hiç bir şey vermedi.. gerçekten kafa karıştırıcı :()
Tugba61 Sebnem9 sizi bilmiyorum tabiki ama ben yoğun bi serviste hemşireyim bu yoğunluğun ve yorgunluğun da sebep olacağını düşünmüş olabilir doktorum şahsen ben öyle düşünüyorum. Aynı zamanda bebeğin başı da aşağıda olunca baskı yapıyordu. Tesadüfen bakmadı zaten af edersiniz tuvalete oturunca baskı hissi oluyordu sanki bebek çıkacak gibi aynı zamanda ağrılarım oluyordu o şikayetle gittim belki ondan vermiş olabilir. Zaten ciddi bir kısalık değil Allaha şükür sizin doktorunuzun öyle söylemesi beni bile mutlu etti inanın su anın stresini yaşıyorum günlerdir 🤦🏻♀️
Sebnem9 Tugba61 çok geçmiş olsun.. doktorum bende :) insan kendi başına gelince bildiklerini de unutuyor:) inşallah sağsalim zamanında kavuşuruz miniklerimize:)
Bsrafth Bstg evet normalde şuan 3,4 cm olması gerekiyormuş internet ten araştırdıgımda. Şimdiye kadar benimde sıkıntı yoktu bu hafta 1 cm olduğunu öğrendim. Acaba bebek ne kadar daha dayanır. Bu cm 0 olduğunda ne oluyor açılma mı başlıyor?
Bstg Bsrafth bu konu biraz kişiden kişiye farklılık gösteriyor. Evet rahim ağzı kısaldıktan sonra açılmaya dogru gidiyor ama 1 cm açılmayla 2 hafta Doğum yapmayanda var hemen açıklığı artan da var. Ayni şekilde rahim ağzı kisaligindan dolayı erken Doğum yapanda var zamanında Doğum yapan da.