Kızlar sıra bana geldi şükürler olsun :)
10 Ağustos için sezeryan günü belirlemiştik doktorumla ve ben 9u sabahı tetkikler için geldim, tüm işleri hallettim eve döndüm. Bir güzel uyku çekmişim. Akşam tam balkona oturdum keyif sodamı içicem, bir tuvalete gideyim dedim. Bu arada balkona gelmeden iç çamaşır değişikliği yapmıştım 5 dk oldu olmadı. Tuvalete gittiğimde çamaşırım altıma işemiş gibi sarı sarı ve hafif ıslak. (son 3-4 gündür altıma kaçırıyorum sanıyordum meğer amniyon sızıyormuş.) Zaten su azlığı nedeniyle sezeryan olacağım için telaşlandm ve temizlenmek üzere peçeteyi aldım ki ne göreyim, nişanım gelmiş. E zaten sabah sezeryan olacaktı, şimdi sırası mıydı! Neyse doktorum hastaneye git aklımız kalmasın dedi. 22:00 civarı hastaneye gittim NSTde sancılarım 5 dk bir düzenli geliyordu, açıklığım 4 cm ama ben hiç hissetmiyorum. Doktorum nst sonuçlarına WhatsApp’tan baktı ki acilen beni 23:00 te sezeryana aldılar. Buraya kadar herşey güzel ve heyecanlıydı da. Sabahı etmek evde zor olacaktı zaten. Sevinmiştim. Neyse spinal için işlemler yapıldı, bacaklarım uyuştu, başladılar kesim işlemine. Tabi sürekli konuşturuyorlar falan heyecanını alıyorlar. Keyifle, acısız, hızlıca oluveriyor. Bir anda bebeğimin sesiyle irkildim, sevindim, bi tuhaf oldum. Ağlamıyor, cızırdıyordu uysalım :) “Aaaayy ne tatlı” dediğimde “nerden biliyorsun daha görmedin ki” dediler ve cevabım “aman sesi bileeeğ güzel🎶” oldu tonlamalı, hepimiz güldük. Giydirdiler, izledim, yanağıma koydular, pamuk gibiydi.. Çok güzel.
Onu odaya gönderdiklerinde dikime başladılar zannettim. Meğer rahimi dikmişler ama rahim dışında miyomlar varmış. Rahmi almış eline doktorum, patatesin tomurcuklarını temizlercesine tertemiz etmiş sağolsun fakat rahmi geri yerleştirirlerken bana bir geldiler!! Zangır zangır titriyorum, karnımda açık yara ve ben kasıla kasıla kusuyorum. Allahım boynum boğazım kusmuk içinde, felaket! Kusma sonrası daha şiddetli bir titreme derken belimde müthiş bir ağrı hissetmeye başladım. Bel boşluğum yastıkla doldurulmadı neticede, hafif havada kalıyor. Ya öyle zonkluyor ki… “Ne zaman bitecek” diyorum, “bitti bitti” diyorlar. Sezeryan 14-15 dk sürdü, miyom temizliği ve dikiş ki ben bu aşamada biraz kusmuş ve acı çekmeye başlamıştım, 40 küsür dk sürdü. Ya 40 dk boyunca haykırdım “nolur, yeter, ağrı kesici verin”. Perişan haldeyim ama kimse yüzüme bakmıyor. Girerlerken ki güler yüzlü insanlar nemruta dönüştü. Neyseki eninde sonunda bitti ama ben sedye değiştirirlerken, odada yatağa alınırken, üzerimi giydirirlerken kahır oldum helak oldum. Bacağımdan seri şekilde ağrı kesici vurmalarıyla ağrılarım dindi de şükürler olsun bebeğimi getirdiler yanıma. 38+1 de 3.5 kg beklerken 4.2 kg doğdu tosunum. Güya normal doğum travmalı olur, herkesin öve öve bitiremediği spinal sezeryana ruhumu teslim ettim. Tavsiyem şudur ki:
- Anestezi olarak spinal
- Ağrı kesici olarak da epidural tercih edin.
Epidural için ağrı pompası diyor doktorlar, extra ücretli ama ne ağrı ne sızı… Şırınga veya serum ile verilen ağrı kesiciler asla epiduralin yerini tutamaz. Her hastanede fiyatları değişiyor. Doğuma ek 700 ₺ -1500₺ arası fiyatları. Bilginiz olsun.
Şükürler olsun ben oğluma kavuştum. Darısı sizlere ..
Sahip olmak isteyen herkese nasip etsin Allahım🤲🏼 Kavuşup da erken kaybeden annelere sabırlar versin, kucaklarını boş bırakmasın.