papatya35 hayırlısı olsun🙏 Ben şahsen engel konusunda birçok kadın gibi düşünmüyorum. 15 yıldır engelli bir arkadasım var neler yaşadığına yakinen şahidim.. keza teyzemin kızı engelli.. 40 yıldır bakıyor kadın. Kimse yaşamadan bilemez.. o çocuğa bunu yapma hakkım yok. Hele down sendromlu çocuklar :( o kadar zor ki o ailelerin yaşamları. Hele imkanın da yoksa yokolup gidiyor o çocuklar özel eğitim almalılar çünkü.. yakın zamanda bi akrabam test fln istemedi şimdi çocuk engelli doğdu ailecek perişanlar.. bu işler hiç öyle Allah verdiyse bi bildiği vardır kafasıyla olacak şeyler değil bana kalırsa.. tıp diye bir şey var ve bence çocuğun öyle doğmasında bizim payımız olmamalı. Ne kadar eksik ve zor bir hayat yaşayacaklarının ve ailesinin ne kadar yıpranacağını tahmin edemiyor yaşamayanlar. Ben çok şahit oldum.. üstelik o aileler sonradan hep yalnız bırakılıyor, çocuklarıyla bile o sağlıklı çocukların anneleri oynamasına arkadaşlık etmesine izin vermiyor. Bizim milletimiz çok garip. Sınıfta farkli bir çocuk varda diğer aileler hemen geliyor şikayete.. öğretmenlik de yaptım oradan biliyorum. Bence aşırı duygusal değil mantıklı bakmak lazım birşeylere.. yakın bir tanıdığım yine zor ve tehlikeli bi hamilelik geçirdi kaç doktor gezdiler doğamayabilşr doğsa da yaşamaz dediler. Bebek doğdu bir gün sonra öldü :( annesi sezeryanda kaç iğne yemiş belden kadın neredyse sakat kaldı.. onca acı. Bi lokma çocuğu toprağa koydular. Yıkıldılar. sağlık en en en önemli şey. İnatlaşmamak lazım tıpla.. ben bu kafadayım eşim de keza. Sonuçta sağlıklı gebelik gibi sağlıksız gebelik de mümkün olası şeyler. Çok kaderci bakmamak lazım. Biz şahsen her konuda böyleyiz. Mesela çocuk bereketiyle gelir vs gibi laflarla borç içindeyken çocuk yapmadık..en uygun zamanı bekledik. onun yokluk içinde, zorlu bi hayatı çekmek gibi bir zorunluluğu yok ki bizim keyfimiz yüzünden. Be hakla yani.. her çocuk sağlıklı ve mutlu büyümeyi hakeder bence ve o koşullar sağlanmadıkça çocuk dünyaya getirilmemeli.. toplumda bu kadar sapkın insan varsa, mutsuz erkekler kadınlar varsa çoğunun sebebi çocukluğa dayanıyor. Vs vs bu konular derin ve uzun. Ama öyle yaptık oldu hayırlısı demekle hamile kalınmamalı. Hele de Büyük şehirlerde, ülkede koşullar bu kadar zorlaşmışken.. sana muhtaç bir varlık getiriyorsun dünyaya iyi bakmakla yükümlüsün doğurmak iş değil. 4-5-6 çocuk yapanları da görüyoruz hepsi bi alem.. bakıyorsun biri okutulmuş kurtarmış kendini diğeri heba olmuş vs vs o kadar çok örnek var ki.. ülke dramlarla dolu zaten. Şahsen onu isteyerek yaptıysak tüm sorumluluk da bizde ve biz ölene dek ondan sorumluyuz. Aman doğsun da nasılsa büyür demedik asla. Bize göre çok yanlış kafalar bunlar. Zira başarı tesadüf değil.. etrafımızda ne kadar mutlu, başarılı çocuk varsa ailesi kaliteli,iyi yaşayan, ona bazı imkanları sunabilen kişilerden olan çocuklar hep. Bir tek sevgi yetmez yetse onca evlilik bitmezdi şu an ülkede…benim kayınvalidem de sevmiş çocuklarını ama ne fayda.. sokakta su satarak büyümüş birkaçı. Bazıları ilkokuldan sonrasını bile görememiş. Bence bunlar çok acı. Eşit ve iyi şartlar sağlayamıyorsan 1 çocuktan fazla da yapmayacaksın. Ama nerdeee ülkenin bu konularda yüzbinlerce fırın ekmek yemesi lazım..
testten buralara geldim :) nasıl dolmuşsam:)
herkesin gönlüne göre olsun istekleri..