SerpilEsra hem kendi doktorum söyledikleri hem de benim kendi araştırmalarım sonucu edindiğim bilgi her 100 sezeryan sonrası normal doğumdan sadece 2 sinde rüptür yani yırtık oluşmuş. Zaten bu yırtık da oluşmasın diye sezeryan sonrası normal doğum yapacak anne sancısı başlar başlamaz hastaneye gelsin ve yakından takip edelim deniyor Bu nedenle Doktorlar fazla ücret alıp gelip hastanın başında bekliyor Bu nedenle suni sancı ya hiç verilmiyor ya da çok düşük dozlarda veriliyor aynı şekilde 4 kilo üstü bebekler ve 40 haftayı geçmiş bebekler ssvd değil Sezaryen e alınıyor. Yani evet belli şartları var zaten şartları sağlamayan hasta ya bunu yaptırmaya çalışmak bile bile lades. Sizin gönlünüzden ne geçiyor bilmiyorum ama doktor kendi ağzıyla Ben yaptırırım ama kaç kişide böyle oldu diyorsa çok da istekli değildir ve Allah korkusun ama bir aksilik çıkabilir. Söz konusu sağlık olunca başkasından tavsiye almak da çok doğru olmuyor buradaki sezaryen sonrası normal doğum hikayelerini okuyun YouTube’da videolar var Instagram’da sayfalar var. Onları takip edip araştırın kendiniz verin kararınızi. Doğum şekli ne olursa olsun Allah her şeyin hayırlısını sağlıklısın versin inşallah