Nisrem herşey kader kısmet tabi canım ama sana yaşadığımı özetleyecek olursam. 5 yıllık evliyim.bir kist vardı çikolata mı değil mi kesin karar veremedikler ama çikolata gibi düşünüp aşılama tedavisi yapıldı. Üniversite hastanesinde hemde 2 kez. İlkinde rezervim 2.5 gibiydi sonra bi anda 1.3 lara falan indi tabi tedavilee olumsuz sonuçlandı.en son işte 1 lerdeyken rezerv bana tüp yapalım dediler okey dedik muane esnasında doktorun biri bu kistle tip de yapsan büyük ihtimalle tutmaz dedi ama doç olan üstleri ısrarla sakın ameliyat olma deyip duruyor 10 kere de olsa tüp yap ameliyat olma diyordu. Kistimde bazen 2 bazen 5 cm çıkıyor yani şişip iniyor sabit değil. Dedim bu böyle olmaz gittim ameliyat oldum 1 sene boyunca yine hiç gebelik olmadk tabi bu ameliyat esnasında ortaya çıktı ki tüplerin biri tıkanmış açıldı biri tamamen alınmak zorunda kaldı ama yumurtalıklar sağlam şükür. Halbuki 1 sene çnceki hsg de tüpler açık çıkmışrı.benşm düşüncem o aşkla a tedavisi ve ilaçlar bende ters etki yaptı herkeste olmaz ama bazısında oluyor işte.neyse ameliyat sonra 1.5 sene bekledik gebelik olmayınca gittik özel üniversite hastanesinde tüp tedavisine başladık şartları sağladığım için raporlu oldu ve ilk denemede tuttu hamd olsun 3-5 hafta sonra doğum olacak inşallah. Yani tüp tedavisi öncesi kistim olmamasına rağmen tüpte yine sıvı birikimi çıktı.bu çikolata kisti inatçı mı desem hasar bırakan birşey mi desem cins birşey işte ihmale gelmez dikkat edin arkadaşlar sürekli takip ister