designermom merhaba canım bende pcolu biri olarak kendimce size yardımcı olmaya çalışacağım daha önce ki postlarini okuyordum ama mesaj yazmak için gebelik testinin sonucunu bekledim daha net değil anladığım kadarıyla inşallah hamilesindir Bende öncelikle kendi hikayemi anlatayım 40-50 günde bir adet oluyordum evlendikten sonra pco olduğumu öğrendim aylarca ovulasyon testi kullanarak hamile kalmaya çalıştım ama olmadı en son gittiğim doktor bana klomen diye bir ilaç yazdı bir ay kullandım kimyasal gebelik geçirdim bir sonraki ki ay yine kullandım ve 22mm ile 25 mm büyüklüğünde iki tane yumurtam oluşmuştu 25mm olanın çok büyük olduğunu diğerinin tutabikecegini söyledi öylede de oldu şimdi 14+5 haftalık hamileyim benden kaynaklanan bazı nedenlerden dolayı düşük riskim var bebeğimin suyu azalmış tabi ki bunların tedaviyle hamile kalmamla ilgisi yok sizin ne kadar bebek sahibi olmak istediğinizi mesajlarınızdan anladım inşallah olmaz ama eğer adet olursanız adetiniz bitmeden gidin tedaviye başlayın aylarca beklemek çok zor ve yıpratıcı yumurtaların büyüklüğü önemli normal sağlıklı yumurtaların 18mm ile 22 mm büyüklüğüne ulaştığında çatlaması gerekiyor ama maalesef bizim gibi pco olanlarda yumurta ya yeterince büyümüyor ya da çok büyüyor bu da hamile kalmamızı çok zorlaştırıyor ovulasyon testi benim için yeterli olmadı yumurtlama görüyordum seviniyordum hamile kalacağım sanıyordum ama olmuyordu inşallah bunlara gerek kalmaz güzel haberi alırsınız ama olmasa da aylarca bekleyemeyin bir de yumurtlamadan 14 gün sonra adet başlar bazen stres etkileyebilir ama bu sayı herkes için sabittir değişmez pcolu olup olmamak bunda önemli değildir pco olanların yumurtlama önce süresi uzun oluyor yumurtlamadan sonraki süre sabittir ve 14 gündür