Herkesin doğum hikayesini okumakla geçiyordu son zamanlarım artık benim de bir hikayem var☺️
Öncelikle biraz uzun olabilir hakkınızı helal edin.
Hamileliğim çok zorlu geçti. Düşük tehlikem yoktu ama 4 ay ciddi kusmalarım oldu. Günde 7-8 kez kusuyordum. Hastanede bile yattım su içemiyordum aşırı enfeksiyonum vardı taş düşürüyorsun bile dedi doktorlar. Hem mantar hem kandida hem idrar yolu enfeksiyonu hem kusma hem diş ağırısı hem boyun fıtığımın belime vurması hepsini bir çektim. 7-8. aylara geldiğimde ise aşırı bir kilo alımım söz konusuydu. 25 kilo almıştım birden bire içinde ödem de vardı tabi. Elim ayağım çok kötü
şişiyordu gebelik zehirlenmesinden korkup acile gittik doktorlar bile korktu ama değerlerim tansiyonum normal çıktı çok şükür. 36. haftamdan 38+5 e kadar kendi çapımda diyet uygulamaya başladım. Ekmeği kestim, karbonhidratı kestim, şekeri ve tuzu en aza indirdim ve hergün koca bi kase yoğurt yedim. Günde 2 öğüne düşürdüm. Bu sayede yaklaşık 7-8 kilo ödemden verdim şişlerim indi öncesinde 98 kilo olmuştum. Doğuma 90 la girdim. Her neyse zaman bi türlü geçmiyordu herkes doğuruyor ben burdan okuyup imreniyordum. Erkek bebek de 40. haftayı doldurur 41 de bile gelebilir dediler bana hep. Depresyona girmiştim resmen.
Amaaaa dün gece 03.30 gibi 38+5. haftamda bi türlü uyutmayan rahatsız eden bi gaz sancısı gibi bi ağrı olmaya başladı. 15dk aralıklarla oluyodu. Afedersiniz gazımı çıkarıyorum ama yine devam ediyor. Tuvalete gittim cır cır olmuşum. Lan dedim doğum mu yalancı sancı mı ne bu? Duş aldım su içtim evde yürüdüm hala geçmedi. Buraya yazdım böyle böyle oldu diye herkes doğum başlamış dedi. Eşimi uyandırdım. Saat sabah 5 te hastaneye gittik. (Devlet hastanesi bu arada.)
İlk sancım var dediğimde direkt alttan muayeneye aldı. Baktı 1cm açılman var yumuşaman başlamış doğumun da başlamış dedi. Nst ye aldı sancıma baktı ama düzensizdi. Ultrasona baktı kafa aşağıda normal doğum dedi (zaten biliyodum).
Sonra sordu dedi istersen yatış veririm istersen de evde sancını çeker sancın düzene girince gelirsin dedi. Bende evi tercih ettim çünkü daha konforlu sonuçta.
(Bu arada ne yesem şiddetli sancı geldiğinde kusuyordum. Suyu bile çıkardım. Artık midem boş diye safra kusuyordum. Aç susuz uykusuz doğum yaptım. ç)
Gittim eve duşa girdim bi kaç kez. Yürümeye çalıştım ama sancılar çok beterdi tabi o hiç bi şeymiş. Saat 10 oldu benim sancılar 5 dakkaya düştü. Gittik 2cm dediler bana yine hüsran tabi. Yine evime gitmeyi seçtim çünkü sancı çekerken refakatçi almıyorlar. Sonra eve geldim evde yürüdüm sürekli sıcak duşa girdim o çok rahatlatıyordu. Sandalye götürdüm duşa onla destekli squat yaptım. Oturdum onda sıcak suyu vajinama tuttum sancıları hafifletiyordu gerçekten suda doğumun rahat olduğu doğruymuş. O an eşimi yakınımızdaki bi milyoncuya yollayıp büyük bi leğen aldırmayı bile düşündüm evde suda doğurmayı yani. Ama hayal işte ebe yok bi şe yok nereye doğuruyom :D
O kadar uykusuzdum ki iki sancı arasında gözüm dalıyor rüya bile görüyordum ve duşta yani düşünün. Sonra 3-4 dakkaya indi sancı aralığı ve saat 17.00 de yine gittik hastaneye. Her gittiğimde Allahtan başka doktor ve başka ebe oluyordu 😂
Yine alttan muayene ve bu sefer 4cm derken yatışını yapıcaz dedi çıktım yukarı kata sancı odaları var orda takılıyorum. Benle beraber 8 hamile vardı. Bazısı çatır çatır doğurdu bazısı sezaryene alındı ama sürekli de yenileri geliyordu. 😂
Orda yürüyüş yaptım koridorda her sancımda squat yaptım derken sancım şifdetlendş ama aralık aynı. Söyledim açılmama bakar mısınız diye 6cm olmuş ve o an farkettik ki nişanım gelmiş. Suyumu patlattı ebe karnıma bastırdı ı acı verdi biraz ama içimden su akması çok değişikti 😂
Sonra yine yürüyüş yaptım koridorda ve yine açılmama bakıldı bu kez 7cm olmuş nst ye bağladı sancıma baktı artık 2dk da birdi ve aşırı şiddetliydi. Doktoru bi kez orda gördüm odaları geziyordu nstlere bakıyordu. Doktor da en sevdiğim ve en son hastaneye geldiğimde muayene olduğum doktordu bu arada. Randevusu çok zor bulunuyordu çok sevinmiştim orda olmasına.
Neyse sonra nst de yatarken büyük tuvaletim geliyor gibi oldu bu da açılmanın tam olduğunu belirtiyor zaten. Söyledim ebelere dediler tuvalete git klozete otur ve her sancın geldiğinde acı bi şey yemişsin de onu çıkarıyormuşsun gibi ıkın sonra çatala alıcaz dediler. Aynı o şekil 4-5 kez ıkındım bu sefer iyice makatta hissediyorum bebeğin baskısını. Çatala aldılar baktılar işte doğru ıkınmıyorsun esnekliğin yok kendini kasıyorsun biraz daha yürümen lazım dedi. Ben asla bu şekilde yürüyemem dedim ve başladım ölümüne ıkınmaya. İlk kez orda bağırdım. Son gücümle ıkındım afedersiniz kakamı yapar gibi. Derken derken epizyo kesisi için uyuşturucu yaptılar kestiler hiç hissetmedim ve 5 dakka daha ıkınınca beklemediğim anda çıktı bebeğim ve tam o an yatsı ezanı okundu. ☺️
Ama bi sorun vardı oğlum hemen ağlamadı boğzına kordon dolanmış kakasını yapmış çok streslenmiş inliyodu sürekli. Alıp yenidoğan yoğun bakımına götürdüler ama endişelenme falan dediler. Bende onlara güvendim paniklemedim. Sonra tecrübeli bi ebe geldi dikişimi attı bayağı dikiş attı ve vajinal enfeksiyonum olduğu için bazı yerler uyuşmamıştı ve hissettim onu ama sızı şeklinde yani o sancılardan ıkınmalardan sonra dikiş hiç bi şey. Estetik dikiş attığını söyledi gelen giden hemşireler ebeler baktılar çok beğendiler zaten 😂
Sonra lohusa katına servise alındım 3 saat sonra da oğluma kavuştum ☺️🙏🏻
Şu an tek sıkıntımız mememi doğru düzgün tutmuyor ve süt gelmiyor emmediğinden. Yarın taburcu olacağım eve gidince sıcak duşta masaj yapacağım falan belki sütüm gelir kendiliğinden 🤷🏻♀️
Sormak istediğiniz bir şeyler varsa buyrun sorun ☺️ Ama şarjım 1 ve şarj aleti yanımda değil o yüzden yarın cevaplayabilirim. 🙏🏻🙏🏻