EczSinemltnlk hanımefendi ben zaten kendi düşüncemi yazmadım, başıma geleni yazdım. Gebe kaldığınız ilk anda yapılan kan testleri ( TSH değerlerinizden tutun da tam kan sayımına oradan da rubella antikoru ve toksoplazma antikorunuza kadar ) bakıldıktan sonra yani gebeliğin ilk 3 ayını atlatmışsanız eğer ki ekstra bir kan değerlerinizde sıkıntı yoksa doktorlar 14. Haftadan sonra folik asiti kesip yerine multivitamin ve kan hapı başlatıyorlar. Kan değerleriniz çok iyi olsa dahi başlatmayan doktor görmedim. Ki benim 2 abim de doktor biri dahiliyeci diğeri de intaniyeci. Ayrıca diğer hanımefendi 18.haftasına kadar gelmiş konumuz hamileliğinin ilk 3 ayı değil. Ben postu açan arkadaşa doktorunun yazdığı kan hapı ve vitamini bırakmak yerine, doktoruna yada eczacısına danışıp doktorun verdiği ilacın daha az yan etkili olan muadilini isteyebileceğini söyledim. Siz de bir eczacı olarak takdir edersiniz ki, hamilelikte bilhasa demir ilacının ve vitaminlerin içemiyorum midem bulanıyor gibi nedenlerle kesilmesini hiç bir bilim insanı tavsiye etmiyor. Bunun yerine piyasada muadil pek çok ürün var ve ilaç değişimi yapılarak hastaya uygum olana yönlendirme çabası var. Amacımız kafana göre ilaç kullan demek değil tabiki siz benim yazdığımı yanlış anlamışsınız. Başıma gelen de tam olarak şuydu hamile kaldığımda 5.haftada 5 tüp kan verdim ilk 14. Haftama kadar folik asit kullandım ancak daha sonea demir ve vitamine geçtim. Geçerken de tekrar kan testi almadı doktorum. Alelade bir yere de gitmiyorum Altunizade Acıbadem’e gidiyorum. Yani postu açan arkadaşa kan alınmaz demedim bana alınmadı dedim.