mucizemizibekliyoruzz Eceee1 geçirdiğimizi hangi test ile anlıyoruz. Bana doktorum kan testi yaptı bağışıklığın yokmuş dikkat et dedi okadar. Dışarda salata vs kesinlikle yeme dedi. Ama ne kadar dikkat etsemde geçirip geçirmediğimi hangi testle anlayacağım ki😫
deletedmom734 Eceee1 negatif çıktı 12.haftamda yaptırdım daha önce geçirmediysem şimdi hiç geçirmem inşallah yani 😁 şarküteri ürünleride tükettim üstelik... doktorum kısıtlama yok dedi aşırı pimpirik yapmak istemiyorum... doğuncada öyle bir anne olmak istemiyorum... tedbir kuLDAN takdir Allahtan elbet ama... kasmıyorum ben çok aman aman her zaman nasılsam öyleyim hamileyim diye 9 ay çay içmeyen tanıdıklarım var!
Secily mucizemizibekliyoruzz yediğinize içtiğinize dikkat edin bence bir de ara ara toksoplaZma testi yaptırın ben gebeliğimin başında kapmıştım kürtaj olmak zorunda kaldım😢
iremby mucizemizibekliyoruzz toksoplazma testi yapiyorlar doktoruna soylersen yapabilirsin orda cikar gecirip gecirmedigin. Bende yeni yaptirdim. Bagisikligim yokmus gecirmemisim.
mucizemizibekliyoruzz Secily nasıl yapılıyor o test? Kan testiyle bağışıklığımın olmadığını anladım ama şuanda geçirip geçirmediğimi neye göre anlayacağım
mrv777 Secily on testlerde benim de doktorum negatf ciktigni dikkat etmem gerektgni soyledi yesilliklere kedite kopege ama cok dikkat edemiyorum simdi 6 haftaligm kurtajla nasil bi ilgisi var
Secily mucizemizibekliyoruzz benim igm ve igf pozitif cıkmıstı bu yüzden avidite testi istedi doktor o da ne zaman gecirdiğinizi gösteriyor belli değerlere göre, ama içinizi ferah tutun doktorunuz sizi zaten yönlendirir
Meyland mucizemizibekliyoruzz merhaba sizin ıgg ve ıgm sonuçlarınız nasıldı. Kendiminkini çözmeye çalışıyorum da🙏🏻
iremby mucizemizibekliyoruzz bagisikligin yoksa gecirmemissin demektir. bagisikligin varsa gecirmis atlatmissin ve bitmis. Suan varsa tehlike cikar zaten.
Eceee1 Igm çıktı bende pozitif mi negatif mi bilmiyorum kan tahlili aldı haftaya sonuç gelecek Çok korkuyorum 😔
mucizemizibekliyoruzz Secily teşekkür ederim haftaya muayenemiz var bi yapsınlar bakalım o testi. Yine kan ile bakılıyor değil mi?
Secily mrv777 ben hamileliğimin ilk ayında kapmışım bu yüzden bebeğe geçme ve yüksek hasarlar(sagırlık,körlük,organ yetmezliği düşük vs) bırakma olasılıgı cok yüksekti 4-5 doktorun görüşü de aynıydı kalp atışını duymadan kürtaj olmak zorunda kaldım
YagizAsyaMom Çiğ et iyi pişmemişmet tavuk sebze meyvelerin yıkanmasimasından kaynaklanıyor. Ben hamileliğin başında verdim negatif çıktı ama doktor uyarıyor et yiyeceğin zaman çok iyi pişir sebzeleri sirke ile yıka diyor. Sizde dikkatli olun testin sonucu ne olursa olsun
YagizAsyaMom Eceee1 daha 14 haftalığız en baştan tedbiri elden bırakmamak gerekir. O yüzden side önleminizi alın
Minikus Benim de igm ve igg hatta avidite pozitif çıktı kontrol altındayım sürekli testlerim yenileniyor
Burcistan Minikus merhaba bende aynı sorunu yaşıyorum avidite düşük çıktı malesef ilaca başladım neler oldu lütfen bilgi verirmisiniz
Secily Minikus evet cünk avidite degerim olması gerekenden çok düşüktü yani gebe kaldığım ilk zamanlar kapmışım mikrobu bu da bebeğin beyin oluşumu vs etkileyip ona direk geçiyomuş benim kanımdan. Büyük talihsizlik doktorlar hep böyle dedi çok sık rastlanmazmış yani kısmet degilmis 😞
Aybikee Ben de gectiğimiz gün kötü bir hikaye duydum bir tanıdıktan, gebeliğin 9. Ayında çıkmış bebekte panikledim şimdi test yaptırdım şükür negatif çıktı, arkadasıma doktoru 3 ayda bir toksoplazma testi yaptır demiş, dikkat edin hanımlar testi ihmal etmeyin
Minikus Secily peki değerini bi söyler misin benim de düşüktü ama igg yüksek olunca olumsuz yorum yapmadılar