Semraaaaa Merhaba arkadaşlar hamile olupda aşı yaptıranlarınız varmı herhangi bir sorun yaşadınız mı ?
Olich Semraaaaa ben bilmeyerek 2 doz Biontech oldum. Tek sıkıntı 2.dozda baya süründüm ama sanırım bu çoğu insanda normal etkiler. Hamileliğimi öğrendiğimde doktora söyledim sorun olacağını düşünmüyorum dedi. Hatta emziriyorum aynı zamanda. Covid olmaktansa kendimi korumak daha mantıklı geldi.
Bb2021 Semraaaaa bende oldum doktoruma sordum öncelikle oda vücudun hiç verem gibi ağır bi hastalık la savaştımı biliyormusun ne kadar güçlü bi virüs korono dedi hamılelıkte bağışıklıgımız zAtenn düştüğü için olmanı istiyorum dedi bu delta virüsü daha yıkıcıymış birde ben oldum sadece biraz gece kolum ağırdı o kadar 2. Olucamm haftaya hatta
zynn35 Semraaaaa benimde doktorum olmamı önerdi 2 dozumuda oldum ilk dozda hafif kol ağrısı yaşadım oda 1 günde geçti 2. Dozda baya bitkindim uyku halsizlik yaptı bende oda 1 gün sürdü geçti bünye meselesi sanırım birazda kiminde yapıyor kiminde yapmıyor 😊
aslanreis Semraaaaa ben dün oldum aşı Sinovac doktorum dogurmadan 2 doz ol dedi 31 haftalığız dogum yapcagın zaman vakalar dahada coşucak aşılı ol dedi 2. Dozumuda 35. Haftada falan olurum sanırım ne kadar ara sonra 2. Doz olunuyor bilmiyorum emzirirkende Biontech olcam 3. Doz olarak
Semraaaaa Bb2021 bende hamileyim 14 haftalık olsam mı die düşünüyorum almanyada yaşıyorum ama burda türkiyedeki gibi corona olma şansım yüksek değil ama kararsız kaldım.
Bb2021 Semraaaaa valla türkiye de suanda durum yine eskiye dönüyor vakalar artıyor ülkeler arasıda acık oldjğu icin şuan türkiye de cok alman var bence riske atmayın olun aşınızı
Fatma1533 Ben de 2.dozu sağlık çalışanı olduğum için subatta gebeliğimi bilmiyorken sinovac oldum, ağustos ayında da 3. Doz biontech oldum asi olduğumun ertesi günü ve gece sadece kolum ağrıdı başka bir yan etki yaşamadım. Dr um da aşı olmamı önermişti
Burcu4135 2 doz biontech oldum. Hic bir yan etkisi olmadı bana. Sadece ilk gün biraz kolum acıdı o kadar.
mathildaa aslanreis peki sinovac i dr un mu onerdi? Bana asi ol hangisini istersen dedi ama ben biontech cesaret edemiyorum açıkçası. Sinovac düşünüyorum 21. Haftadayim. Yan etki vs yaşadın mı?
aslanreis mathildaa doktorum önerdi evet biontech yan etkisi daha cok oldugu icin benim bide artı rahim kasılmalarım oldugu icin heycan yasamayalım dedi sinovac oldum hic bi yan etkide olmadı yani cok sükür
Yenianneadayii Semraaaaa ben 1. Dozdada 2. Dozdada belirti yaşamadım çok şükür oldum ve bitti hamile kalmadan önce corona geçirmiştim ondanmıdır acaba diye düşünüyorum 😀 eşim 2. Dozda döküldü baya kırgınlıktan
balllkabagimm Semraaaaa ilk dozumu biontech oldum hiç sorun yaşamadım. Kolum bile çok bir ağrı yapmadı. İkinci dozu ayın onunda olacağım
mathildaa aslanreis cok şükür canım. Bende düşüneyim biraz daha sinovac üzerine. Olucam sanirim cesaret edip
Iby aslanreis merhaba doktorlar su an artik delta varyantina sinovac korumuyor sinovac ile asisizlar ayni oranda hastaneye yatiyor diyor. Cok mutsuzum sinovac bosuna mi olduk🥺
CaglaG Ya ben de çocuk düşündüğümüz için bi türlü aşı olamadım ya aşı olunca hamile kalırsam 2. Dozumu olamazsam diye🤦🏻♀️ Sizce olmalı mıyım bi sorun olur mu bebek düşünürken?
aslanreis mathildaa tetanoz aşısı oldunuz mu benim tetanozda aşı yerim agrıdı mesela yanma olmuştu falan bi cesaret belki bebeklerimizede antikor geçiyodur sağlık için hastanede buluncaz dogumdu 1 gece müşade falan aşılı olmak iyi olur bence canım
mathildaa aslanreis tetanoz hamilelik öncesi yaptırmıştım 1 doz olcam sadece. Evet kol agrisi yapmisti. Antikorun bebege geçişini sordum dr a ama bizde 2 3 ay kalıyor antikor bebege gecer mi ise yarar mi bilinmez dedi. Ama korona riski için evet etki hafifletir en azından. Yan etki yapmasinda bebislere tek korkum o
aslanreis Iby benim doktorum hic böyle bisey söylemedi delta varyanti yıl sonu cosucak vakalar cok artıcak yogun bakımda yatanlar aşısız olanlar dogurmadan 2 doz ol sinovac emzirirkende biontech olursun dedi 🤷🏻♀️ Hic ası olmamaktansa yine iyidir bence sinovac