DenizsMommy günde 1 demlik çayı kendim içer 1 neskafe 1 kahve kola 1 şişe haftada iki defa starbucks 1,5 pakette sigara içerdim hamilelikte bilmeden 1 ay boyunca içtim sonra öğrendikten sonra hepsini bir anda kestim çay günde 4 bardak neskafeyi 36 haftamdayım sadece 2 defa içtim starbuckstanda bu zamana kadar 4 kere ya içtim ya içmedim Türk kahvesinde aynı 5 kere içmişliğim yoktur kola da iki haftada bir bardak içerim sigarıyada bi bıraktım bi tekrar başladım bida bıraktım bida başladım en son bıraktım 😂

DenizsMommy eğer çok kahvekolikseniz kafeinsiz kahve ile değiştirebilirsiniz bence, sonuçta kahvede zararlı olan şey kafein olması. Tüm kahve çeşitlerinde kafeinsiz var ☺️

Ben gebeliği geç öğremdiğimden ilk dört ay sigara kahve gırlaydı bir aydır günde birkupa filtre kahve bazen bir ikiçay bardağı çay içiyorum.ama sigara içmemek beni zorluyor

Gunde iki bardak filtre kahve iciyordum. Doktorum oyle izin vermisti.Simdi 2fincan turk kahvesi iciyorum. Sabah aksam. Bebegimin kilosu normal. Haftasinda gidiyoruz. (Basindan beri iciyorum bu arada).

DenizsMommy ilk hamileliğimde sigara içmeye normal dozunda devam ettim kahvede öyle çayda öyle hiç dikkat etmedim diyebilirim 36 haftalık doğum yaptım evladım çok şükür sağlıklı ama o dönem tamamen ailevi problemlerden kaynaklıydı hamileliğim aklıma gelmiyordu şuan 2 bebeğime hamileyim sigara içmiyorum kahve çoook nadir hiç içmiyorum denecek kadar çayda evde demlemiyorum misafirliğe gittiğim yerlerde 1 bardak açık olarak tüketiyorum ilk gebeliğimin vicdan azabını çok çektiğim için bu hamileliğimde dikkat etmeye çalışıyorum

DenizsMommy her sabah kahve içen biri olarak hamilelikte başlarda çok zorlandım. İlk 3 ay hiç içmedim sonra arada sütlü filtre kahve yaptım.(kahve oranı çok düşük olacak şekilde) şimdi canım hiç istemiyor desem yeridir. Bu duruma nasıl geldim inanamıyorum 😀

DenizsMommy haklısın herkes bişiler diyor, ama daha dün gittim doktor ben sormadan dedi günde 1 kahve içebilirsiniz diye sabahta şekersiz çay 1 bardak olarak.
Bende hamilelik öncesi hergün içerdim günde 2 kez.bile ama gebelikte burada kimi evrt içilit kimi içilmez diye rahat rahat içemedim hiçde kadın doğum doktoruma sormak aklıma gelmedi ama dün diyetisyen içebilirsn dedi

DenizsMommy Ben hiç kahve tüketimime ara vermedim çünkü türk kahvesi benim mideme iyi geliyor çok şükür bi sıkıntısını da yaşamadım ☺️

DenizsMommy ilk 3ay çay ve kahve içmedim 4.aydan sonra doktora sordum türk kahvesi içiyorum diğerlerinde kafeinsiz kahve çayda içiyorum arada sigara içmiyorum içilenlerin yanında oluncada vicdan azabı yapıyorum yazık günah yavrularınıza içmeyin güzel annişler💜

Günde iki üç fincan Türk kahvesi ve eşliğinde maalesef sigara içen biriydim ve gebeliğinde sigara içen insanları ister istemez kınadıgım için basıma gelmesinden hep korkmusumdur. Gebeliğimi öğrendikten sonra iki üç gün bir tane sigara içtim cok vicdan azabı çekerek sonra birden bıraktım ve bununla gelen huzurumu anlatamam. Hatta eşim de eskiye göre cok azalttı benim yanımda asla içmiyor yani sigara içme alışkanlığı bir insanım basına gelebilecek en kötü alışkanlıklardan biri olarak gördüğüm İçin bebeğin o ortamda büyümemesi benim için çok önemliydi. Şükürler olsun benim için bitti herkes için aynısını canı gönülden diliyorum 🌸

DenizsMommy ben her gün 1 tatlı kaşığı türk kahvesi ile orta boy fincanda içiyorum sakıncasını görmedim 32 ye giricem . dr da abartmadığın sürece yasaklamıyor