Evet arkadaşlar 10 günlük taze anneyim 😊 bebegim yanımda uyuyor bende doğum hikayemi sizlerle paylaşmak istiyorum 🌸
Öncelikle 20 haftalikken detaylı ultrasonda bende plasenta previa olduğunu öğrendim 4 tane doktora gittim hepside 34 haftaya kadar plesenta yukarı çıkmazsa sezeryan olacigimi söylediler, maalesef ki yukarı çıkmadı. 25 haftadan sonra bebegimde gelişim geriliği başladı kafa çevresi ve karnı 4 hafta gerideydi, bacak boyu da 2 hafta gerideydi, kilosuna hep 2 hafta geriden geliyordu hiç biseyi haftasiyla uyumlu çıkmıyordu.
38+5 te spinal sezeryan doğum için gün verdi doktorum. Sabah hastaneye büyük Bi korkuyla gittim, hemen anestezi doktoru geldi belime iğneyi batirdi(çok az acıdı korkmayin) tam iğne belimdeyken ameliyathane de elektrikler gitti doktor eyvah dedi (icimden şansıma tüküreyim dedim 😁 ahshdhwuw) neyse 10 saniye sonra elektrik geldi. Hemen uzandım ve uyusmaya başladım. 5 dakika sonra doktorum geldi beni rahatlatmak için konuşmaya başladı benimle. Daha başlamadım dedi ama kesmiş beni ve 5 dakika içinde bebeğimi gördüm şok oldum hemen yanağıma getirdiler öpüp kokladım, ne cekistirme ne ufak bi his hiç bisey hissetmedim. 20 dakikada benim dikislerim sürdü sonra odaya cikarildim. Bebeğim gayet sağlıklı doğdu kafası karnı falan küçük değildi. 2900 gr 52 cm doğdu 👶 Ben bu kadar kolay Bi doğum beklemiyordum inşallah hepinizin böyle güzel geçer 😊 ilk ayağa kalkış zordu, sondayi uyusukken taktılar, karnıma iki kere bastırdı hemşire pis kan çıksın diye çok acımadı saniyelik bi bastırma zaten anlamıyorsunuz çok fazla. 3 gün sonra duş aldım, sutumde 2 gün sonra geldi. 4. Günümde ağrılarım çok azaldı normal yaşantıma döndüm. Rabbim herkese kolay doğumlar nasip etsin, ben buradan mezun oldum kendinize iyi bakın 🙏❣