Merhaba hanımlar, biraz uzun olacak ama yazayım okuyanlara belki tavsiye olur. Şuan 9+1 haftalık hamileyim. Öğrendiğimde 4 haftalıktı. Erken öğrenmek bir yandan dezavantaj oluyor çünkü sadece hamile olduğunuzu bildiğinizle kalıyorsunuz. 6. Haftaya kadar ne bebeği görebiliyorsunuz ne kalp atışını duyabiliyorsunuz ne de doktorlar hamileliğinizle ilgi kesin yorumlar yapabiliyor. 4 haftalıkken keseyi bile göremedi doktor. Beta HCG değerlerimi düzenli olarak takip ediyordum ve düzenli bir artış vardı (2 güne bir önceki değerin 2 katı). 5 haftalıkken dış gebelik olabilir, kese var ama bebek görünmüyor dedi. Hemen doktorumu değiştirdim. Size de olumsuz yorum yapan doktora denk gelirseniz değiştirmenizi tavsiye ederim. Moral bozmaktan başka hiç bir işe yaramıyorlar. Gittiğim diğer doktor değerlerimin çok güzel arttığını henüz küçük olduğu için bebeğin görünmediğini bunun normal olduğunu söyledi. Bu arada kan ve idrar örnekleri verdim. Çok şükür her şey çok iyi çıktı. 7 haftalıkken bebeği gördük, kalp atışını duyduk. Folik asite başlattı. Doktorlardan ve buradaki annelerden aldığım tavsiyeler doğrultusunda da beslenmenizde her gün mutlaka 2 dilim kaşar, 2 tane ceviz, 1 tane muz, 5-6 tane çiğ badem ve her gün ya 1 bardak süt ya da 1 kase yoğurt tüketmenizi öneririm. Özellikle ilerleyen aylarda bebeğin gelişimini destekliyor ve çok güzel kilo aldırıyor. Düşük riskiniz yoksa gebeliğiniz boyunca 2 günde bir düzenli olarak 30-45 dakikayı geçmeyecek şekilde çok hafif tempoda yürüyüş yaparsanız hem hamileliğiniz rahat geçer hem de doğumu kolayca atlatırsınız. Aklıma gelenler bunlar. Sormak istediğiniz soru olursa seve seve cevaplarım canım anneler 🙏🏻🌸 Kendinize ve bencilinize çok iyi bakın 🥰