aybukesen Öncelikle hayırlısı olsun 18 + 4 günlük hamileyim, ben de hamileliğimi 6. Haftada öğrendim sağlık ocağına hemen bildirmedim hamile olduğumu ama kadın doğuma hemen gittim, folik asit mutlaka kullanın, canınız ne istiyorsa yiyin eğer bulantınız vs yoksa ( ilk 3 ay sadece peynir ekmekle beslenmiştim 🙄), salam sosis sucuk gazlı içecekler konserve ürünleri tavsiye etmiyorlar, çiğ et tavuk balık dokunmayın toksoplazma diye bir enfeksiyon türü olduğu için önermiyorlar ben halâ daha dokunmuyorum, kahve günde 1 fincan şekersiz Türk kahvesi öneriyorlar ve mümkün olduğunca da şeker ve hamur işinden uzak durun çünkü gebelik şekeriniz çıktığı için suyunuz da fazlalaşıyor, kilo olayını takmayın bebeğin gelişimi önemli, 7 kilo verdim şimdiye kadar bir diyet vs yapmıyorum ama bebeğim çok sağlıklı, en önemlisi de doğum doktorunuzda en ufak bir şüphe endişe yaşarsanız hemen başka doktora gidin, ilk 3 ay ayaklarınızı hep havaya dikerek uzanın, bebeğin tutunma aşaması devam ettiği için regl sancısı gibi sancılarınız olabilir, idrar yolu iltihabı olmaması ve ödem oluşmaması için bol bol su için, hamilelik platesi yapabilirsiniz kendinizi zorlamadan ben en başından beri yapıyorum
şimdilik aklıma gelenler bunlar