Havehope merhaba bugün 10+4 olduk şubat 28 mart 1 veriyor doğumu kısmetse inşallah 😊 Hamile olduğumu öğrendiğim anda Ayşe Önerin Hamilelik Doğum ve Bebek Bakımı kitabini edindim
o kitapta da 0.4 olduğu yazıyordu. Hamilelik düşündüğümüz zaman başladım folik aside ve düşündüğümüz zamanda bizimle yol aldı, 13 mayıs 5 mg folik aside başladım eczaneden folik asit önerisi istedim 5 mg folbiol verdi kullanmaya başladım 25mayista hamile kaldım tabi bunu 25haziranda gecesi öğrendim 27haziranda kan tahlili verdik 4 haftalık hamileydim değerim 3006 idi 2 hafta kadar bekledik 6 haftalık olsun ve gelişimi ilerlesin kalp atışını duyalım diye 10072021 de 6+4 iken doktor kontrolümüz oldu orada doktoruma danıştım folik asidimi söyledim sonrasında kan ve idrar tahlillerim güzel çıktı folik asidi 0.4 mg düşürdü bebek sağlığı için 5 mg yüksekmiş, arkadaşım hamileyken onun değerlerinde düşüklük varmış o 5 mg den devam etti, ben kendim okuduğum kitabı anlatmıştım doktoruma orada bu şekilde yazıyor nasıl yol izleyelim diye oda 0.4 ile devam ettirdi, ocean methyl foleat aldim suan icinde 1 tane kaldi dun doktlrum ile gorustum ocean mummy e geçiş yapabileceğimi söyledi içinde omega ve tüm vitaminler ve folik asit bulunuyor , cok yakin arkadaşımlarimdan birine 3.ayında cinsiyetten sonra vermiş birine de 4.ayında vermiş, biz şuan 10+4 üz erkenden başlıyoruz kusma bulantim yok bu yüzden bir takviye almadım, balık et tavuk hepsini tüketiyorum belkide tükettiğim ve iyi gittiği için erken başlatmış olabilir normalde 3 veya 4.ayda başlatıyor ben şuan 2.5 ayligm 21082021 de 12+2olucaz o zaman doktor kontrolümüz var 🐣 Hayırlısı ile sağ salim kucaklarımıza alalım 😊