Merhaba kızlar ,biraz uzun olacak bölüm bölüm bakabilirsiniz 😀 plasenta previa teşhisi konmuştu Rahmi tam değil kısmi kapatıyordu bu yüzden normal doğum uygun değildi. Çok şükür hiç kanamam olmadan geçirdim hamileliğimi.
Planlı sezeryan olarak 38+1 de anlaşmıştık. Fakat 37+4te son kontrole gittiğimde nst de 10dk da bir 90-100 düzenli sancılarım çıktı. Doktor ilk önce eve gönderdi sonra yazdı yarın gel sezeryan yapalım hemen diye. Böylelikle 37+6da girdim. Doğuma giderken güle güle gittim hatta yanımdan yine spinal doğuran bir kadın çıktı ameliyattan gayet mutluydu geçmiş olsun falan dedi bana konuştuk ameliyathanede😂 gelelim sezeryana
Önce sakindim fakat heyecanlanmaya başladım hazırlıkları görünce. Anestesizt geldi oturttu belden iğne yaptı asla acımadı. Dedi şimdi bir sıcaklık hissedeceksin 10 sn sonra uyuştu. Kaldır bacaklarını dedi kaldıramadım tabi yatırdılar . Ama benim için garip bir histi. Yani yapılan herşeyi hissediyorsun diyorlar ya gerçekten öyle o çekiştirmeler vs. Ben hissedince panik yaptım doktorlara bağırdım yavaş yapın çekmeyin iğrenç ya fark ediyorum bakın bebek çıkcak dimi falan böyle konuşmaya başladım 😂 doktor evet geldi doğru dedin bak geldi bebek dedi ve gösterdiler 🤗 sonra ben gene ya napıyorsunuz yavaş olun falan dedim😂doktor 3 doz sakinleştirici verin dedi gerisi yok😂 en son doktor uyanın gözlerinizi açın falan diyordu. doğum sonrası
İlk gün karnım ağrıdı dikişler. Sondayı çıkartırken hafif hissettim acı yoktu . Ayağa kalkmak çok zor olmadı iki kişi tuttu hafif yürüdüm. Başım dönmedi karşıya baktım.gaz çıkartamadım ishal için ilaç verdiler sabaha çıktım. 😣 ilk gün akşam çok daha iyiydi kendim kalktım yürüyüş yaptık bol bol. Sabah eve geldik . Çok şükür güzeldi. Ama sezeryan ne de olsa ameliyat bir tık zor bence. Sağlıkla kalın 🥰
Kızım 3360 gr 51cm doğdu
Soruları yanıtlayabilirim 8günlük anneyim🤗