Merhaba anneler, benim için yoğun stresli bir gün oldu. Biraz olsun moral bulabilirim belki diye bu başlığı açıyorum. 35. Hafta kontrolüme gittim dün, muayenede her şey güzeldi çok şükür bebekle ilgili gidişat normaldi. Sonra tansiyonum ölçüldü ve 15/9 çıktı. Hemşire iki kez ölçü, yüzü duştu. Doktora değeri söyleyince o da endişelendi ama belli etmemeye çalıştı. Evde her gün ölçüp bana yaz dedi, bir hafta boyunca izleyeceğiz dedi. Bugün sabah ve öğleyin olctugumde 16′ya çıkmıştı. Doktora söyleyince hastaneye gelmemis söyledi. Telaşlandım, gidince idrar tahlili yapıldı ve protein olmadığı anlaşıldı. Doktor protein olsaydi hemen doguma alacaktım dedi. Ve bana bebeğin ciğerlerini geliştirici iğne ve tansiyonu düşürmek için ilaç yazdı. Ama çok ümitlenme dedi, tansiyonunu yükselten bebek, o yüzden ilaçla düzelmesi çok dusuk bir ihtimal dedi. Birkaç gün gözlemleyecek durumu. Eğer tansiyonum 18-19′u görürse direkt doguma alacak. Eğer 14-16 olursa bir hafta sonra doguma alacak. Eğer 13 ve altına düşerse doğumumu bekleyebileceğim. Bu şekilde olup tansiyonu ilaçla düşen anneler var mi? Çok üzüldüm açıkçası ama üzülmemem de lazım . Kendimi erkene ayarlamamışım, hazırlıksız yakalandım 😞 Dua istiyorum 🙏 Ve uzun yazdığım için üzgünüm 🙈