Merhaba güzel geleceğin Anneleri ve Anneler
Benim dogum hikayem biraz mutsuz başlıyor sonu güzel oldugu için benim için pozitif bir dogum hikayesi önce biraz gebeliğimde öğrendiğim bir kaç bilğiyi paylaşacağım hikayemi uzun tutucam benim ilk gebeliğimdi ve bir çok tecrübem oldu
- Hafta Detaylı ultrason yaptırdım.(yapmam demeyin yaptırın ) bebegimin tek böbrekli oldugunu öğrendim ve diğer böbreğin de olması gerektiğinden daha büyük olduğunu öğrendik ( normal böbrek ölçümü 5 bizimkisi 7.3 evet çok anormal değil ama tek böbrek oldugu için sıkıntı yaratabilirdi.) Allah’ın taktiri dedik doktor içerdeyken herhangi bir tedavi yapılamaz dedi bu yüzden dogdugunda kontrol edicez dedi
24.hafta şeker yüklemesi yaptırdım (yapmam demeyin önlem alın) evet gebelik şekeri de çıktı Rabbimin taktiri dedim korkmadım değil çok korktum çünkü diyetle kontrol altına alamadık ve insüline başladık ilk günler benim için çok zordu ama alıştım
- Hafta gene bir ümitle detaylı çektirdik böbrek düzelmiş mi diye düzelmemişti
Şimdi gelelim dogum hikayeme
40+5 te dogum yaptım
2660 grm dogdu bebegim
49 cm (Erkek)
Şimdi burdaki dikkat edilmeyenleri anlatacagım siz dikkat edin diye
Şeker hastalarında bebek iri olabilir suyu fazla olabilir veya suyu az olabilir tabi hiç bir sıkıntı da olmaya bilir bizim bebegimiz haftası ile uyumluydu tabi diceksiniz uyumlu ise nasıl 2660 grm dogdu
Ben dogum yapana kadar özel hastane kontrollüydüm. 40+5 te doktora gittim artık dogurmak istiyorum dediğimde gel bir bakalım önce ultrasonda dendi o gün bebegimin kilo 3700 grm 50 cm dendi bu zamana kadara da böyle normal kilolar söylendi suyu normal boyu normal sancını bekleyelim dedi bana o gün de sonra hocam artık şekeri kontrol edemiyorum bebegin böbreği de tek korkuyorum diyince EEEbiz seni burda dogurtsak bile yogun bakım ünitemiz yok bebek için sen en iyisi araştırma Hastanesi’ne git dedi tabi başımdan aşagı kaynar su döküldü resmen kullanıldım devlet hastanesi gittim gene aynı şey dendi senin 37. Haftada dogum yapman lazım seni neden beklettiler tabi verecek bir cevabım yok 🤷 biz senin dogumunu gerçekleştiririz ama bebegi yogun bakım ünitesi için büyük şehre yollamamız lazım dedi yada sana sevk oluşturup anne karnında bebegin ile git orda dogumunu gerçekleştirsinler ama bu gün dogurman lazım dendi çıktık yola araştırma Hastanesi’ne gittik orda ultrasonda n bakıldı ve esas şok orda gerçekleşti DOKTOR. Israrla bu bebek asla 3700 olamaz 2700 den defazla olmaz dedi dediği de çıktı prosedür gereği önce suni sancı verdiler 🤦 korkutmak gibi olmasın ama 9 saat suni sancı çektim 2 cm açıklıkla gittim 9. Saat 3 cm di açıklıgım böyle olunca sezeryan a aldılar
suni benim için neden zordu ?
Bebek tek böbrekli anne gebelik gestosu oldugu için sadece yatmak zorundaydım sancıyı yatarak karşılıyordum ve nst ye baglıydım yatarak karşılamak zordu çünkü kilolu oldugum için nst de hareket ettiğimde kalp atışı noktası gidiyordu ve daha sonra suniyi çıkardılar tabi sancı hala devam ediyor 27.07.2021(23:35) tarihinde bebegim dogdu ama bebek yaşamaz diye bana göstermediler bu dünyanın en acı şeyi bir aglama sesi var ama bebegini göremiyorsun daha sonra dikişlerim atıldı ve beni odama çıkardılar devlet hastanesi oldugu için benim için en zor u burda başladı odalar 3 kişilikti ve diğer 2 bayan arkadaşın bebekleri yanındaydı Aglamadım isyan etmedim ama içim paramparçaydı yogun bakımdan bana hiç bir bilgi vermediler sadece bez ve ıslak mendil istediler annem götürmüş salı günü dogum yaptım Perşembe taburcu olucam ama ben hala bebegimi görmedim neye benziyor bilmiyorum pazartesi çarşamba cuma günleri hastaneyi arayarak bilği alacagımızı söylediler bu çok zor sadece bilgi hiç görmediğin bir bebeğin var yalvardım beni çıkarmayın en azından resmini gösterin diye göstermediler en son yogun bakım kapısında bayıldım ayıldım ve hemşire kendi kendi telefonundan resmi gösterdi ama asla resmi bize yollamadı yasak dedi anında orda sildi
Yogun bakımda böbreginden dolayı kalmamış ciğerlerine su kaçmış ve bize bir hafta daha kalır dendi ayrıca emme refleksi gelişmemiş bu yüzden yetersiz besleniyor dendi Perşembe günü hastaneden çıktım hastane ile evim arası 130 km bir an önce cuma olsun arim bilği alim dedim ve cuma günü sabah uyandığımda bu gün çok güzel bir gün olacak dedim kalktım banyo yapmak için banyodayken telefonum çaldı kayıtsız bir numara dedimki kesin dicekler bebek öldü açmadım bir daha aradılar gene açmadım eşimi aramışlar baktım ağlıyor hiç bir şey sormadım koca dag gibi adam yere oturmuş aglıyor mutfaga gittim bir sigara yaktım gebelikten önce içiyordum gebelikte içmedim 5 dk sonra geldi mutfaga hazırlan bebegimizi alıyoruz dedi işte ozaman ben ben değildim kendimden geçtim aglamaktan bebegimi almaya gittik ne dikişler hiç bir şey acı yok hissetmiyorsun onu aldım ve evimize geldik
Şimdi gebelik şekerim dogum yaptıgı. Gibi gitti normal insanlarda tokluk 75 ile 108 arasıymış bende 74 çıktı hastaneden çıkana kadar kontrol altındaydı zaten
Dün bebegimi nefroloji ye götürdük böbrekleri için normalde tek böbrekli insan bebek çok fazla var yaşayan ama bizim bebegimizin diğer böbregide olması gerektiğinden büyük kanı idrarı temiz çıktı şuan hala ödemli oldugu için 10 gün sonraya randevu verildi
Ben 107 kilo ile hamile kaldım
108 ile doguma gittim şekerden dolayı diyet yapıyordum çok sıkı
Sütümü Perşembe akşamı eve geldiğim de sagdım sütüm ilk gün de gelmişti tetiklemedim evde stok yapacaktım
Yogun bakım pandemiden dolayı bizden süt istemedi zaten
Depend konusuna gelirsek sezeryanda normal doguma göre daha az kanama oluyor çünkü amelyat sırasında zaten kirli kanı alıyorlarmış ben dependi 2 gün kullandım 3. Gün molped kullandım kanamam şuan adet kanaması gibi
Bebekle ilğili bir deneyimim olmadı 🤷 hastanede
Geldiğimiz gece çok agladı doktoru aradık bize gaz damlası söyledi gaz damlasını alır almaz sakinleşti ve hayatı düzene girdi galiba günde ortalama 6 saat uyanık kalıyor 2 saatte bir düzenli emziriyorum emme refleksi gelişsin diye emzik verdik daha hastaneden çıkarken sarılık olmadık çok şükür zayıf diye çok korkuyordum şuan evde yapışık ikizler gibiyiz nereye gitsem yatagını kendimle gezdiriryorum .
Veeee. BENİMKİ 💙🐼 biraz süt sarhoşu
https://resimyukle.io/r/CBkFhroSfV