Melikezturk Hareket kısıtlanması bana doktorum şu şekilde konuştu.
Ağır veya hafif ev işi yapmak yok.Yer silmiyorum,süpürge yapmıyorum,bulaşık makinesinin alt gözü dahil hiç bir yere eğilmek yok.Ayağı çok yukarı kaldırmak yok.Mesela abdest alırken banyoya giriyorum ve tabureye oturuyorum hep.Çok yürümek yok,gebelik için önerilen 45dk yürüyüş yapın mevzusu, bende 30. Haftadan sonra 15dk yürüyüş yapmaya izin verildi.22-30 haftalar arasında 2 ay evden çıkmadım mecbur kalmadıkça.
Deniz,havuz yasaktı.İlişki yasaktı.Ancak biz gebeliğin en başından beri zaten ilişki kurmadık eşimle, hala da aynen devam.
Günlük ped kullanmıyorum,kullanma demişti doktor.Sık sık çamaşır değiştiriyorum,günde 3-4 kere.Ütülü ve açık renk giyiyorum ki akıntı rengini görebileyim.
28. Haftamda bebeğimin alışverişine çıktık.Yeldir yeldir çarşı gezmedim tabi.Bir yere gitmem gerektiğinde ya eşim ya kayınpederim arabayla götürdü.
Dikiş atıldıktan sonra doktor korkma dese de,2 hafta sadece wc kalktım.Annem yanımda kaldı yemeğimi vs yaptı.Annem gidince de kayınvalidem aynı şekilde destek oldu.
2 saatten fazla hareketsiz kalmıyorum, kan dolaşımı için.Hep soluma yatıyorum.Yani kalan 20 hafta için elimizden ne geliyorsa yaptık.
30. Haftadan beri bazen dikişleri hissediyorum.Bu normalmiş çünkü bebek büyümeye başladı.
Şuanda 33 haftalığım, 32 iken beklenen kilosu 1700 civarıyken doktor 2300 dedi, ultrasonda 35 haftayla uyumlu boy kilo çıkıyor.O yüzden ayakta 20 dk dan fazla durursam, tişört etiketinin enseye sürtmesi gibi dikişi hissediyorum ama acıtmıyor.
Kabız olmadım, özellikle kabız olmamak için uğraştım diyebilirim.ilk 15 gün ıkınmak yasaktı zaten.Ayrıca idrar yolu enfeksiyonu olmaması içinde hep bol su içtim,wc de evimde olduğum halde çok dikkat ettim.
Dikiş atıldıktan 3 hafta sonra, 1 saatliğine kordona ( oturdum yürümedim) çıkmıştım.
Sonrasında 15 günde bir ya bebek için ya da bi hava alalım diye dışarı çıktık eşimle ama hep temkinli yavaş hareket ettim.Zaten büyüdüğü içinde istesem de hızlanamıyorum 😂
Doğumum şuan normal doğum olarak gözüküyor.Dikişler ya doğum anında sancı gelince, ya da 38-39. Hafta gibi alınacak.