Aybam Arkadaşlar rahim ağzı kısalığı yaşayan bilen var mıdır vajinadan fitil kullanmak bebeğe zarar verir mi napsam?
esratpl Aybam doktorun verdiyse kullanabilirsin,eğer kısalık ciddi seviyedeyse serklaj oluyorsun 🌸 ben yarın olacağım🥲
vuslat_ekimde Aybam niye zarar versin ki bebeğe öyle olsa doktorunuz vermezdi rahim ağzı kısalığı ciddi bi problem
Meldaaa Aybam merhaba ben rahim agzi kisaligi yaşadım, doktor progestan verdi rapor verdi ve cinsel iliskiyi yasakladi bir ay dikkat ettikten sonra rahim agzım normale dönmüştü , geçmiş olsun
BorasMom Aybam ben 20.haftaya kadar kullanmıştım fitil iğnede 30.haftaya kadar kaç mm denildi rahim ağızı için vajinadan mı kontrol edildi ? Aynı sorunu yaşadım üstten bakınca ölçüm hatası oluyor başka doktora gidip vajinal bakıldı normal çıktı çok şükür 32.haftadayım
TugceBelis Aybam rahim ağzı kısalığında cinsel ilişki en başta yasaklanır hemen iki gebeliğimde de yasaktı sizin kaç ölçüldü risk durumu nedir bilemiyorum doktorunuza muhakkak danışın derim
BorasMom Aybam alttan baktırmalısın benim üstten 23 mm denildi sonra ben doktor değiştirdim alttan bakıldı ve 35 mm normal çıktı çok kötü olmuştum o 2 3 gün içinde sende alttan baktır rahim ağızı kavisli çünkü dik ölçülmez
vuslat_ekimde Aybam rahim ağzı 25 mm altına düştü mü sıkıntı bence biraz istirahat edin ben serklaj oldum açıklıkta vardı bi araştırın
TugceBelis Aybam ilk gebeliğimde de vardı ikincinde de aynı sıkıntı çıktı 33.haftama kadar yatmadan önce 2 tane fitil kullandım ben bebeğe hiç bir zararı yok aksine bebeği tutması ve rahim ağzının açılmaması için kullanılması lazım karından yapılan ölçüm hatalı olabiliyor vajinal kontrol yapılması ölçüm için en sağlıklısı umarım sonraki kontrollerinizde uzamış olur değişebiliyor çünkü
Aybam TugceBelis ya bana ne kadar kısa olduğu söylenmedi alttan da baktırmadım çok kısa değil bunu önlemek içim kullan dedi de bakalım
TugceBelis Aybam ilk gebeliğimde de vardı ikincinde de aynı sıkıntı çıktı 33.haftama kadar yatmadan önce 2 tane fitil kullandım ben bebeğe hiç bir zararı yok aksine bebeği tutması ve rahim ağzının açılmaması için kullanılması lazım karından yapılan ölçüm hatalı olabiliyor vajinal kontrol yapılması ölçüm için en sağlıklısı umarım sonraki kontrollerinizde uzamış olur değişebiliyor çünkü
Akkoyu Aybam 29. Haftada agrıyla gitmiştim vajinal muayene sonucu rahim ağzı kısalığını söyledi ilişki yasakladı progestanı fitil olarak kullandım 36 haftaya kadar . iki gündür kullanmıyorum artık bırakmamı söyledi
Ankakusu35 Aybam kaç çıktı sizin ölçümlerde acaba bende bugün fitile başlıyorum 27 çıktı benimde 21 haftalığım
Aybam Ankakusu35 18. Haftalık bana kaç çıktığını söylemedi ama çok değil dedi sıkıntı olmaması iÇin engelliyoruz dedi
TugceBelis Aybam düşük bir risk görmüş olmalı o zaman doktorunuz bir sonraki kontrolünüz de yinede bir danışın derim ama fitili düzenli kullanın muhakkak