Evettt kızlar bende doğurdum hep buraya yazıcağım doğum hikayemi merak ederdim başkalarını okurken yazma sırası bana geldi. Biraz uzun olucak şimdiden haberiniz olsun. Rabbim herkese de kolaylıklar versin.
7 Haziran da 40+3 oldum doktorum günün geçti kendiliğinden gelmezse( çayında dar iki parmağım zor giriyor çocuk nasıl çıksın demişti muayenede) suni veririz normal olmaz sezeryana alırız ama bir gece bekleriz hastanede dedi. Suni verip normal doğum olmazsa da boşuna sancı çektim diye üzülme vücudun da bebekte kendini normal doğum yapmış gibi hisseder hemde sütün daha çabuk gelir dedi. Doktorumuza güvendigimiz için kabul ettik. Muayenede açılma yok nst’de sancı da çıkmıyor doktor yatışımı yaptı. Odaya çıkınca yarım saatte bir saatte bir sürekli nst’ye bağlıyorlar ama hiç bir tık yok 8 -16 falan çıkıyor sancılarım. Akşama 5-6 gibi ebe alttan bir şey soktu ip gibi açılma olursa kolaylaştırır dedi yarın sabahta suniye başlarız dedi. Açıkçası hiç suni sancı almak istemiyordum. Akşam 9 gibi sırtım da kürek kemiklerimin orda ağrı hissediyorum ve yatamiyorum eşime diyorum ki sürekli yatmaktan sırtım ağrıyor hemşireye söyle nstyi çıkaralım dedim hala sancı yok bu arada ( bu sırada annem anlamış ama telaş yapmiym diye birşey dememiş) birde burda aklıma gelmişken soyliym yanınızda kimle rahat ediyorsanız o kalsın. Benim kaynanamda vardı hiç birşeye yardımcı olmaz öyle oturup bakar Allah’tan ektim geldi aldı da rahat ettim. Yataktan kalkıp biraz yürüdükten sonra kasıklarımda ve sırtımda hafif hafif ağrı hissetmeye başladım. Eşimden başka birine de bişey demiyorum sancı başladı dersem kaynanam doğumu görmeden gitmez diye. Ama en sonunda dayanamayıp ben artık sizden müsade istiyorum deyip gönderdim kaynanamı canım eltim götürdü. Asıl bundan sonra başlıyor.
Hemşire nst’ye bağladı sancılarım 80lerde falan ben baya sancı çekicem sandım açılmama baktı açılma yok dedi. Doktorum enerji içeceği vermişti onu içiyorum sürekli yürüyorum eğiliyorum falan . Annemle eşime ikinizden biri uyusun gece uzun olucak heralde sonra digeriniz yatarsınız dedim. Eşim annemi yatırdı bizde eşimle odada yürüyoruz hareket ediyoruz sancılarım çoğaldı bir anda. Saat gece 12.30 gibi beş dakikada bire düştü sancılarım . Sonra lavaboya gittim kanamam vardı hemşireye haber verdik açılmama baktı güzel başlamış açılma dedi. Biz hareket etmeye devam ediyoruz hiç durmadım sonra sancı gelince yatağa uzanmıştim birden suyum geldi korktum hemşireyi çağırdık açılmaya baktı ben nöbetçi doktoru çağırıp geliyorum dedi suya girebilir miyim dayanamıyorum dedim tamam dedi . Yatakta kalktım midem bulanmaya başladı eşime hayiflaniyorum klimayı açtık çarptı işte üşüttüm diyorum benim af edersiniz öğürme sesime annemne oldu dedi eşimde kustu hala midesi bulanıyor deyince annem doğum başladı o zaman dedi. Yine duşa girdik sırtıma belimden assasina su tutturdum . Hem mide bulantısı hem sancı birde acayip şekilde ıkınma hissi geldi ( hikayelerde okurdum ama ne alaka içten nasıl ıkınma hissi gelir derdim hemde fena geliyormuş haberiniz olsun :) ) doktor ve ebe geldi doktor açıklığına baktı ve hemen dogumhaneye götürün dedi sedye istediler vakit kaybetmeyin gelmek üzere deyip yatakla götürdüler beni. Bunların hepsi yarım saatte oldu ben dogumhaneye girip saate baktığımda saat 12.57.
Çatala yattım doktorum geldi çok şaşırdım hiç bu gece beklemiyordum dedi aferin çok güzel diyor çok güzel motive etti ikinmami söyledi yapamıcam diyorum bence sancılar dan çok catalda ikinmasi zor geldi gaz veriyor falan en sonunda kuvvetlice ikindim. Başı çıktı sonrası zaten kendiliğinden oldu. Bebeğinizin tamamen çıkıp kucağınıza aldığınızda hissettiğinizeo duygu mükemmel bütün ağrı acı çekilen sancılar hepsi gitti aklınıza bile gelmiyor. Eşim geldi kordonu kesti. Bebeğim kucagimda eşim yanımda sağlıklı herkes daha huzurlu bir ortam yoktu yani. Bebişim 3.580 51 cm doğdu bu arada . Çatım dar olduğu için dikişim de fazla oldu ama zorlamadi doğumdan sonra beni. Şuan 56 günlük oldu kızım. Anca fırsat bulup yazabildim. Sorularınız olursa hepsini cevaplayanilirim. Rabbim herkese kolay ve tek avazlik doğumlar nasip etsin. Sağlıkla kavuşursunuz inş bebişlerinize.