Herkese selamlar kızlar🌹 öncelikle şunu söylüyim daha önce buraya hassas içerikli doğum hikayemi yazmıştım ( 35 haftalık bebeğim karnımda kalbi durup sezaryen olmuştum ) hepinizi ağlatmıştım 😢 hepiniz de bana dua edip bu sefer pozitif hikayeni yazacaksın inanıyorum diyerek beni rahatlatmıştınız💕 o gün bugünmüş🥲
Dediğim gibi 2020 Mayıs da ölü doğum yaptım sezaryen oldum tüp bebekti bebeğim. Dondurulmuş başka embriyolarım da vardı. Sezaryenden 5.5 ay sonra dondurulmuş diğer embriyolardan birini transfer ettiler ve 2020 kasımda hamile haberimi aldım tabi ki korkarak geçti 9 ayım. Öyle böyle derken benim 34. Haftalardan sonra cok fazla yalancı sancılarım oluyodu nst de sancı 10 çıkıyordu ama benim hissettiğim çok fazlaydı 36. Haftada kasılmalarım başladı yakın takibe aldı doktorum. Son kontrollerimden birinde doktoruma ssvd mümkün mü dedim yaparım bu benim işim ama sana yapmam dedi. Bu tür hastaların evde bekleyen çocukları var kendini avutacağı, ama senin hem yok hemde böyle acı bi kaybın varken risk almam dedi bana da mantıklı geldi söylediği. Peki sezaryen günü alabilir miyim dedim 10-15 Temmuz arası dedi benim doğum günüm 15 Temmuz olduğu için 15 ine günümüzü aldık eve geldik. Yavaş yavaş temizlik vs hallettim ama günde 5-10 defa sancım oluyordu. Neyse ayın 14 ü oldu sabah sancıyla uyandım kalktım evi temizledim 😂 temizlik sırasında farketmedim ama sancı aralıklarım cok sık ve düzenliydi akşama kadar sancı çektim akşam 5 gibi doktorumun hemşiresini aradım bana dedi ki hemen gel bakalım belki eski sezaryen yerine baskı yapıyordur dedi öyle deyince korktum ve hemen gittik yoksa ben ne de olsa ertesi gün doğum olacak diye sancılara dayanıyordum😂 kliniğe geldik nst bağladılar direk sancım çıktı cok yüksek ve cok sıktı doktorum gelip baktı ve hemen doğum dedi o anda beni ağlama aldı tabi😂 apar topar hastaneye geçtik benim yolda belim kopacaktı ama öyle cok sancım vardı akşam saat 19.31 de ameliyathaneye alındım spinal yapıldı hiç bi ağrı sızı yok sonra bacaklarım ısındı beni yatırıp sondamı taktılar doktorum geldi ben herşeyi gissediyorum dedim dokunma hissedersin ama ağrı sızı olmaz dediler ben ne zaman kesecekler diye beklerken 19.37 de karnıma deli gibi bastırdılar o zaman canım cok yandı. Bi baktım yanımdan yeşil örtü içinden minik bir kafa geçti gitti ne bebeğim ağladı ne de bana gösterdiler cok korktum sonra hemşire müdahale edince ağlamaya başladı hemen temizleyip bana getirdiler öptüm kokladım allahım ne büyük nimet ♥️ sonra babasına götürdüler üstünü giydirdiler baya bi aşağı inmiş kafasını zor çıkarmışlar o yüzden ağlamamış birazda sonradan oksijen verdiler ama cok şükür toparladı♥️ bana gelecek olursak gerçekten normal doğum yapsam bu kadar kolay geçirmezdim. İlk ayağa kaldırdılar inanır mısınız ne karnımda ağrı oldu ne bişey dimdik kalktım kimse kolumdan tutmadan tek başıma yürüdüm. Ve yarım saatte bir kalkıp yürüdüm ikinci yürüyüşte gazım çıktı üçüncü de tuvalete çıktım hemşire şok oldu yatmayın bol yürüyün ben taburcu olup eve geldim yere bağdaş kurup çocuğumu emxirdim düşünün. Üstelik iki sezaryen arasında 14 ay olmasına rağmen çok şükür ne ağrı ne sızı hiç bişey yaşamadım
Gelelim tavsiyelerime 💕
- depend cok iyi
- Bol bol enzirin sütünüz gelmese bile emzirin benim sütüm taburcu olduğumun ertesi günü geldi mama ile destekledik ama sürekli emzirdim cok şükür şimdi mamayı kestim sadece anne sütü alıyor
- Yanınıza bez bol alın yaz günü olmasına rağmen kalın battaniye alın cünkü bizden istediler ilk doğduğunda sıcak tutmak için
- Beyaz zıbınlardan bol alın kaka çiş çıkıyor cünkü
- Ben yanıma 3 takım kıyafet aldım bebek için bir takım da evden getirttik ama 3 yeterli gibi
- Sarılık olmadı yavrum cok şükür cünkü ben alarm kurdum gece gündüz 1 saat veya 1.5 saat arayla emzirdim hep. Her emzirmeden sonra gazını çıkarıp yatırdım
- Rezene ve tohum kimyon çayları demleyip içtim.
- Kuru soğan süt yapar dediler bana bol ye dediler ama gaz yaptı ben genelde herşeyden yiyorum ama bol su içiyorum
- doktorum korse için sezaryenden 1 hafta sonra kullan demişti ama zatwn cok şükür hiç gerek kalmadı ameliyattan çıktığımda karnım dümdüzdü hemde cok sıcaktı kullanmadım
- Son olarak kilonuzu asla dert etmeyin 80 ile hamile kaldım 91 kilo ile doğuma gittim. Bebeğim 3250 doğdu eve geldiğimde 88 dim bir hafta sonra yavaş yavaş ödem attım şu an 83 kiloyum hala da veriyorum
Bütün isteyenlere rabbim nasip etsin hamilelerinde sağ Salim kavuşmasını nasip etsin inşallah. Bana dua eden herkesten de Allah razı olsun♥️🌹