Kızlaarr hala inanamıyorum 4.haftadan başladığım happymom yolculuğum doğum hikayemle sonlanıyor 😄 uzatmadan başlayayım, 25 Temmuz günü sabahtan kocaaa evi güzelce silip süpürdüm,ırmak kenarına gezmeye gittim yetmedi akşam üzeri yürüyüşe çıktım. Bu arada kendimi de yokluyorum ama ağrı sancı adına tık yok. Sadece bir gün önceden şeffaf sümüksü bir akıntı gelmişti ama şeffaf olduğu için nişan mı değil mi ondan bile emin değildim. Neyse gece oldu kuzenlerle uno falan oynuyorum hala oyun derdindeyim 😂 hiç ağrım falan da yok ama sabaha doğururum ben dedim kuzenlere birden 😄 oyun Faslı bitti gece güzelce duşumu alıp temizlendim yatağıma uzandım derken birden karnımdan GÜP diye bir ses geldi ki ben şok. Çünkü çok kuvvetli bir sesti karnımın üstünden nevresim hareket etti o sesle birlikte ama nasıl korktum anlatamam. Dedim bebek kafasını kesin bi yere vurdu yoksa bu sesin başka açıklaması olamaz. Sonra yataktan doğrulmamla birlikte hafif ılık ılık bi şeyler aktığını hissettim. Ama çok az sızıntı şeklindeydi bi kaç sefer böyle akmaya devam etti hafif de karnım ağrımaya başlayınca ben uyandırdım kayınvalidemle annemi. Ağrım sıklaşmadığı için hastaneye gitmek istemiyordum ama bizimkilerin ısrarına dayanamayıp çıktık yola. İyi ki erken gitmişiz diyorum ama tahliller formlar nst derken gece 12 30 da gittiğim hastanede saat 4 olmuştu. Muayene ettiklerinde açıklık 3 cmdi. Yatış verildi ama ben de hala hafif adet sancısı gibi ağrılar vardı. Hemşireler öğlene doğru ancak doğum olur dediler. Hem doğum yapacağım hem muayene olduğum odaya geçtim. Sonra birden benim sancılar artmaya başladı üstüne yan tarafta başka kadının sesi geliyor doğum yaparken Allahım yardım et diye ben iyice gerildim. O ana kadar o odada doğum yapacağımı bile bilmiyordum beni başka yere alacaklar sanıyordum 😂 neyse sancılar artmaya başlayınca beni de bağladılar hemen nst ye bir yandan da hemşireleri darlıyorum doktorum ne zaman gelecek diye. Doğum başlayınca haber edeceğiz deyip gittiler odadan. Kısa bir süre sonra kendimi bağırmaya başlarken buldum. Kimse gelmiyor gelsinler diye daha fazla bağırıyorum derken birden ıkınma hissi gelmeye başladı. Ikınmam geliyoooor diye bağırmamla ebenin ve hemşirenin başıma gelmesi bir oldu. Bi muayene ettiler herkes şok. Tam açılma diye birbirlerine fısıldadıklarını duydum. Doktorum hala ortada yoktu çünkü ebelere göre doğum öğlen olacaktı ve haber verilmemişti. Artık bir önemi de yoktu çünkü. Doktorum gelmezse gelmesin doğurtun beni diye bağırıyordum 😂bir kaç defa sağlam şekilde ıkındım ve 06:40 geldi minik paşam. Yani sadece saat 4 den 06:40 a kadar sancı çektim ve 2 buçuk saatte aldım yavrumu kucağıma. Hemşireler ebeler ailem herkes çok şaşkındı. Şimdi geleyim tavsiyelere ;
hareket çok önemli kızlar ben hiç durmadım resmen bu süreçte ve gerçekten birden bire açılmam oldu. Ben bir tane 10 luhastane Çıkışı ayrıca iki tane takım almıştım ama az geldi açıkçası bir takım daha koysam iyiymiş. Yaz anneleri Müslin bez kesinlikle en az 3 tane koyun. Kendime de iki tane pijama takımı koymuştum ama ekstradan bir tane daha alt pijama koyulabilirmiş
Onun dışında bir paket depend kilot ihtiyacınızı karşılıyor ekstradan koymaya gerek yok bence. İki tane emzirme sütyeni almıştım yanıma ama pek kullanışlı bulamadım açıkçası onları da
Sıcak çay kahve için termos ya da kettle da çok büyük ihtiyaç bence. Sonra evden getirttim.
hemen sütüm gelmedi benim o yüzden yanınızda mama bulundurabilirsiniz.
şimdilik aklıma gelenler bunlar. Allah herkese kolay doğumlar nasip etsin. Sorularınız varsa sorabilirsiniz 💕