Hiç doğum belirtisi olmayanlar merak etmeyin benimde hiç yoktu. 39+4 28.07.2021 gündüz tuvalete girdim hafif kasık ağrım vardı kanama gördüm. İlk dogumumda böyle başlamıştı. Hastaneye gittim sancılar düzensiz açılma yok gelen kanama açılma kanamasiydi. İlk dogumum çok uzun ve zorlu bir surecti. Bunda yaşadığım sancılar hafifti bu yüzden doğumum basladigina inanamadim. Doktor sen daha çok rahatsın yatirmayalim git sancilarin 5 dakkaya bir olunca gel dedi. Eve geldim duş aldım birşeyler yedim sancılar bayağı arttı ve 3 dakkaya bir gelmeye başladı. Ankara şehir Hastanesi’ne gittim 11 buçukta acilden giriş yaptım açıklık 2 cm di. Doğum katina ciktigimizda sancılar artmış açıklık 5 cm olmuştu. Doktor ultrasona koydu ve bebeğin başının büyük kilosunun 4100 Gr olduğunu bebeğin başı kanala daha fazla girmeden acil sezeryan olmamı söyledi. Ne yalan Söyleyim benimde gözüm korkmuş ve sezeryan olmak istiyordum. Okuduğum hikayelerden dolayı korkuyordum normal doğumdan. Ya bebek strese girerse kaka yaparsa yada kordon dolanirsa. Birde sürekli devam eden yeşil akıntım vardı enfeksiyon bebeğe bulasirsa. Devlette sezeryana çok zor alıyorlar diye duyduğum için umudum yoktu.. Doktor hemen sezeryan deyince çok sevindim . Hemde sancılar beni korkutmustu dayanamicam heralde diyordum. İlk dogumum 3269 Gr olduğu halde dikişim çok fazlaydi. Bu kiloda bebeği normal nasıl dogurcam diye korkmustu. Normal doğum gözüktüğü için karnimda toktu ama bir sorun olmadı. 00.15 te sezeryana girdim belden uyusturmali. 00.30 da bebeğimin sesini duydum hicbirsey hissetmedim ne cekistirme ne baş ağrısı ne mide bulantısı. Bebeğim 3750 Gr doğdu. Sadece ilk kalkış çok zordu. Normal ve sezeryan doğum yapmış biri olarak sezeryan doğum bana çok kolay geldi.