Vera18 Merhaba arkadaşlar kafama bişey takıldı size sormak istedim. 29. Haftadayım şeker ölçümü yaptırmadım kan testlerinde ki şeker değerlerim de hep düşük çıkıyordu bir sıkıntı yok. Zaten dikkat ediyorum öyle çok tatlı sağlıksız şeyler tüketmiyorum. Bebeğim 3 hafta öncesinde 1 hafta geriden geliyordu hatta gebelik başından beri geç döllenme diye adet tarihini geriye çekmiştik. Bu hafta kontrole gittiğimde 1 hafta öne geçmiş bebeğin kilosu da 1200 gr çıktı. Bir anda böyle olması normal mi acaba şekerle ilgili falan bir durum olabilir mi 🤔 bu aralar etrafımda gebelik şekeri olan çok kişiye denk geldim biraz tedirgin oldum açıkçası. Şekerim varsa nasıl ögrenirim ya da öyle olsa doktor kan testlerinden anlar dimi?
zehranurr Vera18 yaptırmamanız hata olmuş. Harikaaa, sağlıklı, müthiiiş gebelik geçiren, dikkat eden bir çok gebeninde maalesef gebelik şekeri çıkıyor. Çok okudum burada.
HelensMom Vera18 gestasyonel diyabet tanısı için altın standart 75gr şeker yükleme testidir. Benim kan sonuçlarım da hep normaldi açlık kan şekerim tokluk kan şekerim hba1c değerim normaldi. Şeker yükleme testi ile diyabet tanısı aldım 3haftadır diyet yapıyorum. Bu konuyu doktorunuz ile görüşün gereken tetkikleri yaptırın. Zaten çoğunlukla diyet ile başlanıyor insülin gerekmedikçe verilmiyor dikkat ettikten sonra korkulacak bir şey yok ancak önemli bir durum elbette
[silindi] Vera18 sorduğunuz soruyla alakasız ama geç döllenme olduysa adet tarihinin geri değil de ileri çekilmesi gerekmiyor mu ?
Hazeleyes_ Aç iken ve tok iken kan şekerini evde ölç yada aile hekimi ölçüyorsa oradan ölçtür. Beyaz ekmek makarna pilav tatlı şekerli içeçek kola meyveli soda meyvesuyu meyve yememeye dikkar edin
Vera18 zehranurr daha önceki gebeliğimde 2 gün üst üste yaptırdım ama bulantılarım oldugu için 2sinde de kustum yani boşuna o şekerli şeyi içmiş oldum ve değerlerim hiç doğru çıkmadı. Şimdi hastanelerde saatlerce 1.5 yaşında bir cocukla o eziyete tekrar katlanamayacağım için yaptırmadım açlık ve tokluk şeker değerlerim normal doktorumun bilgisi vardı.
Vera18 HelensMom teşekkür ederim bilgilendirme için. Daha önce bir şeker rahatsızlığınız var mıydı gebelikte mi oluştu acaba?
Vera18 [silindi] pardon yanlış yazmışım siz söyleyince farkettim 🙈 evet 1 hafta ileri atılmıştı şimdi haftasını yakalamış hatta daha önde çıkıyor
HelensMom Vera18 gebelikte oluştu, bende yoktu ailemde de kimsede yok, kendim de zayıf bir insanım şuanda 59kiloyum 29.haftamdayım