Nagehann1 Kızlar müsait olamadigim için ikili testi yaptiramiyorum, iki hafta sonrası için randevu alabildim 14 haftalık olacağım o zaman da, ikili test için çok mu geç kalmış olurum?
Sevincbakir1 Nagehann1 bence yaptırmasanda olur. Kafa karıştırmaktan baska bir sey değil. Yine de sen bilirsin elbette ama tamamen olasılık veriyor net bir sey değil riskli cıkan bebeklerin coğu maşallah sağlıklı doğuyor beya risksiz cıkan bebeklerde doğunca sıkıntılar oldugu görulebiliyor. Ben yaptırdım riskli bi sonuc cıkmamasına rağmen doktor saçma sapan korkttu beni yaşın cok genç yaşına göre riskliye yakın buldum dedi bi test onerdi kandan bakılıp yurtdısına gönderiliyormus ama ücreti baya külfetliymiş. Bende tabi ne ne değil 12.haftalarımda tam bilmiyorum cok korktum 1 ay kafama taktım. Başka doktorlara gittm hayır bu sonuclar normal hiçbir sıkıntı yok dedi cok şükür sonra ultrasonda ölçümlerine baktı ölçümlerimiz çok güzel sana 3lü 4lü test falanda yapmayacağım dedi. Yani eğer allahtan ne geldi kabulsen yaptırma ama yok yine de yaptıracağım dersen iki hafta sonra 3lü zamanın gelmiş 16 haftanda 3lünü yaptır ya da 4lünü ama kesinlikle bi olasılık bir hormondan bakılıyor ve anne adayı kilolu olma durumu bile bu hormonu etkileyebilir. En güzeli ultrason ölçümleri ve detaylı ultrason
Alone Nagehann1 gittiğinizde hafta olarak geç kalmış olmuyorsanız yaptırın. Ben ikili tarama sayesinde bebeğimin down sendromlu olduğunu öğrendim. Sonrasında amniyosentez ile doğrulandı. Aldırmayacağım bebeği ancak önceden öğrenmiş olmam psikolojik olarak da kendimi hazırlamamı sağladı. Detaylıya göre bebeğim sağlıklı detaylıya güvenseydim doğurunca öğrenecektim anca. O da büyük şok olurdu benim için. Herkes de sorun olacak diye birşey yok tabi inş bebeğiniz sağlıklıdır ama sadece önemini anlatmak istedim. Sağlıkla alın yavrunuzu kucağınıza
poyrazinannesi3547 Nagehann1 eger 14 haftalıkken oluyorsa yaptırın çünkü gereksiz testler değiller en azından içiniz rahat eder zaten kan alınıyor birde ultrasonda ölçüm yapılıyor tabi yine siz bilieşiniz ama bi şey varsa doğumda ona göre tedbir alınır Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah ben yaptrdm düşük risk çıktı yine siz bilirsiniz tabiki
Nagehann1 Sevincbakir1 teşekkür ederim ilk gebeliğim olduğu için biraz tedirginim açıkçası yaptırmamak en doğrusu galiba.
Nagehann1 Bir aydır da gidemiyorum doktora merakta ediyorum bebeğim iyi mi değil mi tedirgin oluyorum. Ne sıklıkla doktora gitmek doğru olur aceba ?
demirmommm Nagehann1 İkili test yaptırmıştım ben diğer testlere göre daha güvenilir olduğu söyleniyor yani üçlü ve dörtlü teste göre ama hepsi bir ihtimal olarak sonuç veriyor net sonuç vermiyor. Bence zamanınız geçmediyse hastaneye gittiğinizde yaptırın. Sonra da en önemli olan detaylıyı beklersiniz. Doktorum bana da ayda bir demişti ama ben dayanamadım mutlaka 2 haftada bir gittim.Bence ayda bir çok uzun bir süre.
Sevincbakir1 Nagehann1 ben yaptırmama taraftarıyım. Ne yalan söyleyeyim 2lide yaptırmayacaktım ama bi an gaflet işte yaptırayım dedim. Ama 2li test için geç kalınmış. 3 lü 1 2 hafta sonra yaptırabilirsinz. Ayda birde mutlaka gidin foktora bence benımde ilk gebeliğim doktorunuza gidersiniz bu hafta en doğru bilgiyi o verecektir tabiki size. Sonrasında belki 10 gun içinde gidişlermiz kontrol diye geçtiği için 10 gun içinde tekrar gidip 3lü testinizi yaptırırsınız