Ayse-24 Çok merak ettiğim bi şeyleri size sormak istiyorum güzel anneler güzelce açıklıyorsunuz çünkü yardımcı olursanız sevinirim ☺️Ekim sonu inşAllah Doğum olacak 1- tulum aldım ama içine ne giydirmeliyim bilemiyorum. Çok kalında değil ince de değil. Sadece uzun kollu zıbın yeter mi yoksa içine başka bişey giydirmek lazım mı ? 2-alt üst takımların da yine içine zıbın dışında bişeyler giydirmek lazım mı ? Mesela alt kısmına tayt üstüne bu Takımları mı giydirmeliyiz ? 3-bir de patikli altlar da ayrıyetten çorap giydirmeli miyiz ? Üşür mü ayakları ? Siz giyim sıralamasını nasıl yaptınız yada nasıl düşünüyorsunuz ??
MercimekveAnnesi16 Ayse-24 benim bildiğime göre yanlışsam düzeltin beni arkadaşlar ! Tulumların içine kısa veya kolsuz body giydiriliyor patikli altların içine yada üstüne ekstra ilk zamanlarda çorap giydiriliyor yine alt üst takımların içine body giydiriliyor ama belli bi zaman 40 çıkana kadar derler sonrasında ayarlayabiliyorsun zaten denildi bana
kkuubbrraa Ayse-24 3. bebeğim ekim sonu doğacak nasipse inşallah ben içine kısa kollu zıbın üstüne tulum şapka eldiven koydum tulumu e bebekten aldım ayaklı degil normal çorap şeklinde ayak kısmı daha rahat oluyor zaten battaniyeye saracaklar odaya gelince de müslüm kundak üstüne kalın battaniye sarmayı düşünüyorum
Mom54544 Ayse-24 evine bağlı sanırım benim evim yaz kış çok sıcak öyle kat kat giydirme durumum olmaz gibime geliyo tulumların içine bı kısa kollu zıbın ve külotlu çorap yeterli olur bence eğer evin soğuk oluyosa Ekim ayında falan ben tulumları kısa kollu altına bişey giydirmeden giydirmeyi düşünüyorum 40 i çıktıktan sonra tabi ilk zamanlar ince külotlu çoraplar la giydiririm cunku aşırı sıcak evim pişik olur çocuk patikli altlarin içine burda birisi külotlu çorap giydiriyodum demişti mantıklı gelmişti ne çıkar içerde toplanır çorap nede üşüdü mu acaba demezsin
gokcekocyigit07 Yani bildiğim kadarıyla biz nasıl giyiniyorsak bebek de ona göre bir tık daha kalın giyinmeli 😊 ama tabi şehirde önemli mesela ben Alanya’dayım buralarda kış da öyle çok zorlu değil, tabi daha tecrübeliler yazsın da hep birlikte öğrenelim 🤗
Ayse-24 Mom54544 bende kilotlı çorapları doktorlar önermiyor diye okumuştum. O biraz benim kafamı karıştırıyor tayt gibi mi olması lazım yoksa kilotlu çorap gerçekten rahat olur
sedaa_aa Ayse-24 ben alt üstlerin ve tulumlarım içine banyo sonrası uzun kollu zıbın banyo yaptırmadıgım günler yarım kollu zıbın giydiriyordum. Hiç öyle alta ayrıca iki kat giydirmedim zaten sürekli yatacak üstü örtülü ya da kundakta oluyor inanın çocukları bunaltmaya hiç gerek yok. Ayak önemli patikli alt giydirdiğimde içine de çorap giydirdim
Ayse-24 sedaa_aa teşekkür ederim ☺️ Sanırım bende böyle ayrıyetten çorap giydireceğim ilk zamanlar ayakları çok üşüyormuş sanırım. Çorap sayımı arttırmalıyım o zaman ☺️
sedaa_aa Ayse-24 çorap zıbın ağız mendili müslin örtüler en çok kullandığım şeyler sık sık makine çalıştırmazsınız çokça alırsanız
Ayse-24 sedaa_aa çorap 6 tane aldım ama hoşuma gittikçe alıyorum daha alacağım inŞAllah. Ağız mendili de 20 tane aldım daha almalı mı ? Müslin de 3 tane yeterli mi sizce 🤔
Ayse-24 kkuubbrraa benim kızım olacak ☺️ Duruma göre tayt yada kilotlu çorap karışık giydiririm diye düşünüyorum. Koz erkek ayrıldığını bilmiyordum
sedaa_aa Ayse-24 ağız mendili yeterli çorap İçin de söyle söyleyim ilk zamanlar çok kirlenmiyor zaten yıkasanız da hemen kuruyor çok fazla almanıza gerek yok maksimum 10 tane çorabımız vardı o zaman. Ağız mendili 20 yeterli diye düşünüyorum. Müslin örtülerden iki tane daha alabilirsiniz. Ben bir tanesini pusetin içine seriyorum pusetin pedleri çok terletiyor terini emsin diye. Bir tanesiyle banyodan sonra kurulama yapıyorum havlunun içine koyup ilk kurulamayı onunla yapıyorum sonra havluya geçiriyorum daha iyi kurulamıyor. Bir tane evde üzerini örtmek için kullanıyorum bir de dışarıda üzerini örtmek için. Üzerini dışarıda örttüğümü eve gelince hemen yıkıyorum. Bir de yenidoğanken müslinle kundak yapıyordum. Yolculuğa çıktımızda arabanın camına takıyorum sırtının terini kuruluyorum valla faydası sağlamakla bitmez 😅
GKP22 Ayse-24 normalde siz ne giyiyorsanız bir tık fazla giydirmeniz gerekir ama evin sıcaklığını yatarken üstüne gelen battaniyesini vs düşünmek gerekir benim oğlum sıcağı hiç sevmezdi bunalır uyumazdı üşüyüp üşümediğini anlamak için kıyafet gelen yerlere dokunun eğer soğuksa üşüyordur ilk zamanlar deneyin baktınız patikli tulumla üşüyor içine ince çorap giydirin
Ayse-24 sedaa_aa oooo o zaman müslin 5 tane falan almam lazım demek ki. Hem yerde kaplamıyor. Teşekkür ederim ☺️