Eldarova Herkese merhaba. Ayın 5ı sezeryan olucam cati darligim oldugu icin. Ama cok korkuyorum ameliyyatdan kesilmekden, sonraki ağrilardan ve sonraki donemden( lutfen sezeryan olanlar yorum yazsin( kendimi sakinleşdiremiyorum
YarenG Eldarova korkma hiç sadece ilk ayağa kalktığında yoğun ağrı hissedeceksin sonrasında inan öyle aman aman bı ağrısı yok ben kendi kendime tuvalete gidip geliyordum sadece yatmaya alıştırma kendini spinal olmuştum
Fatma272727 Eldarova ben iki kez sezeryan oldum Allah nasip ederse 3.kez sezeryan olcam bak ilk beline igne vutuyolar seni yatiriyorlar doktor geliyor seninle konusuyor nasilsin falan diye ben iyiyim demeden bebegi annesine gosterin dedi kesildigini dikildigini biliyorsun ama hic aci yok sonra kizi gosterdiler bana baktim uyumusum uyandigimda odaya gidiyordum beni yataga yatirdilar biraz sonra kizim geldi gordum onu tekrar bir saat falan sonra agrim oldu serum verdiler hemen sonra serum bitti tekrar serum aksam oldu doktor yavas yavas yuru dedi ilk ayaga kalkarken hafif basim dondu sonra oturdum azicik annemin yardimiyla sonra cesaret edip yurudum sonra sondayi cikardilar tuvalete gidip geldim afedersin gazimi cikardim sivi seyler yemeye basladim buyuk tuvalete de gidince herseyi yiyebildim oyle asiri derece abartildigi kadar zor deil ikinci sezeryanda hic bilmedim sukur 9 sene aradan sonra 3.bebegime hamileyim doktor normal dogum sansin yok dedi bende hazir sezeryan olmusken tupleri de baglatacam🙂1 kiz bir erkek yeter bence 2.bebegim bebekken vefat etti Allahin takdiri
dereninannesi38 Eldarova bende 5 gün önce genel anestezi ile sezeryan oldum bende çok korkuyordum ama öyle yada böyle bu çocuk benden alınacak dedim ve sakin kalmaya çalıştım. Ameliyat süresince hiçbişey hissetmedim sonrasında odaya çıkınca biraz agrım oldu yürümek için ayağa kalktığımda da oldu. Ertesi günü eve çıkıp geldik ve 4 gündür pek oturup dinlendim sayılmaz ama ona rağmen ağırlarım gün geçtikçe hafifliyor. Yani sakin kal bebeğini kucağına alınca agrı sızı hiçbişey görmüyor gözün canım 🌸
Nilaylks Eldarova Haziran’da spinal sezeryan oldum ameliyatta hiçbir şey hissetmedim sadece bir kez bastırdılar ama ağrı bşr şey yok ilk ayağa kalkarken zor oldu ağrısından ama bir defa kalktım mı bir daha o ağrıyı çekmşyorsunuz yürüyüş ile geçiyor bolca yürüyüş yapın ne kadar yürürseniz o kadar erken toparlarsınız gazını çıkarırsınız gaz için hoşaf suyu götürün yanınızda bol bol gaz çıkarana kadar katı yiyecek vermiyorlar sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Sinemfidan Mümkğn okdugunda doguma kadar sürekli koş yürğ sürekli harekette bulun ben öyle yaotım ve agrım olmadı cok hafıfı oldu hıssetmedım dıyebılırım yanımdakı sezeryan olan hasta topallıyordu ben normal yürüyordum doktorolarda şaşırdı cok iyi geçti benım
Eldarova Fatma272727 Allah rahmet eylesin…İnşallah sabah erkenden gidiyorum hepinize yazdiklariniz için teşekkur ederim. Heyacandan uyuyamiyordum ama hepsini okuyunca birazda olsa heyacanimi basdirdim.
Busraaa1919 Eldarova bence ağrılardan hiç korkma sadece 3 gün çektim oda normal doğum bile olsa o ağrısı çekiliyor diye düşün ağrı kesici veriyorlar zaten ama ağrım var diye asla yürümememzlik yapma bol bol yürü okadar iyi geliyorki Allah kolaylık versin ama korkacak bisey yok bol bol oku bebeğini hayal et nasıl olup bitiyor anlamıyorsun
Selin12- Eldarova korkulacak hiçbir şey yok eğer spinal olacaksanız bol bol neskafe için ve bil bol yürüyün birde ilk ayağa kalkar ken yere bakmayın tansiyonunuz düşmesin
Bonita Eldarova korkmayın Allah’ın izniyle iyi geçer inşallah ben 2 kere oldum ikiside genel anestezi birincide hiç ağrım olmadı iş bile yapmıştım ikinci biraz ağrılı oldu ama hastanede ağrı kesici ile kontrol altına alıyorlar yürüyünce gaz çıkarınca tuvalete girince ağrılar geçiyor en başta biraz ağrı oluyor ama geçiyor
Seranad Selin12- Hayır epidural oldum. Sizde spinal yada epidural olun bence. Genel olanda canın daha çok acıyormuş sordum hemşirelere uyanması falan oluyor dedi . Bebekte az sersem gibi çıkıyor anesteziden dedi o yüzden belden uyuşturulsun istedim onun da 2 çeşidi var işte mantıkları aynı
bitanembugram Eldarova Hiç korkma girip çıkman bir oluyor bu kadar mı diyorsun zaten çoğu şeyi hissetmiyorsun o iğne sinek ısırığı gibi sondayi uyusunca takıyorlar ben sonda olduğunu bile bilmiyordum odaya gelince hasta bezi taktılar eşime diyorum çisimi falan bu beze mi yapicam yapamam diyorum sonda var ya dedi 😀 öyle anladım cikarirden acımadı pıt diye bı ses geldi sondayi almışlar zaten uyusmadan sonra ağrın geçince hemşire hemen gelip ağrı kesici vuruyor elinden geldiğince yürü yürüdükçe geçiyor ilk kalkmak tabi zor oluyor ama sonra yürüyünce anlıyorsun o rahatlığı hep kaldırın diyorsun 3. Gün ben kendi banyomu kendi evimin işini yapmaya başladım tabi sağ sola dön tamamen eğil kalk onları yapamıyorsun yardım alıyorsun
Anne3 Seranad soinal ve epidural ne demk bi anlamadım gitti😂 genel olan sanırım tamamen uyutuyorlar bi onu biliyorum spinalde belden burmalı ayık oluyorsun sanırım epidural ne demek
Selin12- Seranad ben ilk doğumumu genel olmuştum ikincisini spinal oldum şimdi yine spinal dusunuyor ama epidural ide merak ediyorum
Zhraaltun Eldarova 2019da oldum ilk kalks vs hepsini kndm yaptim ki bnm canm cok tatlidr amelyt olan bm degldm sanki sakin korkma ayaklanr ayaklanmaz yapmn gerekt tek sey boll boll yuru bn hc otrmadsn yurudum agri nedr bilmedm yürüdükce
Seranad Anne3 O da aynı belden sadece belden uyuşturunca bi aparat takıyor oraya ordan omzuna bi hortum uzatıyor eğer ağrın olursa doğumdan sonra ordan ağrı kesici yapılıyor daha etkili oluyor ilaç
Minoo01 Eldarova kesik ağrısı olmuyor. İlk ayağa kalktığın da oluyor. Yürü bolca ama dikkatli adımlar at. Yatıp kalkarken dikkat et yeter. Kesiğin ağrısı olmuyor yani diğer günler. Dikkat et yeter.
Seranad Selin12- mantık aynı ya sadece o aparat var işte. Sezeryanı benim kolay sanmam ve doğumdan sonra öyle olmadığını görmem 😁 valla 2.yi düşünemem heralde 😂
Ozlem23 Eldarova hiç korkma zaten ameliyatı hissetmiyosun bile ben belime yapılan iğneyi bile hissetmedim ki igneden korkarım ve ben sonrasında da hiç zorlanmadım eve çıktığımda her gün kızımı arabasına koyup en az bir saat yürüyüş yaptık dışarda sadece yattigim yerden kalkarken biraz ağrım oluyodu oda bir haftaya geçti bende kötü olurim diye korkuyordum ama hicbirsey oadi karnım bile bir buçuk hafta sonra inmişti hiç doğum yapmamış gibiydim