ETKILENECEKLER OKUMASIN! Merhaba bayanlar. 4 günlük taze prenses annesi olarak yazıyorum. Şuan yanımda uyuyor kızım. Ona bakınca yaşadığım tüm acıları olumsuzlukları unutuyorum.
Gelelim hikayeme; 39+2 haftalıkken yani geçen çarşamba kontrole gittiğimde doktorum suyumda azalma olduğunu bebeğimin gelişiminin yavaşladığını beklemenin bi manasi olmadigini söyledi. Gel seni yarın doğurtalım dedi. Beni bi anda korku heyecan endişe sevinç ve kavuşma arzusu sardi. Ertelemek istedim ama hem doktorum hemde ablam eşim ve yengem beni motive ederek hadi yarın kızımıza kavuşalım nereye kadar kaçacaksın diye zorladılar. Telefonda annem ve ailem buna eşlik etti. Mecbur kabul ettim. Sabah gel fitille başlayacağız açılman olmazsa suniyle destekleyeceğiz dedi doktorum. Sabah 9 gibi hastaneye yatışımı yaptık. 10da muayanemi yapti doktorum ve oo 1 cm acikligin var dogumun başlamış senin dedi. Paikolojikmen vucudum bi gunde kendi kendime doğumu başlattı sanırın :) başta sadece cook hafif adet sancisi seklinde basladi . Nst de sancilarim 90 lardaydi ama ben hissetmiyordum. Oo sanci bumuymuş diye dalga geciyodum. 12de muayaneye tekrar alindim ve acilmam 2 cmydi. Yavas ilerliyordu. muayaneden cikip odama gectik suni takıldı ve bi sure sonra suyum patladi ve asil sancilari o an yasamaya basladim. Ebelerim hep yanimdaydi. Fatma ve havva ablalarim Allah onlardan bin kere razı olsun. Onların desteği sakinleştirmesi ve öğütleri çok iyi geldi bana. Tabiki eşim yengem refakatcimdi. Her sancim geldiginde biri belimi ovarken digeri plates topunun ustunde egzersiz yaptiriyorlardi. Surekli merdiven cikip indim. Fakat git gide sıklaşıyordu sancilarim. Ailemden o kadar kisi geldiki yanima kimseyle göz teması kuramamaya başladm. En son annemi gördüm beni görünce cok kotu oldu sesinden anladim ama belli etmemeye cok calistiginin farkindaydim. Sen beni nasil dogurdun annem diye agladim. Gelene gidene kurtarin beni demeye başlamışım. Çoğunu kovmuşum odadan. Nstyi fırlatmışım, suni sanciyi sökmeye calismisim, surekli beni sezaryene alin diye bagirmisim. Tabi bunlari pek hatirlamiyorum eşimin ve cevremin anlattigi bunlar :) Akşam 5e kadar bu boyle devam etti. 5te muayane oldugumda acikligim sadece 3 cm olmuştu. O an yıkıldım ve gercekten gözümün ışığı söndü bi an. Sabır dedim Ya Rab.. 5ten sonra suniyi kestiler ve bak suan cektigin kendi sancilarin sabret bu yolun sonunda canindan can var. Kimseyi dinleyemiyordum artik. 7de tekrar muayane ve tekrar o büyük yıkıklık sadece 4 cm olmuştu. Daha fazla yazip kimsenin etkilenmesini istemem. Ama o andan sonra meryem ana otu yaptilar. Annem dualar okudu. 8e 10 vardi. Nstye bagliydim. Bi an büyük tuvaletimin geldigini hissettim tuvalete gitmek istedim yengem anladı ve ebeleri cagirdi. Acikligima bakti ve nst yi söküp apar topar beni kaldirdilar. Ne oluyor demeden cabuk doktoru arayin tam aciklik bebegin saci elime geldi dedi. Dogumhaneye jet hiziyla kosturdular. Tabi doktorum doguma yetisemedi ve nobetci doktor geldi. 8de girdim doguma. Catala yatirdilar. Bi ebem elimden tutup ensemden kavradi digeri karnima cikti. Nobetci doktor beni sakinlestirerek yapmam gerekenleri söyledi. Sancin geldiginde ikin dedi . Sancim geldi ve ben 2 ikinmayla bebegimi kucagima aldim. Yani 8 de doguma girip 8 i 15 geçe dogurdum. Cok guzel dogurdun diye tebrik alkislari duydum. O kadar sanci agri sizi bir anda kayboldu… kuş gibi hafifledim sanki 10 saattir onca agriyi ceken ben degildim. Gözümün ışığı yerine geldi.. o mutluluk tarif edilemez. Suan 30 saat o sanciyi ceksem o ani tekrar yaşamak icin gıkım cıkmaz. Suanda ikimizde cok iyiyiz. Bebegim cikarken bende yirtiklik olustu. Kanamam durmadi 3 defa narkozlu operasyona alindim. Ama gram aci hissetmedim. Herseye değdi.
Size tek tavsiyem mantar enfeksiyon riskiniz varsa tedavinizi olun. Bu yuzden 30a yakin dikisim var doku kaybi yasadigim icin. Uzun oldu hakkinizi helal edin. Allahim her hamileye kolay dogumlar nasib etsin.