Merhaba hanımlar. Normal dogumu o kadar çok istiyordum ki son ana kadar bekledim. Takipli doktorum sezeryan dedi bayramdan önce gün verdi gitmedim, bayramdan sonra hemen gel sezeryana alalım dedi yine gitmedim. 39 haftalıkken doktor değişikliği yaptım sırf normal doğurmak için ve doktorumda gerçekten benim isteğime göre hareket etti çocukta sıkıntı olmadığı sürece çok memnun kaldım. Neyseki ben hergün bekliyorum ne zaman doğacak felan diye. Adanada yaşıyorum annemde Konyadan geliyor otobüste doğum yakın diye. salı günü annem yolda, annemi otogara almaya gideceğiz. Sabahta kayinvalideme kahvaltıya geldik saat 1gibi evden çıkacaktık otogara gitmek için. Bi lavaboya gireyim dedim sümük gibi birşey geldi. Salı günü sabahta gelmişti. Pazarteside alttan muayene olmuştum gece hafif lekem gelmişti. Neyse ben tuvaletimi yaptım kalktım benden birşey akıyor yavaş yavaş. İdrar mı diye bakıyorum yok suyum geliyor. Hemen doktorumu aradık apar topar doktora gittik. Doktor Açılmama baktı 1 cm yatış verdi. O sirafa 15 20 dk bi sancı geliyor bende annemi otogardan alıp hastaneye gidelim dedim. Annemi aldık hastaneye geldik açılmam 2 cm saat 15.30 civarı. Bana bi sancı geliyor çıldırıyorum bağırıyorum çok zordu gerçekten nst de sancım 50 60 çıkıyor ama açılmam yok 3 cm oldu sadece. Aşırı belim ağrıyor sancım var, serum taktılar bide suni sancı başlattılar açılma olsun diye. Ben çıldırıyorum hele nst çekilirken sabit duruyorsun ya belim kopuyor. Bir yandan kanlı suyum geliyor, bir yandan bel ağrım bir yandan sancı giriyor. Neyse saat 5 gibi sancılarım daha hafifledi ama belim kopacak gibi ağrıyor dayanamıyorum. Saat 7 oldu açılma hala 3 cm sancım az. Doktor dedi bekleyelim mi sezeryan mı dedi. Bekleyelim dedim ama kıvranıyorum oturamıyorum sancı dan saatlerce ayakta durdum belim aşırı şiddetli ağrıyor, midem bulanıyor kusuyorum, karnım aç başım dönüyor. Doktorum birşey yeme dedi belki sezeryan olur diye. Lavman felan yapıldı. Benim ayakta duracak gücüm yok ama yatınca da belim kopacak gibi oluyor ve aşırı şekilde uykum var öyle tatlı uyku hissi yaşamamıştım resmen çocuk doğsa da uyusam diyorum içinden :) Tabii bir yandan acıdan kıvranıyorum. O kadar belim ağrıyor ki wc ye bile zor gidiyorum adım atarken belim kopacak gibi oluyor squat yapmak istiyorum ama adımı zor atıyordum sadece ayakta durdum hep çünkü yatınca belim daha kötü oluyordu yine de squat yaptım çok az da olsa ama etkisi olmadı. Normalde kusunca açılma artarmış ama benim açılmam hiç artmadı. Saat 9 oldu açılma hala 3 cm. Benim sanki büyük tuvaletim var hissi geliyor bana gidiyorum yok. Sancidan duramıyorum, açlıktan başım dönüyor serum verdiler biraz kendime geldim. Belim kopacak ağrıdan saat 11 oldu açılmam hala 3 cm. Ben sancidan bel ağrısından kuduruyorum. Doktorum dedi beklemek istersen bekleyelim ama açılman ilerlemiyor dedi. Karar senin dedi. Ben çok kötüyüm 5 dk bekleyecek gücüm kalmadı belim kopacak aşırı sancım var. Tamam dedim sezeryan olalım. Ameliyathane 12ye anca hazırlandı çoğu kişi evinden geldi ama o bir saat bile bana çok zor geldi sancidan deliriyodum. 12 de sezeryana girdim 00.45te çıktım. Çok şükür oğlum sağ salim doğdu. Başı arkaya bakıyormuş sanırım o yüzden açılmam yavaş ilerlemiş, Bebeğimin başı ince uzun şekilde doğdu bağırsaklar baskı yapmış. Belki beklesem normal olurdu bilemiyorum ama ben anca o vakte kadar dayanabildim benim için çok çok çok aşırı zordu. Şimdi oğlum yanımda çok şükür huzurluyum. Sezeryan ağrısı da zor gerçekten ama o sancılar çok başkaydı yani bu acının 100 katı gibiydi. Benim hikayem de böyle :)
Tavsiyelerim:
- Normal doğum istiyorsaniz suyunuz da gelse bir süre evde beklemekte fayda olabilir bence tabii doktora bildirmek halinde. Çünkü hastaneye gidince direk koluna serum girişi için iğne takıyorlar ve o senin özgürlüğünü engelliyor.
- Sezeryandan çok korkuyordum ama o kadar korkulacak birşey yokmuş. Bebeğiniz yanınızda olması çok büyük nimet çok şükür.
- Doğum gerçekten nasip işiymiş kendinizi normal diye şartlardırmayın.
9 ayı happy mom ile geride bıraktık 😊 Rabbim hepinizin yardımcısı olsun. ❤
Anne olmak zor ama kokusu yeter … ♥